Alancia

Η «λέμβος» της γεύσης

Alancia

Mε όνομα εμπνευσμένο από ναυτικό όρο το κομψό εστιατόριο, που άνοιξε την εκπνοή του 2021, δημιουργήθηκε από δύο φίλους (τον Γιώργο Παναγιώτου και τον Γιάννη Στρατίκη), οι οποίοι ένωσαν την πολύχρονη εμπειρία, την τέχνη, το μεράκι και τη 
φαντασία τους και δημιούργησαν ένα κομψό εστιατόριο και ένα ευφάνταστο μενού με βάση τη μεσογειακή διατροφή και τις νέες εφαρμογές των σύγχρονων τεχνικών στην υψηλή γαστρονομία. Οι γεύσεις ξεδιπλώνουν τη δημιουργική φαντασία και δημιουργούν πιάτα όπως το τατάκι φρέσκου τόνου σε κρούστα από σουσάμι αβοκάντο και φύκια wakame, το ριζότο χταπόδι με φινόκιο και σάλτσα γλυκάνισου, το burger γαρίδας με ψωμί από μελάνι σουπιάς, οι φαρφάλες με φιλέτο φρέσκου ψαριού. Από το menu δεν λείπουν και πιο κλασικές γεύσεις, όπως χταπόδι σχάρας με φάβα Σαντορίνης, κάππαρη και καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητό καλαμάρι με πέστο βασιλικού καθώς και ολόφρεσκα ψάρια από τα πελάγη μας, που γίνονται σεβίτσε, ψητά, αχνιστά και στο αλάτι. Συνοδεύστε τα επιλέγοντας από τη μεγάλη λίστα κρασιών του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Tip: Δίνουν αρκετές επιλογές και στους κρεατοφάγους, με εκλεκτά κρέατα, όπως ribeye, Black Angus, picanha, pork ribs, t-bone, tomahawk.

Περισσότερες πληροφορίες

Alancia

Μάρκου Μπότσαρη 14, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα