Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το μουσείο όπου η ιστορία και η τέχνη γίνονται παιχνίδι προσκαλεί τα παιδιά σε νέες δημιουργικές δράσεις.

Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει άλλη μια φορά προτάσεις για τα Σαββατοκύριακα των μικρών επισκεπτών από 2-12 ετών. Κάθε Σαββατοκύριακο, τα παιδιά αλλά και οι γονείς γνωρίζουν τον μαγευτικό κόσμο του Μουσείου μέσα από δραστηριότητες, διαδραστικές ξεναγήσεις, θέατρο, παραμύθια και μουσική.

Κόμικς και αγγεία

Η ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία μέσω των εικόνων εντοπίζεται ήδη από τα αρχαία χρόνια, παίρνοντας για παράδειγμα τα ιερογλυφικά και τις αναπαραστάσεις πάνω σε αγγεία. Τα παιδιά εμπνέονται από τα αγγεία-εκθέματα του μουσείου και μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες με έναν πιο σύγχρονο τρόπο, χρησιμοποιώντας την τέχνη των κόμικς.

i Σάββατο 1/12 | 11π.μ.-1μ.μ. | Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-7 ετών

Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - εικόνα 1
© Paris Tavitian

«Παίζουμε;» Τα παιχνίδια στην αρχαιότητα

Αναζητώντας τα ίχνη αρχαιοελληνικών παιχνιδιών στις προθήκες του μουσείου, τα παιδιά και οι γονείς ανακαλύπτουν την εξέλιξη των παιχνιδιών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα παίζοντας αρχαία ομαδικά παιχνίδια αλλά και σημερινά, εμπνευσμένα από τα αντικείμενα του μουσείου.

i Κυριακή 2/12 | 11.30π.μ.-12.30μ.μ. | Απευθύνεται σε: Γονείς, παιδιά 6-12 ετών.

Σαλόνι-Πετώντας με το μαγικό χαλί

Μικροί και μεγάλοι στολίζουν όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και κάθονται γύρω από αυτό ακούγοντας μία ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα τους ταξιδέψει με ένα μαγικό χαλί στα πέρατα του μύθου. Στη συνέχεια ακολουθεί παιχνίδι με μαξιλάρια, χορός με τις σκιές και τέλος η δημιουργία του δικού τους μαγικού χαλιού που ενισχύει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες των μικρών παιδιών.

i Κυριακή 2/12, 11.30π.μ.-1μ.μ., Σάββατο 8, 15/12, 11π.μ.-12.30. μ.μ. | Απευθύνεται σε: Παιδιά 2-3,5 ετών με απαραίτητη παρουσία γονέα.

Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - εικόνα 2

Παγανά και Ξωτικά

Τα παιδιά μαθαίνουν για τα Παγανά και τα Ξωτικά μέσα από ιστορίες, παραμύθια και μύθους που ζωντανεύουν μέσα από τις σκιές. Στη συνέχεια ξετυλίγουν τη δημιουργικότητά τους φτιάχνοντας το δικό τους θέατρο σκιών με μπογιές, χαρτόκουτα, καλαμάκια και άλλα πολλά. Τέλος οι γονείς βοηθούν στο κόψιμο των φιγούρων και γι’ αυτό ανταμείβονται με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

i Κυριακή 9/12, 11.30π.μ.-1μ.μ., Σάββατο 22/12, 11π.μ.-12.30μ.μ. | Απευθύνεται σε: Παιδιά 4-5 ετών.

Πώς μπορεί ένα ποδήλατο να γίνει ταυροκεφαλή;

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά γνωρίζουν τους καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης και αναζητούν στα έργα τους θεότητες της αρχαίας Ελλάδας, μοτίβα και σχήματα της Φοινικικής και Κυκλαδικής περιόδου. Στη συνέχεια επισκέπτονται τα εκθέματα του μουσείου, διαλέγοντας αυτό που θα μεταμορφώσουν σε δικό τους έργο μοντέρνας τέχνης. Χρησιμοποιώντας καθημερινά υλικά και μπόλικη φαντασία, μέχρι και οι περίφημες ταυροκεφαλές μπορούν να μεταμορφωθούν σε ποδήλατα!

i Κυριακή 9/12 | 11.30π.μ.-1.30μ.μ. | Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-7 ετών. | Το ίδιο εργαστήρι για παιδιά 7-10 ετών θα γίνει στις 22/12, 11π.μ-1μ.μ.

Ένας Δεκέμβριος γεμάτος με δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - εικόνα 3

«Από πού ήρθα και πού πάω;» - Κυνήγι θησαυρού

Ένα περιπετειώδες ταξίδι στην αρχαία Μεσόγειο γεμάτο γρίφους, μυστηριώδη αντικείμενα, μυθικά πλάσματα και έναν θησαυρό (μάλλον καταραμένο), ένα ξόρκι κι ένα χάρτη. Αφετηρία; Ένα αγγείο που δεν ξέρουμε από πού ήρθε αλλά και πού πάει. Θα καταφέρουν οι μικροί επισκέπτες του μουσείου να πάρουν το σωστό δρόμο;

i Σάββατο 15/12 | 11π.μ.-12μ.μ. | Απευθύνεται σε: Γονείς, παιδιά 6-12 ετών.

Πληροφορίες για εισιτήρια και κρατήσεις στο 210-7294220, Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ.-1μ.μ. ή στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το θέατρο συναντά την επιστήμη στο "The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο"

Οι "Science Reactors" επιστρέφουν στην "Άτρακτο" και προσεγγίζουν με χιούμορ την επιστήμη σε μια παράσταση με ελεύθερη είσοδο που συνδυάζεται με εργαστήριο εγκληματολογίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/03/2023

Είδαμε την "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" του Ηλία Καρελλά

Ο Ηλίας Καρελλάς, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τέχνης του θεάτρου σκιών­ σήμερα, έχει βρει τον τρόπο να μιλάει στα παιδιά για δύσκολα θέματα, όπως διαπιστώνουμε από την φετινή του παράσταση που ανεβάζει στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα το έργο του Μάικ Κένι για τον πόλεμο, τη διαφορετικότητα, το ρατσισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ηλικία στα παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΠΜΑΣ αφορούν παιδιά από 18 μηνών έως ενήλικες.

"Ζωγράφισε κι εσύ τι ονειρεύεται η Καρυάτιδα" στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος προσκαλούν παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών και τους γονείς τους να ζωγραφίσουν σε μια ανοιχτή γιορτή συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής #3.191 km project.

Οι "Αισωπομαχίες" του Μικρού Νότου συνεχίζονται

Πέντε μύθοι του Αισώπου γνωστοί αλλά … αγνώριστοι σε ένα ξεφάντωμα χαράς από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του νέου Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Οι βιωματικές δράσεις του μουσείου θα φέρουν τους μαθητές σε επαφή µε τη σύγχρονη τέχνη και τον κόσµο του µεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη παρέα με τον Καραγκιόζη

Την άνοιξη ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις "Φιγούρες και Κούκλες" ο "Καραγκιόζης" του Τάσου Κώνστα.