"Παγίδα": Μυστήριο σκεπάζει το θέατρο Ζίνα με την υπογραφή του Πέτρου Ζούλια

Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και Τάκης Παπαματθαίου πρωταγωνιστούν στο αριστοτεχνικό αστυνομικό μυστήριο του Ρομπέρ Τομά για 2η χρονιά.

Η παγίδα

Ένα επιτελείο έμπειρων και καλών ηθοποιών πρωταγωνιστεί στην "Παγίδα” του Ρομπέρ Τομά για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Ζίνα υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Πέτρου Ζούλια: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και Τάκης Παπαματθαίου.

Η παγίδα

Το κορυφαίο αστυνομικό έργο, που μετρά περισσότερα από 30.000 ανεβάσματα παγκοσμίως, θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το 1960, αφού καθιέρωσε ένα νέο είδος, αυτό του κωμικού θρίλερ ("comedy thriller”). Όπως τη χαρακτήρισε ο μέγας θαυμαστής της, Άλφρεντ Χίτσκοκ, είναι ένα "πρωτότυπο μίγμα από βιτριόλι και μαρμελάδα, που κάνει το συγγραφέα της να μοιάζει γιος της Αγκάθα Κρίστι από τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη”.

Η παγίδα

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην αριστοτεχνική "Παγίδα” όπου ένας άνδρας δηλώνει την εξαφάνιση της συζύγου του. Λίγες ημέρες μετά βρίσκεται έκπληκτος μπροστά σε μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η σύζυγός του, εκείνος όμως αρνείται κατηγορηματικά για την ταυτότητά της. Ο αστυνομικός επιθεωρητής που αναλαμβάνει την υπόθεση καλείται να ανακαλύψει ποιος από τους δύο ψεύδεται και ποιος λέει την αλήθεια. Κι όχι μόνο, καθώς στόχος του συγγραφέα είναι να μετατρέψει το κοινό σε απόλυτο συμμέτοχο όσων συμβαίνουν στη σκηνή.

Η παγίδα

Μια λεπτή ισορροπία συγκινήσεων, ανατροπών, χιούμορ, μυστηρίου και "θεάτρου εν θεάτρω” συνθέτουν ένα δαιμονικό σκηνικό παιχνίδι που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος, παίζοντας με το "φαίνεσθαι" και το "είναι". Ο σκηνοθέτης, Πέτρος Ζούλιας, επιχειρεί μέσα από την παράσταση να αναδείξει όλα αυτά τα στοιχεία που το κάνουν τόσο γοητευτικό και διαχρονική επιλογή συνάμα.

Η παγίδα

Ο Αντώνης Γαλέος υπογράφει τη μετάφραση, η Ευανθία Ρεμπούτσικα τη μουσική, η Μαίρη Τσαγκάρη τα σκηνικά, η Ντένη Βαχλιώτη τα κοστούμια και η Μελίνα Μάσχα τους φωτισμούς.

Η παγίδα

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Η παγίδα

  • Θρίλερ
  • Διάρκεια: 105 '

Μια γυναίκα χάνεται στις Άλπεις, όταν όμως επιστρέφει, ο άντρας της είναι ο μόνος που δεν την αναγνωρίζει, στη διάσημη ανατομία ενός ψυχολογικού εγκλήματος.

Ζίνα

Λεωφ. Αλεξάνδρας 74

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Κοππέλια": Η Λυρική ανεβάζει το κλασικό μπαλέτο σε νέα χορογραφία Έντουαρντ Κλουγκ

Tο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή χορού που έρχεται τον Μάιο στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Rabbit hole": Το συναρπαστικό αμερικάνικο δράμα για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, συστήνοντάς μας ένα βραβευμένο σύγχρονο έργο για την απώλεια, ρίχνει αυλαία.

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.