Ιωσήφ Πρωϊμάκης

Ιωσήφ Πρωϊμάκης

Ο Ιωσήφ Πρωϊμάκης ξεκίνησε να γράφει από τα late '90s παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, τότε που το internet ήτανε μια θάλασσα γιομάτη με λογής παράξενα φυτά σαν το Cine.gr, τις σελίδες του οποίου γέμιζε με κριτικές και κείμενα για το σινεμά. Έκτοτε, ίδρυσε το Movies for the Masses κι έμπλεξε με παρέες όπως αυτές του Κόσμου του DVD, της FAQ, της LiFO, της Athens Voice, του Ταχυδρόμου, του Popaganda.gr, του Cineuropa.org, του Best Radio 92.6, και του Man of Status, καλύπτοντας όλη τη γκάμα ρόλων από το τελευταίο βιολί μέχρι τον διευθυντή ορχήστρας. Συνεχίζει να βλέπει πολύ περισσότερες ταινιές απ' όσες είναι καλό για την υγεία του, προτιμά όμως να τις πετυχαίνει στην αγνή συνθήκη των κινηματογραφικών φεστιβάλ, όπου συνδυάζει ιδανικά το ρομάντσο του σινεμά με την αγάπη του για τα ταξίδια, αλλά και την έλξη του προς τα πολλά μαγικά πρόσωπα της νύχτας και των αηδονιών της. Κι αν υπάρχει κάτι που τού αρέσει περισσότερο απ’ το να τα κάνει όλα αυτά, είναι το να γράφει και να μιλάει ακατάπαυστα γι’ αυτά.

Τετ, 30 Ιουλ 2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Παρ, 25 Ιουλ 2025

Αυτή η νεοταβέρνα μας θυμίζει ότι το Παγκράτι έχει και ήσυχες γωνιές

Χαλαρή, ανοιχτόκαρδη και ξεκάθαρη σε γεύση και ύφος, η "Τύπου Ταβέρνα" με την ωραία μουσική και τη φιλική ατμόσφαιρα να έφερε ξανά στο γοητευτικό νεοκλασικό της οδού Ηρώνδα μια ταυτότητα που πραγματικά του ταιριάζει, απλώνοντας στο ήρεμο στενάκι αύρα παλιακού φτιαγμένου με υλικά του σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Πεμ, 24 Ιουλ 2025

Τύπου Ταβέρνα

Χαλαρό, ανοιχτόκαρδο και ξεκάθαρο σε γεύση και ύφος, το νεοταβερνάκι με την ωραία μουσική και τη φιλική ατμόσφαιρα φαίνεται να έφερε ξανά στο γοητευτικό νεοκλασικό της οδού Ηρώνδα (μετά από πολλαπλές αλλαγές χρήσης) μια ταυτότητα που πραγματικά του ταιριάζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Πεμ, 17 Ιουλ 2025

Luma

Το ιταλικό του Παγκρατίου έχει την αγαπησιάρικη αύρα φινιρισμένου μαγαζιού της γειτονιάς, τόσο στις πολλαπλές σάλες του όσο και στο προσεγμένο μενού του, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή στις τεχνικές του για να μην αδικεί τις ενδιαφέρουσες ιδέες των πιάτων του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Τρι, 15 Ιουλ 2025

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Παρ, 11 Ιουλ 2025

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Ευρώπης, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Πεμ, 10 Ιουλ 2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Δευ, 07 Ιουλ 2025

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Πεμ, 03 Ιουλ 2025

Ronin Athens

Το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής αλλάζει πόστο για το καλοκαίρι και διατηρώντας ανέπαφη την ποιοτική (ωμοφαγική και μη) πρότασή του, σκαρφαλώνει πιο ψηλά στον Λυκαβηττό, για να απλώσει τα τραπέζια του σε δροσερή ταράτσα, με τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Κυρ, 29 Ιουν 2025

Τι γεύση μας αφήνει το πιο upscale beach bar της Πάρου

Φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα ξεχωρίζει μια βραβευμένη υπογραφή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Πεμ, 26 Ιουν 2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς