Nέα παιδικά βιβλία για τη βαλίτσα των διακοπών

Έτοιμοι για διακοπές; Ιδού μερικά όμορφα παιδικά βιβλία που ξεφυλλίσαμε και θα σας κάνουν καλή παρέα στο πλοίο ή στη βεράντα. Γιατί στην παραλία δεν έχουμε γνωρίσει ακόμη παιδί που να διαβάζει!  

Nέα παιδικά βιβλία για τη βαλίτσα των διακοπών

Ιστορίες που τις είπε το φως
Με ποιητική γραφή που ανασύρει με φαντασία ιστορίες της μυθολογίας και της ιστορίας, με έναν πιο αφηρημένο τρόπο απ’ ότι τα συνήθη βιβλία του είδους, η Μαρία Αγγελίδου και η Ίρις Σαμαρτζή (εικονογράφηση) αφήνουν τα παιδιά να συμπληρώσουν τα κενά ακούγοντας το… Φως να διηγείται τις ιστορίες του. (Μεταίχμιο, € 9,90)

Πριν Μετά
Ένα πανέμορφο βιβλίο, αποτελούμενο αποκλειστικά από εικόνες, που εξάπτει τη φαντασία των παιδιών, πάνω στην έννοια του χρόνου, από τους Anne Margot Ramstein & Matthias Aregui, στα πάντα ξεχωριστά στάνταρ των συγκεκριμένων εκδόσεων.
(Κόκκινο € 16,50)

To δέκατο έβδομο κιβώτιο
Ο Διονύσης Λεϊμονής, με αφορμή ένα όχι και τόσο ευρέως γνωστό ιστορικό συμβάν, το ναυάγιο του Λόρδου Έλγιν στα Κύθηρα και το αγνοούμενο δέκατο έβδομο κιβώτιο, δίνει την αφορμή για μια τρυφερή ιστορία συντροφικότητας και εξερεύνησης, με μια λίγο υπερβολική όμως αντιπάθεια για τον Έλγιν. Εικονογράφηση Λευτέρης Κιουρτσόγλου. (Πατάκης, €6,90)

Πιάστε τους γκραφιτάδες! (Μυστήρια στην πόλη)
Η οικογένεια Λαγωνίκα ετοιμάζεται για επίσκεψη στην Ακρόπολη. Ο Πότης και η Μηλίτσα όμως έχουν αρχίσει να τρώγονται για περιπέτεια. Και πράγματι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Το γκράφιτι μπλέκεται με τον αρχαίο χρωματισμό των μνημείων σε μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου με εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις τελευταίες σελίδες. Της Ελένης Σβορώνου σε εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου. (Μεταίχμιο, € 8,80)

Ανάποδα

Πώς είναι να βλέπεις τον κόσμο ανάποδα; Ο Μέλιος το σκαθάρι αναποδογύρισε και βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του στο ευρηματικό βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου με την όμορφη εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. (Ίκαρος, € 11,61)

Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια

Πώς ήταν ένα βυζαντινό σπίτι; Τι έτρωγαν οι Βυζαντινοί; Πώς περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους; Πήγαιναν όλα τα παιδιά σχολείο; Τρεις… ιπτάμενοι φίλοι, η Βάγια, ο Αστέρης και ο Γκάρι, σας προσκαλούν σε Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια, για να λύσετε μαζί τους αυτές και άλλες πολλές απορίες, μέσα από ιστορίες αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Της Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση. (Κέδρος, € 11)

Σαν το σκύλο με τη γάτα
Ο Ηρακλής Πουαντιγιέ και η αξιαγάπητη βαρύκοη βοηθός του Αγαθή Γαλή, οι ήρωες της Ιωάννας Μπουλντούμη στη χαριτωμένη εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού, ανανεώνουν την παράδοση των αστυνομικών ιστοριών με ευρηματικότητα και χιούμορ. (Μεταίχμιο € 7,70)

Στον λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά
Η Σοφία είναι παιδί της πόλης, περνά όμως όλες τις διακοπές της στην εξοχή, στον παππού και στη γιαγιά και μαθαίνει τα μυστικά της κηπουρικής. Επιστρέφοντας από την εξοχή, η Σοφία αποφασίζει να κάνει την κηπουρό και... στο μπαλκόνι της στο βιβλίο της Muller Gerda που συντονίζεται με το πνεύμα των καιρών.
(Καλειδοσκόπιο, €14.90)

Η Μιμή η Νευρική και η τυχερή-άτυχη δεκάρα

Διαγωνισμοί ορθογραφίας, ταξίδι στην Ουάσινγκτον, ρέντα στο μπόυλινγκ… Που αρχίζει και πού τελειώνει η τύχη και πού τα νεύρα της Μιμής; Άλλη μια από τις χιουμοριστικές περιπέτειες της δυναμικής ηρωίδας της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ κυκλοφορεί.
(Μεταίχμιο, € 8,80)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.