Οι πρώτες φωτογραφίες από "Το πάρτυ" σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη

Η βιτριολικά καυστική σάτιρα της Σάλι Πότερ «Το πάρτυ» έρχεται στο Άνεσις με τους Μαρία Καβογιάννη, Κώστα Φιλίππογλου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Βασίλη Ευταξόπουλο, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Βάσω Καβαλιεράτου και Γιώργο Ζυγούρη.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΠΑΡΤΙ Αγγελική Κοκκοβέ©

Η θεατρική σεζόν συνεχίζει με δυναμισμό και οι νέες προτάσεις συναγωνίζονται η μία την άλλη. Μία από αυτές που ξεχωρίσουμε τόσο λόγω του έργου, όσο και λόγω των συντελεστών είναι "Το πάρτυ" της Βρετανίδας Σάλι Πότερ, ένα έργο που όταν το είδαμε στη μεγάλη οθόνη είπαμε ότι θα μπορούσε κάλλιστα να διαδραματίζεται σε μια θεατρική σκηνή. Αρχικά έγινε ασπρόμαυρη κινηματογραφική ταινία το 2017 σε σενάριο και σκηνοθεσία της Sally Potter με πρωταγωνιστές τους Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Κίλιαν Μέρφι, Τίμοθι Σπολ, Τσέρι Τζόουνς, Εμιλι Μόρτιμερ, Πατρίτσια Κλάρκσον και Μπρούνο Γκαντς. Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Στο φεστιβάλ του Βερολίνου κέρδισε το Guild Film Prize, ενώ ήταν υποψήφια και για την Χρυσή Άρκτο. Ο Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθέτης με γερά αντανακλαστικά και τόλμη συγκέντρωσε ένα διαλεκτό καστ για να στήνει το δικό του θεατρικό "Πάρτυ", από τις 6 Μαρτίου, στο θέατρο Άνεσις.  

ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΓΛΟΥ ΤΟ ΠΑΡΤΙ
Αγγελική Κοκκοβέ©
Κώστας Φιλίππογλου

Είναι από εκείνα τα έργα που έχουν στενά αφηγηματικά πλαίσια, ισορροπούν περίτεχνα ανάμεσα το τραγικό και το φαρσικό και μπορούν να δώσουν αβάντα για σπουδαίες ερμηνείες. Και, γιατί να μην τις περιμένουμε αφού το καστ που επέλεξε ο Χανιωτάκης απαρτίζεται από σπουδαίους, έμπειρους ηθοποιούς τη  Μαρία Καβογιάννη, τον Κώστα Φιλίππογλου, τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου, τον Βασίλη Ευταξόπουλο, την Ευδοκία Ρουμελιώτη, τη Βάσω Καβαλιεράτου. Ο νεότερος της συντροφιάς είναι ο Γιώργος Ζυγούρης, ένας νέος ηθοποιός που τον έχουμε θαυμάσει για τη σκηνική του παρουσία στην "Άλκηστη" και το "Βόυτσεκ" σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, στη "Φαίδρα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο "Σώσε" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΠΑΡΤΙ
Αγγελική Κοκκοβέ©
Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Οι χαρακτήρες που υποδύονται συνθέτουν μια συντροφιά στο πάρτι της Τζάνετ, μιας πολιτικού της αντιπολίτευσης, που έχει μόλις διοριστεί Σκιώδης Υπουργός Υγείας. Στην συνάθροιση παρευρίσκονται ο σύζυγός της Μπιλ, η κολλητή της φίλη Έιπριλ με τον ιδιόρρυθμο Γερμανό σύντροφό της Γκότφριντ, η καθηγήτρια Μάρθα με την σύντροφό της Τζίνι και ο τραπεζίτης Τομ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΥΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΤΙ
Αγγελική Κοκκοβέ©
Βασίλης Ευταξόπουλος

Όλα κυλάνε όμορφα κι ωραία, μέχρι την στιγμή που ο Μπιλ ανακοινώνει ότι είναι σοβαρά άρρωστος και ότι θα πεθάνει σύντομα. Το τελειωτικό χτύπημα, όμως, έρχεται όταν πληροφορεί την Τζάνετ ότι θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με μία άλλη, πολύ νεότερη γυναίκα… 

ΕΥΔΟΚΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Αγγελική Κοκκοβέ©
Ευδοκία Ρουμελιώτη

Η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου. Τα σκηνικά σχεδίασε η Μαίρη Τσαγκάρη και τα κοστούμια η Ιωάννα Καλαβρού. Τους φωτισμούς υπογράφει η Μελίνα Μάσχα. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Πηνελόπη Σκαλκώτου και βοηθός σκηνογράφου η Αλίκη Σπανουδάκη. Το μακιγιάζ ανέλαβε η Βίνα Ευστρατιάδου. Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ.

Βάσω Καβαλιεράτου ΤΟ ΠΑΡΤΙ
Αγγελική Κοκκοβέ©
Βάσω Καβαλιεράτου

Το έργο είναι μια οξυδερκής αντανάκλαση της κοινωνίας και η προπώληση για την παράσταση στο Άνεσις μόλις άνοιξε στο viva.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ
Αγγελική Κοκκοβέ©
Γιώργος Ζυγούρης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.