Μνημόνιο Συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν η «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και υποστηρικτικών προγραμμάτων.

Mνημόνιο Συνεργασίας Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-ΕΚΟΜΕ

Δύο σημαντικοί φορείς, η "Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε." και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τη  διάσωση, προβολή και ενίσχυση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξη της σύγχρονης παραγωγής.

Το ΕΚΟΜΕ, ως εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για την οργάνωση, ψηφιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του εθνικού αρχείου οπτικοακουστικών μέσων και μέσων ψηφιακής προβολής, ψηφιακής επικοινωνίας και πληροφόρησης έχει ως αποστολή του τη συλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, τεκμηρίωση και εκμετάλλευση του συνόλου του οπτικοακουστικού αποθέματος της χώρας, μέσα από την υλοποίηση του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ως κορυφαίος δημόσιος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας, φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Μουσικής, του Χορού και του Θεάτρου από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους ελληνικούς και διεθνείς καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Με καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Ευαγγελάτου, σχεδιάζει σταθερά αινοτόμες ερευνητικές δράσεις, υποστηρίζει την καλλιτεχνική έρευνα στον χώρο των παραστατικών τεχνών και ενθαρρύνει την προβολή του εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Mνημόνιο Συνεργασίας Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-ΕΚΟΜΕ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης, χαιρετίζοντας την σύναψη του μνημονίου, τόνισε ότι "η συνέργεια των δύο φορέων θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, στην προώθηση της ιστορικής έρευνας, της εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής παραγωγής καθώς και στη διατήρηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος της χώρας". Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Δημήτρης Πασσάς σημείωσε ότι: "Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ως φορέας σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, μέσα από τη συνεργασία του με έναν καινοτόμο και εξειδικευμένο δημόσιο φορέα όπως το ΕΚΟΜΕ, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της αξίας του έντυπου και οπτικοακουστικού πλούτου του και δημιουργεί προοπτικές εξωστρέφειας για την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή". Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Ιωάννης Καπλάνης ανέφερε ότι: "Μέσω της συνεργασίας μας με το ΕΚΟΜΕ επιδιώκουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και να καταστήσουμε το πλούσιο αρχειακό υλικό μας προσβάσιμο στο ευρύτερο κοινό".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Και λέγε λέγε": Νέες φωτογραφίες από την επικείμενη παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου

Το νέο έργο της αιρετικής δημιουργού αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον προσεχή Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

Ο "Άτλας" του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη εφευρίσκει τον κοσμογονικό μύθο της μοναξιάς

Το έργο, που παρουσιάζεται στο PalmTree-MCA, ερευνά τις ψυχές τριών πλασμάτων που είναι χαμένα στην αιώνια λήθη και ταυτόχρονα γνωρίζουν τον πυρήνα και τη σκέψη όλου του σύμπαντος.

Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

"Fame The Musical": Μιλήσαμε με τους συντελεστές του αγαπημένου μιούζικαλ που παίζεται στο Christmas Theater

Το "α" μίλησε με τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς της λαμπερής ελληνο-βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, που παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα.

"Το σώμα της γυναίκας ως πεδίο μάχης": Το έργο του Ματέι Βισνιέκ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η βία του πολέμου, το πώς εγγράφεται στην ανθρώπινη συνείδηση αλλά και το θαύμα της ζωής από την άλλη πλευρά απασχολούν τον σύγχρονο Ρουμάνο συγγραφέα του "Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα".

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: "Στο θέατρο μια χρυσή κλωστή σε ενώνει με τον θεατή"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με αφορμή το ανέβασμα της θρυλικής μουσικής κωμωδίας "Έκτο πάτωμα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο θέατρο Παλλάς.

Ο Γιώργος Αρμένης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο σπουδαίος ηθοποιός σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα νέο ελληνικό έργο σε πρώτη παρουσίαση.