afieroma

Fish spots που σπαρταράνε!

Ξεχωριστά εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρι

Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ

Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ

Τα αμέσως φρεσκότερα... κολυμπούν στη θάλασσα!

Σε μια γωνιά στο Κερατσίνι, τα σπαρταριστά ψάρια και η τεράστια ποικιλία από όστρακα μετατρέπονται με άψογη τεχνική σε λαχταριστούς μεζέδες με συνοδεία από άπειρα ούζα και τσίπουρα.

Τη θάλασσα τη γνωρίζουν καλά και ξέρουν να βρίσκουν γευστικούς θησαυρούς, πολλές φορές κυριολεκτικά ζωντανούς – ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα τους www.taxidevontas.com για να το διαπιστώσετε. Πολύ μεγάλη ποικιλία σε όστρακα και ολόφρεσκα ψάρια: από σαρδέλα, γαύρο και τιμημένα μικρόψαρα μέχρι βασιλικές συναγρίδες και κορωνάτα φαγκριά αλλά και καραβίδες και γαρίδες που δεν «τσιμπάνε» στην τιμή. Διότι το μότο του Γιάννη και του Κώστα είναι « φρέσκο ελληνικό ψάρι για όλα τα πορτοφόλια». Κλασική θαλασσινή κουζίνα με γεύσεις φρεσκάδας και άρωμα από χειροποίητους μεζέδες «όπως παλιά», μεγάλη ποικιλία από όστρακα και φοβερή αχινοσαλάτα –πραγματική εμπειρία γεύσης, μένει ανεξίτηλη στα γευστικά σου κύτταρα–, άψογη τεχνική στη σχάρα και στο τηγάνι, ενώ η ολόφρεσκη ψαριά έρχεται στο τραπέζι με αρχοντική περιποίηση και φροντίδα, είτε πρόκειται για μαριδάκι είτε για κάποιο λαχταριστό «πρώτο» ψάρι.

Δικό τους εμφιαλωμένο κρασί από Μαλαγουζιά και Chardonnay, περισσότερες από 70 ετικέτες ούζου και τσίπουρου. Για φινάλε χειροποίητο τσιζκέικ, πορτοκαλόπιτα και σοκολατόπιτα και κερασμένη μαστίχα ή λιαστό Μοσχάτο κρασί.

TIP:

Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Πλάτωνος 72, Κερατσίνι , τηλ. 2104324368 , www.taxidevontas.com

Αφετηρία:
Προορισμός: