Μνημόνιο Συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν η «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και υποστηρικτικών προγραμμάτων.

Mνημόνιο Συνεργασίας Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-ΕΚΟΜΕ

Δύο σημαντικοί φορείς, η "Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε." και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τη  διάσωση, προβολή και ενίσχυση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξη της σύγχρονης παραγωγής.

Το ΕΚΟΜΕ, ως εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για την οργάνωση, ψηφιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του εθνικού αρχείου οπτικοακουστικών μέσων και μέσων ψηφιακής προβολής, ψηφιακής επικοινωνίας και πληροφόρησης έχει ως αποστολή του τη συλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, τεκμηρίωση και εκμετάλλευση του συνόλου του οπτικοακουστικού αποθέματος της χώρας, μέσα από την υλοποίηση του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ως κορυφαίος δημόσιος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας, φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Μουσικής, του Χορού και του Θεάτρου από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους ελληνικούς και διεθνείς καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Με καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Ευαγγελάτου, σχεδιάζει σταθερά αινοτόμες ερευνητικές δράσεις, υποστηρίζει την καλλιτεχνική έρευνα στον χώρο των παραστατικών τεχνών και ενθαρρύνει την προβολή του εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Mνημόνιο Συνεργασίας Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-ΕΚΟΜΕ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης, χαιρετίζοντας την σύναψη του μνημονίου, τόνισε ότι "η συνέργεια των δύο φορέων θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, στην προώθηση της ιστορικής έρευνας, της εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής παραγωγής καθώς και στη διατήρηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος της χώρας". Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Δημήτρης Πασσάς σημείωσε ότι: "Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ως φορέας σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, μέσα από τη συνεργασία του με έναν καινοτόμο και εξειδικευμένο δημόσιο φορέα όπως το ΕΚΟΜΕ, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της αξίας του έντυπου και οπτικοακουστικού πλούτου του και δημιουργεί προοπτικές εξωστρέφειας για την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή". Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Ιωάννης Καπλάνης ανέφερε ότι: "Μέσω της συνεργασίας μας με το ΕΚΟΜΕ επιδιώκουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και να καταστήσουμε το πλούσιο αρχειακό υλικό μας προσβάσιμο στο ευρύτερο κοινό".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.