Οι πρώτες δηλώσεις της νεοϊδρυθείσας Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου

Μάθετε ποια είναι τα μέλη της ΠΕΘ (Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου) που ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση της και ποιοι είναι οι πρώτοι στόχοι.

Θέατρο

Τριάντα καταξιωμένοι και με πολυετή θητεία θεατρικοί επιχειρηματίες αποτελούν την Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου που ως πρωταρχικό σκοπό θέτει την προώθηση και ενίσχυση των θεατρικών παραστάσεων και παραγωγών και εν γένει την προαγωγή της θεατρικής τέχνης. Με επίσημη ανακοίνωση τους δηλώνουν πως: "Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στον καλλιτεχνικό χώρο σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, αναγνωρίζοντας ότι ο βασικός κορμός του Θεάτρου είναι οι Ηθοποιοί, συντασσόμαστε σε μια δίκαιη λύση του προβλήματος για τα αιτήματα του κλάδου. Οι κρίσιμες περιστάσεις που διήλθε ο Πολιτισμός τα τελευταία χρόνια της πανδημίας αλλά και η ανάγκη να μπει σε μια δίκαιη και εκσυγχρονισμένη βάση η ομαλή λειτουργία της θεατρικής παραγωγής ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της ΠΕΘ είναι – μεταξύ άλλων – και η έναρξη διαλόγου με το ΣΕΗ και τους αρμόδιους φορείς για την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης ώστε να ρυθμιστεί και να ομαλοποιηθεί η διαδικασία της θεατρικής παραγωγής της χώρας μας".

Τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσής μας λειτουργούν ή/και εκμεταλλεύονται πάνω από 40 θέατρα στην Ελληνική επικράτεια και αυτά είναι οι: Αδάμ Βανέσα (Prime Entertainment EΠΕ), Αρχιμανδρίτης Δημήτριος (Happy Productions IKE), Γιάτσιος Θρασύβουλος (Αρδηττός Συμμετοχών Αξιοποιήσεων ΑΕ), Γισγάκης Αλέξανδρος, Δεμέστιχας Γιαννούζος (Τάγαρης – Δεμέστιχας ΟΕ), Δεμέστιχας Δημήτριος (Θέαμα Ακροπόλ ΕΕ), Δημητριάδης Αθανάσιος (Εταιρεία Θεάτρου ΕΡΜΗΣ ΑΜΚΕ), Ζαφειρίου Ιωάννης (Θωμαίς Ζαφειρίου Colosseum Productions), Ζούλια Αγγελική (ΧΩΡΑ ΑΕΒΕ), Ιορδανίδης Αναστάσιος (Αν. Ιορδανίδης & ΣΙΑ ΕΕ), Κατσαρίδης Παναγιώτης (Θεατρικές Σκηνές ΑΕ), Λυκιαρδόπουλος Γιώργος (Πολιτιστικός Οργανισμός "Λυκόφως"), Μαραγκού Αικατερίνη, Μαροσούλης Δημήτριος, Μαροσούλης Θοδωρής, Μουμουλίδης Θεμιστοκλής (5η Εποχή Τέχνης ΜονΕΠΕ), Μπισμπίκης Βασίλειος (Ομάδα CARTEL ΑΜΚΕ), Παναγοπούλου Βασιλική, Παυλάκης Κάρολος (Χαρ. Παυλάκης Εκμετάλλευση Θεατρικών Αιθουσών ΙΚΕ), Σακελλαριάδου Αιμιλία (Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΡΓΩ ΑΜΚΕ), Τάγαρης Ευθύμιος (Αφοι Τάγαρη ΟΕ), Τάγαρης Μάριος (Θέαμα Μάρτα ΕΕ), Τάγαρης Μάρκος, Τάρλοου Δημήτρης (Δόλιχος ΑΜΚΕ), Τριπόδης Χρήστος (ΜΕΘΕΞΙΣ ΑΜΚΕ), Χατζάκης Κωνσταντίνος (ΑΣΤΟΡΙΑ ΑΕ).

Στο εκλεγμένο ΔΣ της ΠΕΘ Πρόεδρος είναι ο Μάρκος Τάγαρης, Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Γραμματέας η Βάσια Παναγοπούλου, Ταμίας ο Γιαννούζος Δεμέστιχας και μέλη οι Βανέσσα Αδάμ, Τζέλα Ζούλια και Θρασύβουλος Γιάτσιος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber