Erimitis Bar Restaurant

Βραβευμένη επτανησιακή γαστρονομία


Η κομψή πολυτέλεια του εστιατορίου, η μαγευτική θέα στο Ιόνιο, ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα, και η εξαιρετική κουζίνα του βραβευμένου σεφ Μιλτιάδη Αρμένη (Ειδικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων) είναι καλός λόγος (ανάμεσα σε πολλούς άλλους) για να αγαπήσεις το νησί. Ο Αρμένης βάζει τη δική του γαστρονομική σφραγίδα, αναπλάθοντας με έμπνευση την επτανησιακή παραδοσιακή κουζίνα και, φέρνοντας στο προσκήνιο γνωστά αλλά και κάποια εξαφανισμένα για πολλά χρόνια τοπικά προϊόντα (κερκυραϊκό κουμκουάτ αλλά και φάβα από «λαθήρι» όπως λένε στη Λευκάδα και στην Κέρκυρα το λαθούρι).

Ορισμένα πιάτα που πρέπει να περάσουν από το πιρούνι σας αν βρεθείτε στον «Ερημίτη» είναι ο «βράχος» από μελάνι σουπιάς με «κοράλλι» από χαρουπάλευρο και ο γόνος χελιού σαβόρο με σαλάτα από ρίζες, καρότα και γογγύλια σε διάφορες πολύχρωμες ποικιλίες από παλιούς γηγενείς σπόρους, με μους από ντόπιο κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα από τους Αντίπαξους, η μοσχαρίσια καρδιά στιφάδο με φάβα από λαθήρι, το φιλέτο ψαριού σε «λάσπη» από μελιτζάνα μαριναρισμένο 48 ώρες και μαγειρεμένο σε κενό αέρος, η ραβιόλα γεμιστή με φρέσκο μπακαλιάρο σε σάλτσα ψαριού in bianco. Για επιδόρπιο τάρτα με κρέμα κουμκουάτ και μαρέγκα και ένα κοκτέιλ στο χέρι καθώς βυθίζεται ο ήλιος στη θάλασσα.

Μαγαζιά, Παξοί, 6977753499, www.erimitis.com

Ο χάρτης

Τηλ. 6977753499

Site: www.erimitis.com

Facebook:


Τα εστιατόρια