Ανεβαίνουμε "Στο πέμπτο σκαλοπάτι" και γινόμαστε μάρτυρες μιας εν ψυχρώ δολοφονίας

Το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ, που ενέπνευσε την κινηματογραφική επιτυχία του Χίτσκοκ "Dial M For Murder", έρχεται στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά από τον Αλέξανδρο Κοέν κι έναν εξαιρετικό θίασο.

Στο πέμπτο σκαλοπάτι Ρούλα Ρέβη©

Το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ "Στο πέμπτο σκαλοπάτι" μεταφράζει και σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Κοέν στο ανακαινισμένο Θέατρο Αθηνά. Ο Αλέκος Συσσοβίτης, η Φαίη Ξυλά, ο Αποστόλης Τότσικας, ο Αλέξανδρος Βάρθης και ο Γιάννης Στεφόπουλοςαπό 30 Ιανουαρίου καλούν το κοινό να γίνει μάρτυρας της εκτέλεση μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, και πάνω απ’ όλα να παρακολουθήσει ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. 

Στο πέμπτο σκαλοπάτι
Ρούλα Ρέβη©

Ο Τόνι και η Μάργκοτ ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν στη ζωή της Μάργκοτ εμφανίστηκε ο Μαξ, σύννεφα σκέπασαν το γάμο τους και το ενδεχόμενο μιας δολοφονίας έγινε πλέον ορατό. Ο Τόνι παντρεύτηκε τη Μάργκοτ για τα χρήματά της και –τώρα που εκείνη τον απατά σκοπεύει να τη δολοφονήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Με σκοπό να πραγματοποιήσει το τέλειο έγκλημα προσλαμβάνει έναν παλιό γνωστό του, άνθρωπο του υποκόσμου. Όσα θα ακολουθήσουν, θα συμπαρασύρουν όλους τους ήρωες σ’ ένα σκοτεινό μυστήριο, όπου τα φαινόμενα απατούν. Την υπόθεση θα αναλάβουν να εξιχνιάσουν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ και ο εραστής της Μάργκοτ.

Στο πέμπτο σκαλοπάτι
Ρούλα Ρέβη©

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στο πέμπτο σκαλοπάτι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 85 '

Γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Dial M For Murder», το αριστοτεχνικό αστυνομικό θρίλερ θέλει έναν άνδρα να καταστρώνει τον «τέλειο φόνο» της γυναίκας του.

Αθηνά

Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
03/02/2023

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.

Ενέργειες για τη διάσωση της ιστορικής συλλογής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

H Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Tέχνης Καρόλου Κουν Μαριάννα Κάλμπαρη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές δράσεις.

Πρόσκληση για την Πολιτιστική Επιχορήγηση δράσεων σύγχρονου πολιτισμού από το ΥΠΠΟΑ

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του 2023, στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης εκδηλώσεων πολιτιστικών φορέων.