Η μαγεία των Χριστουγέννων σε δέκα παιδικές παραστάσεις

Καλικάντζαροι, πιγκουίνοι, ο Αϊ- Βασίλης, ο Παλιός και ο Νέος Χρόνος, ο Καραγκιόζης και η Αλίκη φορούν τα γιορτινά τους, ανεβαίνουν στο θεατρικό σανίδι και μας βάζουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η μαγεία των Χριστουγέννων σε δέκα παιδικές παραστάσεις

Καλικάντζαροι, πιγκουίνοι, ο Αϊ- Βασίλης, ο Παλιός και ο Νέος Χρόνος, ο Καραγκιόζης και η Αλίκη φορούν τα γιορτινά τους, ανεβαίνουν στο θεατρικό σανίδι και μας βάζουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το γιορτινό κλίμα αλλά και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών ευνοούν τις θεατρικές εξορμήσεις τις ημέρες των διακοπών. Κάποιες παραστάσεις δε, ετοιμάστηκαν ειδικά για αυτές τις μέρες. Στο θέατρο Τόπος Αλλού θα συναντήσετε «Δύο συναχωμένους πιγκουίνους» σε μια παράσταση γεμάτη χορούς και τραγούδια των Χριστουγέννων, με πρωταγωνιστές τον Γιακουμή και τον Θεοδόση που, μπορεί να είναι πιγκουίνοι, είναι όμως διάσημοι τραγουδιστές, και θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τα παθήματα και τις γκάφες τους.

Η μαγεία των Χριστουγέννων σε δέκα παιδικές παραστάσεις - εικόνα 1

Στο Μέγαρο Μουσικής το ρολόι χτυπά… «Δώδεκα παρά δώδεκα» και στη μουσικοθεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά, ο Παλιός (Γρηγόρης Βαλτινός) και ο Νέος Χρόνος (Πάνος Μουζουράκης) δίνουν ένα απρόσμενο ραντεβού στο προθάλαμο του χωροχρόνου. Στο Μέγαρο όμως επέλεξε να περάσει τα Χριστούγεννα και ο Καραγκιόζης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Σκρούτζ ραπάροντας παρέα με τα Ημισκούμπρια, στο επίσης μουσικοθεατρικό θέαμα του Ηλία Καρελλά «Ο Καραγκιόζης και το θαύμα των Χριστουγέννων». Κι όλα αυτά, όσο η Kompania τραγουδά «θα τα κάψω τα λεφτά μου», βγάζοντας τον γερο-τσιγκούνη από τα ρούχα του!

Η μαγεία των Χριστουγέννων σε δέκα παιδικές παραστάσεις - εικόνα 2

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στο θέατρο Marbida. Φανταστήκατε ποτέ τι θα γινόταν αν σας έκλεβαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μια Πριγκίπισσα το ζει στη παράσταση «Το κλεμμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο», όταν βλέπει το πανέμορφο δέντρο της να εξαφανίζεται. Οι κούκλες της οικογένειας Σοφιανού θα βοηθήσουν να βρεθεί ο κλέφτης. Μία άλλη μυστήρια εξαφάνιση φέρνει τα πάνω κάτω στο θέατρο ΠΚ: αυτή του Αϊ- Βασίλη. Ο ντεντέκτιβ Ηρακλής Πουναβρό θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να βρεθεί «Στα ίχνη του Αι Βασίλη». Θα καταφέρει άραγε να τον εντοπίσει πριν από τα Χριστούγεννα;

Η μαγεία των Χριστουγέννων σε δέκα παιδικές παραστάσεις - εικόνα 3

Δε νοούνται Χριστούγεννα χωρίς την κλασική ιστορία «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ζωντανεύει στο θέατρο Θεμέλη Έλλης Βοζικιάδου, με την Ελένη Λιάσκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως ακόμα ένα κλασικό παραμύθι φορά τα γιορτινά του. Το θέατρο κούκλας της Ιρίνα Μπόικο, παρουσιάζει την Αλίκη στη χώρα- όχι των θαυμάτων, αλλά των Χριστουγέννων, στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων. Στον ίδιο χώρο, παράλληλα με την παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», θα παρουσιάζεται και το «Μαγικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι».

Η μαγεία των Χριστουγέννων σε δέκα παιδικές παραστάσεις - εικόνα 4

Την τιμητική τους όμως έχουν και τα καλικατζαράκια! Φέτος, τρυπώνουν σε δύο παιδικές παραστάσεις και φέρνουν τα πάνω κάτω. Στο «Ένας καλικάτζαρος στο χωριό» (Τσάι στη Σαχάρα), αυτή η παραμονή Χριστουγέννων θα είναι διαφορετική για τους κατοίκους όταν στο χωριό εμφανιστεί ένα καλικατζαράκι. Η κουκλοθεατρική παράσταση της ομάδας ArtooPaspartoo, «Ο Παπουτσής και ο Καλικαντζαρής» (Βρυσάκι), είναι μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας θυμίζει, μέσα από αστείες και τρυφερές στιγμές, την αξία της προσφοράς και τη δύναμη της αγάπης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Παπουτσής και ο Καλικαντζαρής

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας θυμίζει, μέσα από αστείες και τρυφερές στιγμές, την αξία της προσφοράς και τη δύναμη της αγάπης

Ο Καραγκιόζης και το θαύμα των Χριστουγέννων

  • Μουσικοθεατρική

Ο Καραγκιόζης συναντά τον γερο-Σκρουτζ στην πρωτότυπη παράσταση που υπόσχεται ένα διασκεδαστικό ταξίδι μέσα από το παιχνίδι της σκιάς με το φως, υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής.

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν παρουσιάζεται σε διασκευή του Διονύση Κούτση, με απροσδόκητο και χαρούμενο φινάλε.

Ένας Καλικάντζαρος στο χωριό

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 70 '

Κωμωδία για το φόβο απέναντι στο άγνωστο και τη δύναμη του πεπρωμένου, βασισμένη στη «Νύχτα Χριστουγέννων» του Νικολάι Γκόγκολ

Η Αλίκη στη Χώρα των Χριστουγέννων / Μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 50 '

Δύο γιορτινές παραστάσεις για παιδιά ηλικίας 2,5-5,5 ετών, με ηθοποιούς, κούκλες και την ενεργή συμμετοχή των μικρών θεατών

Δυο συναχωμένοι πιγκουΐνοι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Δύο πιγκουΐνοι-διάσημοι τραγουδιστές ενθαρρύνουν τους μικρούς θεατές να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν με τα παθήματά τους

Στα ίχνη του Αϊ-Βασίλη

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Ηρακλής Πουναβρό αναλαμβάνει την πιο δύσκολη αποστολή: να βρει τον Αϊ-Βασίλη πριν από τα Χριστούγεννα

Το κλεμμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 55 '

Η πριγκίπισσα βλέπει το πανέμορφο δέντρο της να εξαφανίζεται – μήπως ο κλέφτης είναι μάγος; Το ερώτημα είναι ποιος θα το φέρει πίσω

Δώδεκα παρά Δώδεκα

  • Μουσικοθεατρική

Στον προθάλαμο του χωροχρόνου ο Νέος και ο Παλιός Χρόνος δίνουν απρόσμενο ραντεβού σε ένα γιορτινό μουσικοθεατρικό θέαμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.