Τρεις προτάσεις από τον Ηλία Καρελλά

Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς, πιο δραστήριος από ποτέ, δίνει το στίγμα του σε τρεις παραστάσεις.

Τρεις προτάσεις από τον Ηλία Καρελλά

Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς, πιο δραστήριος από ποτέ, δίνει το στίγμα του σε τρεις παραστάσεις.

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιένη

Τρεις προτάσεις από τον Ηλία Καρελλά - εικόνα 1

Για όλους εμάς που αγαπάμε τον ξυπόλητο ήρωα ο Ηλίας Καρελλάς ετοίμασε μαζί με τον Πάνο Μουζουράκη και τον Παντελή Αμπαζή αυτήν τη γιορτινή παράσταση. Οι δυο ανατρεπτικοί μουσικοί-περφόρμερ ερμηνεύουν ζωντανά πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών, ενώ αλληλεπιδρούν με τις φιγούρες του Καραγκιόζη, τις οποίες κινεί ο Καρελλάς με τους συνεργάτες του. Παραδοσιακά όργανα (λαούτο, μαντολίνο, βιολί, μπουλγαρί) παίζει ο Έκτορας Κυριάκου και το ρόλο και το τραγούδι της Πριγκίπισσας ερμηνεύει η Ζαχαρούλα Κληματσάκη (Μέγαρο Μουσικής).

Το μόνο ταξίδι της ζωής του

Τρεις προτάσεις από τον Ηλία Καρελλά - εικόνα 2

Δεν είναι μόνο ωραία αλλά και χρήσιμη παιδαγωγικά η ιδέα του Ηλία Καρελλά ν’ ανεβάσει το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού σε μια παράσταση με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, θέατρο σκιών και πολυμέσων. Στο διήγημα-παραμύθι του Γεώργιου Βιζυηνού το ρόλο του ονειροπόλου παππού ερμηνεύει ο Κώστας Αρζόγλου. Μαζί με ένα μεγάλο θίασο ηθοποιών και μουσικών, μας ταξιδεύουν από τη Θράκη ως την Κωνσταντινούπολη συντροφιά με τη μαγική φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ (Κάππα).

Μέρες Καραγκιόζη

Τρεις προτάσεις από τον Ηλία Καρελλά - εικόνα 3

Ο μπερντές θα παραμείνει στημένος έως τον Φεβρουάριο στον πολυχώρο Άγκυρα. Εκεί ζει ο αυθεντικός θυμόσοφος Καραγκιόζης κάθε εβδομάδα τις προσωπικές περιπέτειες αλλά και της οικογένειάς του και με το πηγαίο χιούμορ του κάνει εμάς να ξεχάσουμε τις δικές μας… Οι «Μέρες Καραγκιόζη» είναι ένας κύκλος παραστάσεων στον οποίο δίνουν το «παρών» τόσο ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών όσο και ο θίασος Ηλία Καρελλά (Άγκυρα).

Περισσότερες πληροφορίες

Το μόνο ταξίδι της ζωής του

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 80 '

Με πρωταγωνιστή τον Κ. Αρζόγλου, την Αρ. Κετιμέ στο σαντούρι και τη χρήση θεάτρου σκιών και πολυμέσων μεταφέρεται στη σκηνή το διήγημα του Γ. Βιζυηνού

Μέρες Καραγκιόζη

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 60 '

«Ο Καραγκιόζης πρωθυπουργός» (19/3), «Το μεγάλο γλέντι του Καραγκιόζη» (2/4) από τον Άθω Δανέλλη

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη

  • Μουσικοθεατρική

Θέατρο σκιών μετά μουσικής όπου οι πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών αλληλεπιδρούν με τις φιγούρες του Καραγκιόζη. Συμπράττουν ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς και οι μουσικοί Π. Μουζουράκης και Π. Αμπαζής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.