Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου για το Προεδρικό Διάταγμα 85

Η ΠΕΘ καλεί το ΥΠΠΟΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης μέσω μίας άμεσης αντιμετώπισης των καλλιτεχνικών αιτημάτων.

Θέατρο

Ο πρόεδρος Μάρκος Τάγαρης, η αντιπρόεδρος Γιωργος Λυκιαρδόπουλος, η γραμματέας Βάσια Παναγοπούλου και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου υπέγραψε ανακοίνωση σχετικά με το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει το Προεδρικό Διάταγμα 85 τόσο για τους καλλιτέχνες αλλά και για τα ίδια τα θέατρα.

H ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου

"Με λύπη μας διαπιστώνουμε το αδιέξοδο των συνομιλιών του καλλιτεχνικού κόσμου με την Κυβέρνηση, σχετικά με το π.δ. 85/23, που έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών. Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν άμεσο αντίκτυπο στα θέατρά μας, την ώρα που ουδεμία ευθύνη φέρουμε για το εν λόγω προεδρικό διάταγμα ούτε έχουμε την οποιαδήποτε σχέση με όσα αυτό ρυθμίζει. Από την πλευρά μας, ο διάλογος για τις Συλλογικές Συμβάσεις έχει ήδη αρχίσει και ελπίζουμε τα αγωνιζόμενα σωματεία να αντιλαμβάνονται, ότι δεν είμαστε εμείς -και δεν πρέπει να είμαστε εμείς- οι πραγματικοί παραλήπτες των διεκδικήσεών τους.
Επισημαίνουμε, ότι η όλη αναστάτωση αλλά και οι στάσεις εργασίας και οι απεργίες  των καλλιτεχνών έρχονται να προστεθούν στην ούτως ή άλλως δύσκολη κατάσταση των θεάτρων, αφού το ελληνικό -ελεύθερο - θέατρο εξακολουθεί να πλήττεται από την πανδημία όχι μόνο ως προς την προσέλευση θεατών αλλά από τις αλλεπάλληλες ματαιώσεις των παραστάσεων λόγω νόσησης των ηθοποιών.
Καλούμε, λοιπόν, το ΥΠΠΟΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης μέσω μίας άμεσης αντιμετώπισης των καλλιτεχνικών αιτημάτων και παράλληλα να ενσκύψει συνολικά στα πραγματικά προβλήματα του θεατρικού χώρου και να στηρίξει τα θέατρά μας".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Κυρά της Ρω" με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη επιστρέφει για έβδομη χρονιά

Το βαθιά ανθρώπινο, συγκινητικό κείμενο του διεθνώς βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά για τη ζωή της Κυράς της Ρω, κατά κόσμον Δέσποινας Αχλαδιώτη, επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/02/2024

H "Δεσποινίς Τζούλια" μετακομίζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση του Πάνου Κούγια θα συνεχίσει το ταξίδι της στο Δ.Θ.Π. και αργότερα σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Onassis Dance Days: Η Miet Warlop χορογραφεί ένα τραγούδι με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα

Το φεστιβάλ στην αιχμή του σύγχρονου χορού επιστρέφει στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (23/2-3/3) και μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Βελγίδα χορογράφο του "One Song", μιας σαρωτικής παράστασης για την επιμονή στη ζωή.

"Ok Boomer": Το ξεκατίνιασμα συνεχίζεται στο Μικρό Παλλάς μέχρι τις 26 Μαρτίου!

Φαίδρα Δρούκα και Θοδωρής Αθερίδης ξεμπροστιάζονται με αγάπη κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, υπό το αδιάκριτο μουσικό βλέμμα του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.

"Καταποντισμός": Ο Βασίλης Βηλαράς φέρνει στο Εθνικό τη gay Ελλάδα της Μεταπολίτευσης

Μέσα από πραγματικές επιστολές προς το περιοδικό "Αμφί", οι Βασίλης Βηλαράς, Ανδρέας Λαζαράκος, Kristof, Niko Rupllem και Dolly Vara μεταφέρουν στο τώρα τις επιθυμίες και τις αγωνίες των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων του τότε.

Ποιο είναι το "κορίτσι-λεοπάρδαλη", η ζωή του οποίου γίνεται παράσταση;

Η Τώνια Ράλλη διασκευάζει για πρώτη φορά το βιβλίο της Ελένης Σικελιανός "Εσύ, η ζωώδης μηχανή", που αφηγείται την απίστευτη ζωή μιας γυναίκας που έζησε στην Αμερική στα μέσα του 20ού αι.

"Nina / where are you my de@r?": Η Ειρήνη Φαναριώτη επικοινωνεί για πρώτη φορά προσωπικά κείμενά της με το κοινό

Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο 104 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.