Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο” ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όπου πάνω από 400 καλλιτέχνες συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής γνωριμίας του κοινού με τον χώρο του ΚΠΙΣΝ.

Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο” ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όπου πάνω από 400 καλλιτέχνες συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής γνωριμίας του κοινού με τον χώρο του ΚΠΙΣΝ.

Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 1

Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος αποτελούν οι παιδικές εκδηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς φίλους του ΚΠΙΣΝ να γνωρίσουν το έργο, να περιπλανηθούν στις διαφορετικές γωνιές του, να εξερευνήσουν τα μυστικά του μέσα από δημιουργικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τα προγράμματα για παιδιά περιλαμβάνουν παιχνίδια, πρωτότυπους αγώνες για όλη την οικογένεια, αθλητικές δραστηριότητες, γνωριμία με τα παραολυμπιακά αθλήματα, επιστημονικά και περιβαλλοντικά εργαστήρια, μουσική και μαγεία, που δίνουν το έναυσμα στα παιδιά για τη δημιουργία νέων εμπειριών στο καινούριο τοπόσημο της πόλης.

Μαζί μας θα βρίσκονται ο διάσημος σκακιστής Garry Kasparov σε μια σιμουλτανέ σκακιστική αναμέτρηση, η ομάδα του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά, οι «Πράκτορες του Πλανήτη», η αθλητική ομάδα της «Αναγέννησης και Πρόοδος», ενώ για πρώτη φορά θα διοργανωθεί η πρωτότυπη «αντι-Ολυμπιάδα» Φλούξους (Fluxus) με μία σειρά ανορθόδοξων και διασκεδαστικών «αγωνισμάτων» που έχει επιμεληθεί η μη κερδοσκοπική εταιρεία Very Young Contemporary Art (VYCA) με τη συμμετοχή πέντε σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών!

Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 2

Ο Μανώλης Αγγελάκης, γνωστός και ως tind, προτείνει ένα πρωτότυπο εργαστήριο μεταξοτυπίας όπου χρησιμοποιεί αντί για μελάνι εκτύπωσης, χρώμα body paint, προσκαλώντας τους επισκέπτες του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος να μοιραστούν ένα καλλιτεχνικό τύπωμα στο δέρμα τους, ενώ η εικαστικός (weaving artist) και ακτιβίστρια Eileen Botsford επιμελείται το εργαστήριο «Πλέξε την ιστορία μου».

Το «Μαγικό Τσίρκο» για παιδιά και γονείς, θα μας ταξιδέψει σε μαγικά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα με πραγματικούς σταρ της μαγικής διασκέδασης: τον μύθο του Circe du Soleil, τoν ξεκαρδιστικό David Shiner, την κορυφαία ισορροπίστρια Elayne Kramer, την ευλύγιστη χορεύτρια Nina Burri, τoν λαμπερό καουμπόι AJ Silver, τους μάγους των ψευδαισθήσεων Smirnov Duo, την καλλιτέχνη του χούλα χουπ Anna Jack. Η επιμέλεια του προγράμματος έχει την υπογραφή του μάγου Mark Mitton, ενώ ο Λάμπρος Φισφής συμμετέχει με έναν ρόλο έκπληξη.

Στο «Μαγικό Τσίρκο» όλα είναι δυνατά, ακόμη και να γίνετε μέρος του μαγικού θεάματος!

Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 3

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των Παιδικών Εκδηλώσεων μπορείτε να ανοίξετε το συνοδευτικό αρχείο που σας στέλνουμε ξεχωριστά.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”, υπάρχει διαθέσιμο στο http://www.SNFCC.org/metamorphosis/.

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο, και πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 18:00 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 04:00 το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει ανοιχτό συνεχώς.

Η συμμετοχή σε ορισμένες εκδηλώσεις, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.SNFCC.org/metamorphosis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.