"Χορεύοντας με τη θύελλα": Last call για την παράσταση της Γιούλης Ηλιοπούλου και του Τάκη Παπαματθαίου

Τρεις τελευταίες ευκαιρίες απομένουν για να παρακολουθήσετε την κωμωδία στο Πειραιώς 131, όπου δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι εγκλωβίζονται λόγω κακοκαιρίας, με απρόβλεπτες (αλλά και ξεκαρδιστικές) συνέπειες.

Χορεύοντας με τη θύελλα © Thomas Daskalakis

Τρεις ακόμη παραστάσεις έμειναν για το "Χορεύοντας με τη θύελλα” (13, 20, 27/2), το έργο του θεατρικού συγγραφέα Πίτερ Κουίλτερ το οποίο μετέφρασε ο Αντώνης Γαλέος και σκηνοθέτησε ο Τάκης Παπαματθαίου. Ο τελευταίος, μαζί με τη Γιούλη Ηλιοπούλου, θα ενσαρκώσουν στη σκηνή του Πειραιώς 131 για τρεις ακόμη Τρίτες, έναν μοναχικό κύριο και μια εκκεντρική κυρία που εγκλωβίζονται μαζί με απρόβλεπτες (και κωμικές) συνέπειες.

Χορεύοντας με τη θύελλα

Λίγα λόγια για την πλοκή

 

Διαβάστε Επίσης

Ο Πάτρικ ζει μια αυστηρά μοναχική ζωή και εκπλήσσεται όταν χτυπάει η πόρτα του κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης θύελλας.  Εμφανίζεται σαν άλλη θύελλα η Τζούντιθ, μια εκκεντρική γυναίκα από το διπλανό χωριό, σε αναζήτηση ψωμιού, αυγών και παρέας. Ο Πάτρικ κάνει τα πάντα για να φύγει η απροσδόκητη επισκέπτης όσο πιο  γρήγορα γίνεται. Όταν όμως η καταιγίδα γίνεται πιο ασταθής,  είναι σαφές ότι η Τζούντιθ και ο Πάτρικ είναι υποχρεωμένοι να μείνουν μαζί στο σπίτι ώσπου να κοπάσει η θύελλα. Η τακτοποιημένη ζωή του Πάτρικ στο αυστηρά νοικοκυρεμένο σπίτι του θα ανατραπεί από την θυελλώδη προσωπικότητα της Τζούντιθ. Ξεκαρδιστικές και απρόσμενες καταστάσεις θα αλλάξουν τελικά το τοπίο στις ζωές των δύο μοναχικών ανθρώπων.

Χορεύοντας με τη θύελλα

 

Οι ηθοποιοί μιλούν στο "α” για τους ρόλους τους

 

Γιούλη Ηλιοπούλου: Ο ρόλος της Τζούντιθ είναι πληθωρικός, απρόβλεπτος, μια δεύτερη θύελλα μέσα στη θύελλα, μια αστεία και ταυτόχρονα δραματική προσωπικότητα. Παίζει ρόλους μέσα στον ρόλο, για να γλιτώσει έστω για λίγο από την μοναξιά της και τελικά καταλήγει να πετάει στο τραπέζι τις αλήθειες της ψυχής της -κυρίως στο δεύτερο μέρος του έργου. Η δική της αλήθεια ξεκλειδώνει και τον μοναχικό Πάτρικ που ζει εγκλωβισμένος σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από τον δικό της. Όσο την ανακαλύπτω περισσότερο, τόσο την αγαπώ.

 

Τάκης Παπαματαθαίου: Ο χαρακτήρας μου ο Πάτρικ είναι ένας τύπος συντηρητικός λόγω δικών του φόβων, φόβοι που οι περισσότεροι είναι κοινοί σε όλους μας και το βασικότερο, δεν θέλουμε να τους παραδεχτούμε.

>> Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Το "Χορεύοντας με τη θύελλα" δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τα καλαίσθητα σκηνικά του Μιχάλη Σδούγκου, τη μουσική επένδυση της Κρίστελ Καπερώνη που υπογραμμίζει τις στιγμές του έργου, τους φωτισμούς του Λάμπρου Σούνδια, τις χορογραφίες της Ειρήνης Μεσσήνη αλλά και τα ειδικά εφέ του Λεωνίδα Φουντούλη.

Προπώληση στο more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Χορεύοντας με τη θύελλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση βασίζεται στο νέο έργο του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Πίτερ Κουίλτερ. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές δύο αντίθετα πλάσματα που προσπαθούν να συνδεθούν σε έναν μοναχικό κόσμο όσο επικρατεί μία σφοδρή θύελλα. Κατά τη διάρκειά της είναι που εκείνη έρχεται από το διπλανό χωριό και χτυπά την πόρτα του σπιτιού εκείνου, ψάχνοντας λίγο ψωμί, ίσως λίγα αυγά και μαζί λίγη παρέα. Η θύελλα όμως φουντώνει και έτσι αναγκαστικά αποκλείονται μαζί. Μια συγκινητική και συχνά ξεκαρδιστική ιστορία συντροφικότητας, κρασιού, άφθονου γέλιου αλλά και δακρύων, χορού και… πίτσας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.