Κατερίνα Διδασκάλου, Βάσω Λασκαράκη, Σόλων Τσούνης πατάνε "Unfriend"

Αυτός είναι ο τίτλος της μαύρης κωμωδίας που σαρώνει στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου και μάθαμε αποκλειστικά ότι θα παιχτεί στο θέατρο Νέος Ακάδημος τη νέα σεζόν 2023-24, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Γαλέου.

Unfriend Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Πώς αντιδράς όταν μαθαίνεις ότι φιλοξενείς μια δολοφόνο και πώς θα τη ξεφορτωθείς ευγενικά;” αναρωτιέται η ομάδα γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών που πρωταγωνιστεί στο "Unfriend" του Στίβεν Μόφατ από τον Οκτώβριο στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Ο σκηνοθέτης Αντώνης Γαλέος καθοδηγεί την Κατερίνα Διδασκάλου σε έναν πολύ διαφορετικό, κωμικό ρόλο-έκπληξη, την Βάσω Λασκαράκη μετά από πολύχρονη απουσία από τη θεατρική σκηνή, τον Σόλωνα Τσούνη, τον Δημήτρη Κουρούμπαλη, τον Άρη Αντωνόπουλο και τους μικρούς Γεωργία Μεσαρίτη και σε διπλή διανομή τον Μανώλη Γκίνη και τον Αμέρικο Μέλη (που γνωρίσαμε από τα "Καλύτερά μας χρόνια”), στην μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία των τελευταίων ετών στο Γουέστ Εντ, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η μαύρη κωμωδία, που γράφτηκε το 2020 από τον Στίβεν Μόφατ, τον σπουδαιότερο σύγχρονο κωμικό συγγραφέα στο Ηνωμένο Βασίλειο ("Doctor Who”, "Sherlock”, "Dracula”, "Coupling”), χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως "η πιο αστεία κωμωδία όλων των εποχών".

Unfriend
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ποια είναι η υπόθεση;

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ο Πέτρος και η Ντέπι, ένα αγαπημένο "καθωσπρέπει" ζευγάρι, γνωρίζεται με την Έλσα, μια εκκεντρική, ιδιαιτέρως διαχυτική χήρα. Συμφωνούν από ευγένεια, να παραμείνουν σε επαφή στα social media. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα τους επισκέπτεται απρόσκλητη, ανακοινώνοντάς τους ότι θα μείνει μαζί τους μια ολόκληρη εβδομάδα. Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να αναζητήσει κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενή τους, αφού δεν ξέρουν τίποτα για αυτή, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος! Μια περιστασιακή γνωριμία διακοπών, δεν είναι πλέον μόνο ένα βάρος που θέλουν να ξεφορτωθούν -και δεν ξέρουν πώς- αλλά ενδεχομένως και μια θανάσιμη απειλή για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Είναι άραγε οι φήμες του διαδικτύου αληθινές; Πώς θα προστατεύσουν όλα όσα αγαπάνε χωρίς να φανούν αγενείς; Με όλα αυτά τα ερωτήματα σε εκκρεμότητα η παράσταση εξελίσσεται με συνεχείς ανατροπές και πολύ γέλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία. 

Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Alex Sid, τα σκηνικά του Valentino Marengo, τα κοστούμια της Σοφίας Δριστέλα και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. 

Unfriend
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 11 Οκτωβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" είναι αφιερωμένο σε όσους δεν θα έρθουν αλλά έστειλαν καρτούλα αλλαγής

Η Βάσια Ατταριάν και η ομάδα Ντουθ επανέρχονται μετά το talk of the town "Nostalgia generation" και μοιράζονται μαζί μας αποκλειστικά ένα σημείωμα με εξαιρετικές αφιερώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/05/2024

Νέες φωτογραφίες από τη "Γραμμή του ορίζοντος" του Εθνικού

Ρίχνουμε μια ματιά στο σκηνικό σύμπαν της νέας και τελευταίας παράστασης που ετοιμάζει η Πειραματική για φέτος, η οποία παρουσιάζει στη σκηνή το εμβληματικό βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου.

"Η Θάλασσα κι ο Γέρος": Ένα νέο έργο με τον Τάσιο Νούσια, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ανακαλύψτε τους σταθμούς της νέας παράστασης που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνκσι και που βασίζεται στο αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο γέρος και η θάλασσα".

Eurovision 2024: Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μας λένε ποια τραγούδια ξεχωρίζουν από την αρχή της διοργάνωσης μέχρι σήμερα

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές του "Reunion The Musical" και αγαπημένοι ερμηνευτές απαντούν με αφορμή την 68η διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ποια είναι τα τραγούδια που δεν ξεχνούν (εκτός από τα δικά τους φυσικά!).

Το "Matilda The Musical" έρχεται στο Παλλάς τη νέα σεζόν 2024-25 και ετοιμάζει πρώτη ακρόαση για παιδιά

Η Θέμις Μαρσέλλου ετοιμάζει μια νέα υπερπαραγωγή του πολυβραβευμένου μιούζικαλ των Ντένις Κέλι και Τιμ Μίντσιν που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ και ανακοινώνει ακρόαση για κορίτσια και αγόρια 6-13 ετών.

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.