Μνημόνιο Συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν η «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και υποστηρικτικών προγραμμάτων.

Mνημόνιο Συνεργασίας Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-ΕΚΟΜΕ

Δύο σημαντικοί φορείς, η "Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε." και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τη  διάσωση, προβολή και ενίσχυση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξη της σύγχρονης παραγωγής.

Το ΕΚΟΜΕ, ως εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για την οργάνωση, ψηφιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του εθνικού αρχείου οπτικοακουστικών μέσων και μέσων ψηφιακής προβολής, ψηφιακής επικοινωνίας και πληροφόρησης έχει ως αποστολή του τη συλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, τεκμηρίωση και εκμετάλλευση του συνόλου του οπτικοακουστικού αποθέματος της χώρας, μέσα από την υλοποίηση του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ως κορυφαίος δημόσιος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας, φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Μουσικής, του Χορού και του Θεάτρου από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους ελληνικούς και διεθνείς καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Με καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Ευαγγελάτου, σχεδιάζει σταθερά αινοτόμες ερευνητικές δράσεις, υποστηρίζει την καλλιτεχνική έρευνα στον χώρο των παραστατικών τεχνών και ενθαρρύνει την προβολή του εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Mνημόνιο Συνεργασίας Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-ΕΚΟΜΕ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης, χαιρετίζοντας την σύναψη του μνημονίου, τόνισε ότι "η συνέργεια των δύο φορέων θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, στην προώθηση της ιστορικής έρευνας, της εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής παραγωγής καθώς και στη διατήρηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος της χώρας". Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Δημήτρης Πασσάς σημείωσε ότι: "Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ως φορέας σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, μέσα από τη συνεργασία του με έναν καινοτόμο και εξειδικευμένο δημόσιο φορέα όπως το ΕΚΟΜΕ, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της αξίας του έντυπου και οπτικοακουστικού πλούτου του και δημιουργεί προοπτικές εξωστρέφειας για την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή". Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Ιωάννης Καπλάνης ανέφερε ότι: "Μέσω της συνεργασίας μας με το ΕΚΟΜΕ επιδιώκουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και να καταστήσουμε το πλούσιο αρχειακό υλικό μας προσβάσιμο στο ευρύτερο κοινό".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έκτο πάτωμα": Μιούζικαλ-θρύλος ελληνικής κοπής

Με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και τους χαρακτήρες του Αλφρέντ Ζερί που μετέγραψε στην ελληνική πραγματικότητα ο Γιώργος Βάλαρης, αυξάνεται η προσμονή για την πρεμιέρα του θρυλικό έργου "Το έκτο πάτωμα" στο Ακροπόλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
02/02/2023

Ο "Συνεργός" του Γιώργου Χριστοδούλου συνεχίζεται με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Με μια αλλαγή στην υποκριτική ομάδα συνεχίζεται η παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού, με τον ίδιο να αντικαθιστά τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη στη σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

"Η κυρία δεν πενθεί": Το Θέατρο Πρόβα παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία του Κώστα Μουρσελά

Ο Σωτήρης Τσόγκας σκηνοθετεί και μοιράζεται τη σκηνή με τη Μαίρη Ραζή και τέσσερις ακόμη ηθοποιούς στο σατιρικό έργο που καθρεφτίζει τη σύγχρονη εποχή.

Θεατρικές πρεμιέρες: Έξι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε έξι από τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 2 έως 8 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

"Ρέκβιεμ" στο Άττις με τις Σοφία Χιλλ και Αγλαϊα Παππά

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθετεί δυο ακαταμάχητες πρωταγωνίστριες τη Σοφία Χιλλ και την Αγλαϊα Παππά στο "Ρέκβιεμ".

Η "Ζηνοβία η θεατρίνα" ζωντανεύει τον κόσμο των μπουλουκιών στη σκηνή

Μια ηθοποιός αφηγείται τη ζωή της στον μονόλογο που ερμηνεύει η Άντα Χριστίδου στο Studio Κυψέλης.

Minimal

Στην τρίτη σόλο δουλειά της, η καλλιτέχνιδα αποδεικνύει πως ένα από τα μεγάλα της ατού είναι η αλληλεπίδραση με το κοινό, όπως και το απολαυστικό κείμενό της όπου μεταφέρει τους μικρούς και μεγάλους παραλογισμούς της ζωής (της).