afieroma

Fish spots που σπαρταράνε!

Ξεχωριστά εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρι

ΖΕΦΥΡΟΣ

ΖΕΦΥΡΟΣ

Κλασική αξία

Από το 1940 που άνοιξε στο Μικρολίμανο, υπηρετεί με συνέπεια την κλασική ελληνική θαλασσινή κουζίνα, ποντάροντας στην εξαιρετική πρώτη ύλη, την καλή τεχνική και την άψογη εξυπηρέτηση.

Για την αξία του «Ζέφυρου» μιλάνε τα 70 ολόκληρα χρόνια θητείας στο χώρο της καλής, παραδοσιακής θαλασσινής ελληνικής κουζίνας, στην απαιτητική πιάτσα του Μικρολίμανου. Ψαροφάγοι από ολόκληρη την Αττική έρχονται σίγουροι ότι θα βρουν ολόφρεσκα ψάρια από όλα τα πελάγη της Ελλάδας, με άψογο ψήσιμο και θαυμάσιο τηγάνι, που αναδεικνύουν την πεμπτουσία της γεύσης τους. Ως γνήσιοι επαγγελματίες που είναι –το μαγαζί βρίσκεται ήδη στην τρίτη γενιά– θα περιποιηθούν τον πελάτη με την ίδια επιμέλεια, άσχετα με το κόστος του ψαριού που θα παραγγείλει: οι γόπες θα έρθουν στην ώρα τους μοσχοβολιστές, ακριβώς όπως και μια τεράστια συναγρίδα. Άλλωστε στον «Ζέφυρο» συνυπάρχουν οι σαρδέλες και οι γαύροι με τα «πρώτα» ψάρια αλλά και το καλο-φτιαγμένο μυδοπίλαφο, το μαρινάτο γαύρο και το διάσημο σαγανάκι του με μύδια και φρέσκια ντομάτα.

Γύρω στις 70 εξαιρετικές ετικέτες κρασιού και αρκετές ετικέτες ούζου και τσίπουρου από τον ελληνικό αμπελώνα υπόσχονται την πιο κατάλληλη παρέα για την απόλαυση του ψαριού που θα διαλέξετε, ενώ η θέση του μαγαζιού κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα θα σας δώσει την αίσθηση πως έχετε ξεκινήσει ταξίδι – όχι μόνο γαστρονομικό.

TIP:

ΖΕΦΥΡΟΣ Ακτή Αλ. Κουμουνδούρου 48, Πειραιάς , τηλ. 2104175152 , www.restaurant-zefiros.gr

Αφετηρία:
Προορισμός: