Το Kids Athletics επιστρέφει στο Πεδίο του Άρεως

Το πρόγραμμα που φέρνει μαθητές δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασικό αθλητισμό επιστρέφει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΕΓΑΣ.

Το Kids Athletics επιστρέφει στο Πεδίο του Άρεως

Η Πλατεία Πρωτομαγιάς του Πεδίου του Άρεως γίνεται σημείο αναφοράς για παιδιά της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της Αττικής, τα οποία θα γνωρίσουν τον κόσμο του αθλητισμού και ιδιαίτερα του στίβου με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Μέσα από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών που περιλαμβάνει αγωνίσματα δρόμου, ρίψεις και άλματα, το πρόγραμμα Κids Athletics, το οποίο είναι σχεδιασμένο από την IAAF (International Association of Athletics Federations), αποκαλύπτει στους μαθητές τα οφέλη του κλασικού αθλητισμού και ταυτόχρονα τους μαθαίνει τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι.

Το πρώτο ραντεβού ορίζεται την Τετάρτη 18/4 στις 11 π.μ., ενώ για όλη τη διάρκεια των σχολικών ετών 2017-2018 και 2018-2019 το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε πρωινό της Τρίτης σε δύο τμήματα, από τις 9 π.μ. έως τις 11 π.μ. και από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Η εκτέλεση του προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει η Περιφέρεια και ο ΣΕΓΑΣ με στόχο την προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αθλητικών δράσεων μαζικής συμμετοχής στην Αττική, προάγοντας την υγεία ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα των παιδιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.