Τι είναι το fidget spinner και γιατί όλη αυτή η μανία;

Εσείς ξέρετε το νέο παιχνίδι που τρελαίνει τα πιτσιρίκια και διχάζει δασκάλους και ειδικούς;

Τι είναι το fidget spinner και γιατί όλη αυτή η μανία;

Εσείς ξέρετε το νέο παιχνίδι που τρελαίνει τα πιτσιρίκια και διχάζει δασκάλους και ειδικούς;

Τι είναι το fidget spinner και γιατί όλη αυτή η μανία; - εικόνα 1

Αν έχετε παιδιά στο δημοτικό το πιθανότερο είναι ότι ξέρετε ήδη το νέο παιχνίδι-gadget που έχει τρελάνει τα πιτσιρίκια (αλλά και τους γονείς τους) τις τελευταίες μέρες. Το βζζζ από το ελικοειδές μαραφέτι που ισορροπείς στα δάχτυλα (αλλά και τη μύτη, το κεφάλι, το παππούτσι...) και προσπαθείς να κάνεις να γυρίζει όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα, είναι το νέο σάουντρακ σε σπίτια και αυλές σχολείων έχοντας αντικαταστήσει το τάκα τούκα από τις μεταλλικές τάπες με ποδοσφαιριστές και Pokemon που μονοπώλησε φέτος τα παιδιά δημοτικού.

“Ξέρω τι ψάχνεις” είπε ο περιπτεράς στο γιο μου στο περίπτερο της γειτονιάς βλέποντας τον να ψαχουλεύει εναγωνίως ανάμεσα στα νέα παιχνίδια για το απαραίτητο αξεσουάρ που ήταν άγνωστη λέξη πριν μια βδομάδα και πλέον “το έχουν όλο και μόνο εμείς δεν το έχουμε”! “Είναι το τελευταίο που έμεινε. Στο σχολείο της κόρης μου το απαγόρευσαν ήδη γιατί τα παιδιά παίζουν και μες στο μάθημα” προσθέτει για το γκάτζετ - μανία που κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα και σχέδια με τις τιμές των κλασικών σχεδίων στην Ελλάδα να κυμαίνονται στα 2-7 ευρώ.

Στην Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία πάλι, όπως διαβάζουμε στον Guardian, οι απόψεις διίστανται με ορισμένους εκπαιδευτικούς να το βρίσκουν βοηθητικό στη συγκέντρωση για παιδιά με σύνδρομο ΔΙΠ-Υ ή αυτισμό και άλλους να το έχουν απαγορεύσει θεωρώντας ότι δεν αφήνει να παιδιά να συγκεντρωθούν..

Η γιαγιά από το Ορλάντο που βρίσκεται πίσω από την εφεύρεση

Τι είναι το fidget spinner και γιατί όλη αυτή η μανία; - εικόνα 2

Συζητώντας με άλλους γονείς για το νέο… κομπολόι των παιχνιδιών αναρωτιόμασταν ποιός να είχε την ιδέα της εφεύρεσης και πόσα χρήματα να έχει βγάλει. Η αλήθεια είναι ο ότι η δημιουργός του, η 62χρονη σήμερα Catherine Hettinger από το Ορλάντο δεν βγάζει απολύτως τίποτε από τις πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων fidget spinner καθότι ήδη από το 2005 έχει παραιτηθεί από τα δικαιώματα της πατέντας που είχε κατοχυρώσει το 1997 γιατί δεν είχε να πληρώσει τα 400 δολάρια του κόστους της ανανέωσης.

Ο Hettinger δηλώνει ότι εφηύρε το fidget spinner ένα φρικτό καλοκαίρι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν έπασχε από βαρεία μυασθένεια, ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί μυϊκή αδυναμία και αναζητούσε τρόπους ψυχαγωγίας της κόρη της Sara, την οποία είχε να απασχολεί αδυνατώντας ουσιαστικά να σηκώσει τα παιχνίδια της και να παίξει μαζί της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.