Το Kids Athletics επιστρέφει στο Πεδίο του Άρεως

Το πρόγραμμα που φέρνει μαθητές δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασικό αθλητισμό επιστρέφει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΕΓΑΣ.

Το Kids Athletics επιστρέφει στο Πεδίο του Άρεως

Η Πλατεία Πρωτομαγιάς του Πεδίου του Άρεως γίνεται σημείο αναφοράς για παιδιά της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της Αττικής, τα οποία θα γνωρίσουν τον κόσμο του αθλητισμού και ιδιαίτερα του στίβου με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Μέσα από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών που περιλαμβάνει αγωνίσματα δρόμου, ρίψεις και άλματα, το πρόγραμμα Κids Athletics, το οποίο είναι σχεδιασμένο από την IAAF (International Association of Athletics Federations), αποκαλύπτει στους μαθητές τα οφέλη του κλασικού αθλητισμού και ταυτόχρονα τους μαθαίνει τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι.

Το πρώτο ραντεβού ορίζεται την Τετάρτη 18/4 στις 11 π.μ., ενώ για όλη τη διάρκεια των σχολικών ετών 2017-2018 και 2018-2019 το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε πρωινό της Τρίτης σε δύο τμήματα, από τις 9 π.μ. έως τις 11 π.μ. και από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Η εκτέλεση του προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει η Περιφέρεια και ο ΣΕΓΑΣ με στόχο την προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αθλητικών δράσεων μαζικής συμμετοχής στην Αττική, προάγοντας την υγεία ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα των παιδιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Οκτώβριο

Τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των τεχνών μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2022

Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ με σκύλους θεραπείας

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων.

"Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας": Μια παράσταση που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα

Το θεατρικό σε σκηνοθεσία Στέφανου Παπατρέχα και Νάντιας Δαλκυριάδου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον.

Τα Ηράκλεια 2022 είναι αφιερωμένα στα παιδιά και την παράδοση

Με ένα ακόμα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, κυρίως όμως, στα παιδιά συνεχίζεται το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Μάικ ο Φασολάκης κάνει "Πάρτυ!" στο θέατρο Ήβη

Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών που δημιούργησε η Μαρί Κωνσταντάτου επιστρέφει για να μας διηγηθεί τις νέες του περιπέτειες.

Πώς τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον;

Ο DOMa διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής για παιδιά DOMakids.

Η καρδιά του παιδικού και του εφηβικού θεάτρου χτυπάει στο Εθνικό Θέατρο

Με τρεις παραστάσεις και τριάντα έξι τακτικά εργαστήρια προχωράει στη νέα σεζόν το "Μικρό Εθνικό".