Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

Επιλέξαμε και σας προτείνουμε μερικές από τις νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων, για να κάνετε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο στους μικρούς σας φίλους.

Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

Επιλέξαμε και σας προτείνουμε μερικές από τις νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων για να κάνετε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο στους μικρούς σας φίλους.

Η Γέννηση του Χριστού, Φίλιππος Μανδηλαράς

Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία - εικόνα 1

Στο νέο βιβλίο της σειράς «Η πρώτη μου Βίβλος», η Γέννηση του Χριστού είναι δοσμένη σαν παραμύθι με απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες εικόνες που έχουν σαν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί τη μορφή και το έργο του Χριστού. Η σειρά αντλεί τις ιστορίες της από τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με σκοπό να τις αφηγηθεί με τρόπο σύγχρονο και ζωντανό στα παιδιά.
Άλλα βιβλία της σειράς «Η πρώτη μου Βίβλος»: Τα θαύματα του Χριστού, Η Ανάσταση του Χριστού.

Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Δωροβροχή, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη

Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία - εικόνα 2

Τι θα συμβεί όταν αρχίσει να βρέχει δώρα; Δώρα που πέφτουν από τον ουρανό κατευθείαν στο κεφάλι του Μάρκου; Κι αν ο Μάρκος θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα για τον εαυτό του; Τα υπόλοιπα παιδάκια τι θα κάνουν;
Μία συγκινητική ιστορία, με πρωταγωνιστή τον μικρό Μάρκο, που έχει ως στόχο να μεταδώσει στα παιδιά τη σημασία της φιλίας και της ομαδικότητας.

Σειρά: Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+.
Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ένα ξεχωριστό δώρο

Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία - εικόνα 3

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Θωμάς το αρκουδάκι κάνει την πιο εύλογη ερώτηση: «Αν μοιράσει ο Αϊ-Βασίλης τα δώρα απόψε, ποιος θα δώσει σ’ εκείνον το δικό του δώρο;»
Το βιβλίο μαζί με την χριστουγεννιάτικη ιστορία του μικρού Θωμά, εμπεριέχει οδηγό για να κατασκευάσουν τα παιδιά ένα κουτάκι και να δωρίσουν κι εκείνα με τη σειρά τους ένα δώρο στον Αϊ-Βασίλη!

Για παιδιά ηλικίας από 3 ετών.
Εκδόσεις Ψυχογιός.

Το Περιπόθητο Φλουρί της Βασιλόπιτας, Ευγένιος Τριβιζάς

Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία - εικόνα 4

Ο Χαράλαμπος Χλαπατσούλης δεν έχει κερδίσει ποτέ το φλουρί της βασιλόπιτας και, καθώς είναι αποφασισμένος να μην συμβεί το ίδιο και φέτος, καταστρώνει ένα ιδιοφυές και παράτολμο σχέδιο. Το σχέδιο όμως δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του και οδηγεί τον κύριο Χλαπατσούλη στις πιο απίθανες και σπαρταριστές περιπέτειες! Ο Ευγένιος Τριβιζάς, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και διάσημος για το αστείρευτο χιούμορ του, παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο μία ακόμη εκπληκτική περιπέτεια της οικογένειας Χλαπατσούλη.

Για παιδιά από 5 ετών.
Εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Νύχτα που γεννήθηκε η Αγάπη, Σοφία Μαντούβαλου

Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία - εικόνα 5

«Θα τελειώσει ποτέ η αγάπη;»
«Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ... Κάθε μέρα, όταν γεννιέται ένα παιδί, ξαναγεννιέται η αγάπη στον κόσμο».
Ο διάσημος αλέκτορας Μίζα Ντελ Γκάλο, γνωστός και ως πετεινός ή κόκορας είναι φημισμένος για το ένα και μοναδικό παραμύθι που λέει τη μία και μοναδική νύχτα από τις 365 του χρόνου, το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου.
Μέσα από την εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη, ο κόκορας Ντελ Γκάλο ζωντανεύει και μας φέρνει πιο κοντά στο μήνυμα των Χριστουγέννων, την αγάπη.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.