5 φανταστικές εκδηλώσεις για παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Ο Mάιος έφτασε και μαζί του και οι καλύτερες εκδηλώσεις για εσάς και τα παιδιά σας.

5 φανταστικές εκδηλώσεις για παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ο καιρός έχει φτιάξει για τα καλά. Αν αναρωτιέστε, πως μπορείτε αυτό τον μήνα να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας, η λύση είναι απλή και λέγεται Τεχνόπολη! Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων έχει οργανώσει 5 ιδανικές εκδηλώσεις για παιδιά τον Μάιο και ήρθε η ώρα να τις ανακαλύψετε.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις παρακάτω:

#1 Μικροί Κηπουροί με πινέλα

5 φανταστικές εκδηλώσεις για παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 1

Συνδυάζεται άραγε η ζωγραφική με την κηπουρική; Μπορεί ένα παλιό εργοστάσιο φωταερίου να εμπνεύσει ένα παιδί; Πώς φροντίζουμε ένα λουλούδι; Τα παιδιά εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται «μικροί κηπουροί» και, με τη βοήθεια ειδικών, φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους. Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήρι: διάθεση, φαντασία και κατάλληλα ρούχα. «Μικροί κηπουροί με πινέλα» της Αθήνας ετοιμαστείτε να λερωθούμε!

i Κυριακή 05/05 | Για παιδιά από 3 έως και 10 ετών | €6 | Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | Πληροφορίες στο 213 0109300.

#2 Γνωρίστε το ΒΜΦ με κυριακάτικες ξεναγήσεις

Μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, θα ακολουθήσετε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου. Παράλληλα, θα έρθετε σε επαφή με τις μυρωδιές, θα ακούσετε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα και θα αγγίξετε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη!

i Κυριακή 05/05 | Για ενήλικες και οικογένειες με παιδιά από 9 ετών | Είσοδος ελεύθερη | Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | Πληροφορίες στο 213 0109300.

#3 Athens Eco Schools

Μια εκδήλωση σχολικών διαγωνισμών στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Ανοιχτά στην Προστασία του κλίματος & στην Εξοικονόμηση» (Athens Eco Schools). Το πρόγραμμα διάρκειας 27 μηνών, στόχευσε στην συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των παιδιών στην κλιματική αλλαγή. Έτσι, τα βοήθησε να καταλάβουν τη σημασία, που έχει η συμβολή όλων στην προστασία του κλίματος, στη μείωση της σπατάλης ενέργειας και στη γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

i Πέμπτη 16/05 - Παρασκευή 17/05 | Είσοδος Ελεύθερη |Πληροφορίες στο 213 0109300.

#4 Ο γύρος του κόσμου σε μια Κυριακή!

5 φανταστικές εκδηλώσεις για παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 2

Κάθε Κυριακή στην Τεχνόπολη είναι μια γιορτή, γεμάτη από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια υπέροχη εμπειρία, κάνοντας το «γύρο του κόσμου», μέσα σε λίγες ώρες!

i Κυριακή 19/05 | Για παιδιά από 3 έως 13 ετών και τις οικογένειές τους | Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση | Πληροφορίες στο 213 0109300.

#5 #Kids4thecity: Το Παιδί, η Πόλη και τα Μνημεία

Μετά από μία δημιουργική χρονιά, ήρθε η ώρα για την τελετή λήξης της δράσης «Kids4thecity» για το σχολικό έτος 2018-2019, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτή η πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση πήρε σάρκα και οστά, με πρωτοβουλία της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας, και με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης της Σχολής. Μέσω του προγράμματος μαθητές και μαθήτριες από 5 έως 18 ετών ανακάλυψαν την αισθητική αξία των υπαίθριων γλυπτών και των ιστορικών κτηρίων της Αθήνας. Έμαθαν να προστατεύουν τον δημόσιο χώρο, γνωρίζοντας την ιστορία των μνημείων και της πόλης, προετοιμάζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε να γίνουν ενεργοί αυριανοί πολίτες!

i Τετάρτη 21/05 | Είσοδος ελεύθερη | Πληροφορίες στο 213 0109300.


Και αν ψάχνετε Summer Camp για το παιδί σας, η Τεχνόπολη έχει φροντίσει και γι’ αυτό! Το Summer Camp αφορά παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών, από τις 18 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου 2019. Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 213 0109300 από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 (από τις 11.00 έως τις 17.00). Αν πάλι, είστε σίγουροι μην χάσετε την ευκαιρία για «early bird» κράτηση το διήμερο 13 και 14 Μαΐου από τις 11.00 έως τις 16.00!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.