Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο” ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όπου πάνω από 400 καλλιτέχνες συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής γνωριμίας του κοινού με τον χώρο του ΚΠΙΣΝ.

Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο” ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, όπου πάνω από 400 καλλιτέχνες συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής γνωριμίας του κοινού με τον χώρο του ΚΠΙΣΝ.

Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 1

Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος αποτελούν οι παιδικές εκδηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς φίλους του ΚΠΙΣΝ να γνωρίσουν το έργο, να περιπλανηθούν στις διαφορετικές γωνιές του, να εξερευνήσουν τα μυστικά του μέσα από δημιουργικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τα προγράμματα για παιδιά περιλαμβάνουν παιχνίδια, πρωτότυπους αγώνες για όλη την οικογένεια, αθλητικές δραστηριότητες, γνωριμία με τα παραολυμπιακά αθλήματα, επιστημονικά και περιβαλλοντικά εργαστήρια, μουσική και μαγεία, που δίνουν το έναυσμα στα παιδιά για τη δημιουργία νέων εμπειριών στο καινούριο τοπόσημο της πόλης.

Μαζί μας θα βρίσκονται ο διάσημος σκακιστής Garry Kasparov σε μια σιμουλτανέ σκακιστική αναμέτρηση, η ομάδα του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά, οι «Πράκτορες του Πλανήτη», η αθλητική ομάδα της «Αναγέννησης και Πρόοδος», ενώ για πρώτη φορά θα διοργανωθεί η πρωτότυπη «αντι-Ολυμπιάδα» Φλούξους (Fluxus) με μία σειρά ανορθόδοξων και διασκεδαστικών «αγωνισμάτων» που έχει επιμεληθεί η μη κερδοσκοπική εταιρεία Very Young Contemporary Art (VYCA) με τη συμμετοχή πέντε σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών!

Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 2

Ο Μανώλης Αγγελάκης, γνωστός και ως tind, προτείνει ένα πρωτότυπο εργαστήριο μεταξοτυπίας όπου χρησιμοποιεί αντί για μελάνι εκτύπωσης, χρώμα body paint, προσκαλώντας τους επισκέπτες του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος να μοιραστούν ένα καλλιτεχνικό τύπωμα στο δέρμα τους, ενώ η εικαστικός (weaving artist) και ακτιβίστρια Eileen Botsford επιμελείται το εργαστήριο «Πλέξε την ιστορία μου».

Το «Μαγικό Τσίρκο» για παιδιά και γονείς, θα μας ταξιδέψει σε μαγικά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα με πραγματικούς σταρ της μαγικής διασκέδασης: τον μύθο του Circe du Soleil, τoν ξεκαρδιστικό David Shiner, την κορυφαία ισορροπίστρια Elayne Kramer, την ευλύγιστη χορεύτρια Nina Burri, τoν λαμπερό καουμπόι AJ Silver, τους μάγους των ψευδαισθήσεων Smirnov Duo, την καλλιτέχνη του χούλα χουπ Anna Jack. Η επιμέλεια του προγράμματος έχει την υπογραφή του μάγου Mark Mitton, ενώ ο Λάμπρος Φισφής συμμετέχει με έναν ρόλο έκπληξη.

Στο «Μαγικό Τσίρκο» όλα είναι δυνατά, ακόμη και να γίνετε μέρος του μαγικού θεάματος!

Παιδικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - εικόνα 3

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των Παιδικών Εκδηλώσεων μπορείτε να ανοίξετε το συνοδευτικό αρχείο που σας στέλνουμε ξεχωριστά.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο”, υπάρχει διαθέσιμο στο http://www.SNFCC.org/metamorphosis/.

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο, και πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 18:00 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 04:00 το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει ανοιχτό συνεχώς.

Η συμμετοχή σε ορισμένες εκδηλώσεις, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.SNFCC.org/metamorphosis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.