5 φανταστικές εκδηλώσεις για παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Ο Mάιος έφτασε και μαζί του και οι καλύτερες εκδηλώσεις για εσάς και τα παιδιά σας.

5 φανταστικές εκδηλώσεις για παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ο καιρός έχει φτιάξει για τα καλά. Αν αναρωτιέστε, πως μπορείτε αυτό τον μήνα να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας, η λύση είναι απλή και λέγεται Τεχνόπολη! Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων έχει οργανώσει 5 ιδανικές εκδηλώσεις για παιδιά τον Μάιο και ήρθε η ώρα να τις ανακαλύψετε.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις παρακάτω:

#1 Μικροί Κηπουροί με πινέλα

5 φανταστικές εκδηλώσεις για παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 1

Συνδυάζεται άραγε η ζωγραφική με την κηπουρική; Μπορεί ένα παλιό εργοστάσιο φωταερίου να εμπνεύσει ένα παιδί; Πώς φροντίζουμε ένα λουλούδι; Τα παιδιά εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται «μικροί κηπουροί» και, με τη βοήθεια ειδικών, φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους. Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήρι: διάθεση, φαντασία και κατάλληλα ρούχα. «Μικροί κηπουροί με πινέλα» της Αθήνας ετοιμαστείτε να λερωθούμε!

i Κυριακή 05/05 | Για παιδιά από 3 έως και 10 ετών | €6 | Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | Πληροφορίες στο 213 0109300.

#2 Γνωρίστε το ΒΜΦ με κυριακάτικες ξεναγήσεις

Μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, θα ακολουθήσετε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου. Παράλληλα, θα έρθετε σε επαφή με τις μυρωδιές, θα ακούσετε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα και θα αγγίξετε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη!

i Κυριακή 05/05 | Για ενήλικες και οικογένειες με παιδιά από 9 ετών | Είσοδος ελεύθερη | Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | Πληροφορίες στο 213 0109300.

#3 Athens Eco Schools

Μια εκδήλωση σχολικών διαγωνισμών στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Ανοιχτά στην Προστασία του κλίματος & στην Εξοικονόμηση» (Athens Eco Schools). Το πρόγραμμα διάρκειας 27 μηνών, στόχευσε στην συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των παιδιών στην κλιματική αλλαγή. Έτσι, τα βοήθησε να καταλάβουν τη σημασία, που έχει η συμβολή όλων στην προστασία του κλίματος, στη μείωση της σπατάλης ενέργειας και στη γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

i Πέμπτη 16/05 - Παρασκευή 17/05 | Είσοδος Ελεύθερη |Πληροφορίες στο 213 0109300.

#4 Ο γύρος του κόσμου σε μια Κυριακή!

5 φανταστικές εκδηλώσεις για παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 2

Κάθε Κυριακή στην Τεχνόπολη είναι μια γιορτή, γεμάτη από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια υπέροχη εμπειρία, κάνοντας το «γύρο του κόσμου», μέσα σε λίγες ώρες!

i Κυριακή 19/05 | Για παιδιά από 3 έως 13 ετών και τις οικογένειές τους | Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση | Πληροφορίες στο 213 0109300.

#5 #Kids4thecity: Το Παιδί, η Πόλη και τα Μνημεία

Μετά από μία δημιουργική χρονιά, ήρθε η ώρα για την τελετή λήξης της δράσης «Kids4thecity» για το σχολικό έτος 2018-2019, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτή η πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση πήρε σάρκα και οστά, με πρωτοβουλία της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας, και με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης της Σχολής. Μέσω του προγράμματος μαθητές και μαθήτριες από 5 έως 18 ετών ανακάλυψαν την αισθητική αξία των υπαίθριων γλυπτών και των ιστορικών κτηρίων της Αθήνας. Έμαθαν να προστατεύουν τον δημόσιο χώρο, γνωρίζοντας την ιστορία των μνημείων και της πόλης, προετοιμάζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε να γίνουν ενεργοί αυριανοί πολίτες!

i Τετάρτη 21/05 | Είσοδος ελεύθερη | Πληροφορίες στο 213 0109300.


Και αν ψάχνετε Summer Camp για το παιδί σας, η Τεχνόπολη έχει φροντίσει και γι’ αυτό! Το Summer Camp αφορά παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών, από τις 18 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου 2019. Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 213 0109300 από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 (από τις 11.00 έως τις 17.00). Αν πάλι, είστε σίγουροι μην χάσετε την ευκαιρία για «early bird» κράτηση το διήμερο 13 και 14 Μαΐου από τις 11.00 έως τις 16.00!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

23/09/2022

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

"Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας": Μια παράσταση που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα

Το θεατρικό σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Νάντιας Δαλκυριάδου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον.

Τα Ηράκλεια 2022 είναι αφιερωμένα στα παιδιά και την παράδοση

Με ένα ακόμα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, κυρίως όμως, στα παιδιά συνεχίζεται το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Μάικ ο Φασολάκης κάνει "Πάρτυ!" στο θέατρο Ήβη

Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών που δημιούργησε η Μαρί Κωνσταντάτου επιστρέφει για να μας διηγηθεί τις νέες του περιπέτειες.