Νέα ερευνητική πολυμεσική performance στο ΚΕΤ

Μέρος της ευρύτερης καλλιτεχνικής έρευνας «Bodies of Chthulucene» η πολυμεσική κινητική performance «The sky has not fallen, yet», διαπραγματεύεται την έννοια της θηλυκότητας ως χώρο και παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

The sky has not fallen, yet

Η Λυδία Ξουράφη βρίσκεται πίσω από την πολυμεσική κινητική performance "The sky has not fallen, yet", η οποία αφορά την έννοια της θηλυκότητας. Πρόκειται για μια εργασία εν εξελίξει, μέρος της ευρύτερης καλλιτεχνικής έρευνας "Bodies of Chthulucene", τα στάδια της οποίας εστιάζουν στους αντιληπτικούς χώρους που μπορούν να δημιουργήσουν τα γυναικεία σώματα, κατασκευάζοντας εφήμερες ετεροτοπίες. Όλα βασίστηκαν σε μια θεωρητική έρευνα που αφορά τις τρέχουσες σύγχρονες κοινωνικές και υλικές προκλήσεις και τη σχέση τους με το έμφυλο. Κεντρικός άξονας διερεύνησης αποτελεί η προσέγγιση της οικοδικαιοσύνης πολλών ειδών που βασίζεται στην ιδέα της Donna Haraway για το  Χθουλούκαινο (Chthulucene), μίας έννοιας που στοχεύει στη δημιουργία μιας καινούργιας αφήγησης για την πιο ισότιμη αλληλεπίδραση των ειδών. Η εικοσάλεπτη performance συνδυάζει ένα video installation της Κανέλλας Πετροπούλου με live sound και σύνθεση κίνησης των Saber Rider και Αλίκης Λευθεριώτη και θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Κρατήσεις απαραίτητες από viva.gr και στο 2130040496.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The sky has not fallen, yet

  • Performance Installation
  • Διάρκεια: 20 '

Ένα έργο εν εξελίξει, μέρος της ευρύτερης καλλιτεχνικής έρευνας «Bodies of Chthulucene», είναι η πολυμεσική περφόρμανς που αφορά την έννοια της θηλυκότητας ως χώρου. Βίντεο εγκατάσταση Εύη Στέλιου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Μιχάλης Σαράντης ιδανικός "Αίαντας" σε έναν υποκριτικό άθλο

Η σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη που μεταφέρει το σοφόκλειο δράμα σε κλειστό χώρο αναδεικνύεται μέσα από τις ερμηνευτικές ικανότητες του ταλαντούχου ηθοποιού που υποδύεται όλους τους ρόλους του έργου στη σκηνή του θεάτρου Αλκυονίς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/03/2023

"Don’t look back": Open call για την παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για εθελοντές ερμηνευτές απευθύνουν η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γιάννης Χουβαρδάς για την παράσταση που θα μεταμορφώσει το Μάιο τις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε ένα εγκαταλειμμένο, ερειπωμένο και στοιχειωμένο ξενοδοχείο.

Νίκος Ψαρράς και Μαρίνα Ασλάνογλου στις "Σκηνές από ένα γάμο" του Μπέργκμαν

Στο Δημοτικο Θέατρο Πειραιά οι δύο πρωταγωνιστές ερμηνεύουν, σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη, ένα έργο-σημείο αναφοράς για τις συζυγικές σχέσεις.

Το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει ξανά το καλοκαίρι

Τη διαχείριση του θεάτρου θα έχει πλέον η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πέντε audiobooks που πρέπει να ακούσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προτείνουμε μερικά best sellers που έχουν ανέβει στο σανίδι κερδίζοντας τις καρδιές των θεατών.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.

"Ψηλά απ’ τη γέφυρα": Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση των 45.000 θεατών

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη για την παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη πάνω στο έργο του Άρθουρ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο πλευρό μιας δυνατής ερμηνευτικής ομάδας.