Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το μουσείο όπου η ιστορία και η τέχνη γίνονται παιχνίδι προσκαλεί τα παιδιά σε νέες δημιουργικές δράσεις.

Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει άλλη μια φορά προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα των μικρών επισκεπτών από 2-12 ετών. Κάθε Σαββατοκύριακο, τα παιδιά αλλά και οι γονείς γνωρίζουν τον μαγευτικό κόσμο του Μουσείου μέσα από δραστηριότητες, διαδραστικές ξεναγήσεις, θέατρο, παραμύθια και μουσική.

Κόμικς και αγγεία

Η ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία μέσω των εικόνων εντοπίζεται ήδη από τα αρχαία χρόνια, παίρνοντας για παράδειγμα τα ιερογλυφικά και τις αναπαραστάσεις πάνω σε αγγεία. Τα παιδιά εμπνέονται από τα αγγεία-εκθέματα του μουσείου και μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες με έναν πιο σύγχρονο τρόπο, χρησιμοποιώντας την τέχνη των κόμικς.

i Σάββατο 1/12 | 11π.μ.-1μ.μ. | Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-7 ετών

Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - εικόνα 1
© Paris Tavitian

«Παίζουμε;» Τα παιχνίδια στην αρχαιότητα

Αναζητώντας τα ίχνη αρχαιοελληνικών παιχνιδιών στις προθήκες του μουσείου, τα παιδιά και οι γονείς ανακαλύπτουν την εξέλιξη των παιχνιδιών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα παίζοντας αρχαία ομαδικά παιχνίδια αλλά και σημερινά, εμπνευσμένα από τα αντικείμενα του μουσείου.

i Κυριακή 2/12 | 11.30π.μ.-12.30μ.μ. | Απευθύνεται σε: Γονείς, παιδιά 6-12 ετών.

Σαλόνι-Πετώντας με το μαγικό χαλί

Μικροί και μεγάλοι στολίζουν όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και κάθονται γύρω από αυτό ακούγοντας μία ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα τους ταξιδέψει με ένα μαγικό χαλί στα πέρατα του μύθου. Στη συνέχεια ακολουθεί παιχνίδι με μαξιλάρια, χορός με τις σκιές και τέλος η δημιουργία του δικού τους μαγικού χαλιού που ενισχύει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες των μικρών παιδιών.

i Κυριακή 2/12, 11.30π.μ.-1μ.μ., Σάββατο 8, 15/12, 11π.μ.-12.30. μ.μ. | Απευθύνεται σε: Παιδιά 2-3,5 ετών με απαραίτητη παρουσία γονέα.

Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - εικόνα 2

Παγανά και Ξωτικά

Τα παιδιά μαθαίνουν για τα Παγανά και τα Ξωτικά μέσα από ιστορίες, παραμύθια και μύθους που ζωντανεύουν μέσα από τις σκιές. Στη συνέχεια ξετυλίγουν τη δημιουργικότητά τους φτιάχνοντας το δικό τους θέατρο σκιών με μπογιές, χαρτόκουτα, καλαμάκια και άλλα πολλά. Τέλος οι γονείς βοηθούν στο κόψιμο των φιγούρων και γι’ αυτό ανταμείβονται με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

i Κυριακή 9/12, 11.30π.μ.-1μ.μ., Σάββατο 22/12, 11π.μ.-12.30μ.μ. | Απευθύνεται σε: Παιδιά 4-5 ετών.

Πώς μπορεί ένα ποδήλατο να γίνει ταυροκεφαλή;

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά γνωρίζουν τους καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης και αναζητούν στα έργα τους θεότητες της αρχαίας Ελλάδας, μοτίβα και σχήματα της Φοινικικής και Κυκλαδικής περιόδου. Στη συνέχεια επισκέπτονται τα εκθέματα του μουσείου, διαλέγοντας αυτό που θα μεταμορφώσουν σε δικό τους έργο μοντέρνας τέχνης. Χρησιμοποιώντας καθημερινά υλικά και μπόλικη φαντασία, μέχρι και οι περίφημες ταυροκεφαλές μπορούν να μεταμορφωθούν σε ποδήλατα!

i Κυριακή 9/12 | 11.30π.μ.-1.30μ.μ. | Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-7 ετών. | Το ίδιο εργαστήρι για παιδιά 7-10 ετών θα γίνει στις 22/12, 11π.μ-1μ.μ.

Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - εικόνα 3

«Από πού ήρθα και πού πάω;» - Κυνήγι θησαυρού

Ένα περιπετειώδες ταξίδι στην αρχαία Μεσόγειο γεμάτο γρίφους, μυστηριώδη αντικείμενα, μυθικά πλάσματα και έναν θησαυρό (μάλλον καταραμένο), ένα ξόρκι κι ένα χάρτη. Αφετηρία; Ένα αγγείο που δεν ξέρουμε από πού ήρθε αλλά και πού πάει. Θα καταφέρουν οι μικροί επισκέπτες του μουσείου να πάρουν το σωστό δρόμο;

i Σάββατο 15/12 | 11π.μ.-12μ.μ. | Απευθύνεται σε: Γονείς, παιδιά 6-12 ετών.

Πληροφορίες για εισιτήρια και κρατήσεις στο 210-7294220, Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ.-1μ.μ. ή στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".