Δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις επαναλαμβάνονται στο Μέγαρο Μουσικής

Μία σπουδαία diva του πενταγράμμου και μία ερωτευμένη γυναίκα στο ακουστικό του τηλεφώνου της έρχονται στον εμβληματικό χώρο, συνδυάζοντας θέατρο και μουσική.

Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος"

Η Ελληνογαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Εύα Κοτανίδη ενσαρκώνει μια εμβληματική προσωπικότητα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: την Dalida, κατά κόσμον Yolanda Christina Gigliotti. Μία η προσωπικότητα, δύο όμως τα ονόματα και οι πλευρές της: από τη μία η femme fatale με την υπέροχη φωνή και τη λαμπερή σκηνική παρουσία και, από την άλλη, η μοναχική, τραυματισμένη γυναίκα. Στην πλήρη της αλήθεια θα γνωρίσουμε, λοιπόν, την τραγουδίστρια σε αυτό το μουσικοθεατρικό θέαμα, το οποίο σκηνοθετεί η Νεκταρία Γιαννουδάκη στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής (10-19/10).

Ανθρώπινη φωνή

"Η ανθρώπινη φωνή"

Η διακεκριμένη υψίφωνος Μαρία Κόκκα και ο καταξιωμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας συμπράττουν σε μία ιδιαίτερη παρουσίαση του γνωστού έργο του Ζαν Κοκτώ. Η παράσταση αυτή, που θα παρουσιαστεί για μία και μοναδική φορά στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας "Αλεξάνδρα Τριάντη", θα είναι τρόπον τινά διπλή. Αρχικά, οι θεατές θα απολαύσουν το πρωτότυπο θεατρικό του Γάλλου συγγραφέα (σε σκηνοθεσία Ελένης Μιχελή), στο οποίο η ηρωίδα συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον εραστή της λίγο πριν εκείνος λήξει την ολέθρια σχέση τους. Ύστερα, η Μαρία Κόκκα θα ερμηνεύσει τον ίδιο ρόλο στην ομότιτλη σύνθεση για φωνή και πιάνο του Φρανσίς Πουλένκ (σε σκηνοθεσία της ίδιας). (9/10)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Τριάντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο της Dalida, η παράσταση επιχειρεί να ξανασυστήσει στο κοινό την εμβληματική ερμηνεύτρια από τη Γαλλία που επηρέασε το γαλλικό τραγούδι, πούλησε εκατομμύρια δίσκους, τραγούδησε σε δέκα γλώσσες και ξεχώρισε στην ποπ διεθνή σκηνή της εποχής. Μέσα από τα τραγούδια, τις εξομολογήσεις, τον απολογισμό της ζωής και της καριέρας της, το έργο ξεδιπλώνει τη ζωή της ενδιαφέρουσας και αντιφατικής προσωπικότητας, που κινήθηκε σε όλη της τη ζωή από το φως στο σκοτάδι και έζησε μέσα στις τραγικές αντιφάσεις της. Η Dalida, ήταν μια μυθική ντίβα, μια μοναδική περφόρμερ, μια συγκλονιστική ερμηνεύτρια, ο ορισμός της femme fatale, μια επιτυχημένη, αισθησιακή και φωτεινή προσωπικότητα. Από την άλλη, η Yolanda Christina Gigliotti ήταν μια γυναίκα τραυματισμένη, σκοτεινή, μοναχική, που υπέφερε.

Ανθρώπινη φωνή

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Το διαχρονικό μονόπρακτο του Ζαν Κοκτό, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Comédie-Francaise, γράφτηκε το 1930 και μιλάει για το τελείωμα μιας σχέσης μέσα από ένα οδυνηρό τηλεφώνημα, ενώνεται με την ομώνυμη σύνθεση για φωνή και πιάνο του Φρανσίς Πουλένκ. Η δραματουργία του Κοκτό ακολουθείται από τη μουσική δραματουργία του Πουλένκ, που αρχικά γράφτηκε για φωνή και πιάνο και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα επιβλητικότερα έργα στο διεθνές ρεπερτόριο του μουσικού θεάτρου του 20ού αιώνα, αναδεικνύοντας τα δύο θεατρικά είδη και τον τρόπο με τον οποίο αλληλοσυμπληρώνονται. Ταλαντευόμενη μεταξύ ελπίδας και συντριβής, μια γυναίκα ζει μέσω τηλεφώνου τις τελευταίες στιγμές της ολέθριας σχέσης της με τον σύντροφό της.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.