"Κάποιος να με προσέχει": Έργο βασισμένο σε αληθινή ιστορία στο Σύγχρονο Θέατρο

Τρεις όμηροι, έγκλειστοι σ’ ένα κελί στον Λίβανο είναι οι πρωταγωνιστές του «Κάποιος να με προσέχει» του Frank McGuinness.

Κάποιος να με προσέχει Νίκος Βαρδακαστάνης©

Το "Κάποιος να με προσέχει" του Frank McGuinness είναι από εκείνα τα έργα που φέρνουν ρίγος στο θεατή με τη σκέψη πως πρόκειται για μια αληθινή ιστορία. "Το έργο ανήκει στην εποχή μας: Μια εποχή εξεγέρσεων, τρομοκρατίας αλλά και επαναπροσδιορισμού της ανδρικής συμπεριφοράς. Είναι μια ιστορία για κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι, αλλά μιλά για όσα έχουν όλοι οι άνθρωποι στην καρδιά τους" σημειώνει η σκηνοθέτις Αθανασία Καραγιαννοπούλου που το μετάφερε με επιτυχία στη σκηνή του Θεάτρου Αυλαία της Θεσσαλονίκης και τώρα θα το παρουσιάσει το Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας από 6 Φεβρουαρίου.

Η πλοκή πλέκεται γύρω από την περιπέτεια τριών ομήρων, ενός Άγγλου (Δημήτρης Μάριζας), ενός Ιρλανδού (Αντίνοος Αλμπάνης) κι ενός Αμερικάνου (Πήτερ Ραντλ) που βρίσκονται έγκλειστοι σ’ ένα κελί στον Λίβανο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των τρομοκρατών – απαγωγέων τους. Η προσπάθειά τους να αντέξουν τις κακουχίες και την αγωνία του θανάτου, εκδηλώνεται μέσα διάφορες αντιδράσεις από χιούμορ, συγκρούσεις, αλλά και όπως είναι αναμενόμενο από συναισθηματικές εξάρσεις. Οι δυσκολίες θα τους φέρουν κοντά, θα αγαπήσουν ο ένας τον άλλο και θα δεθούν με ισχυρότερα δεσμά και από τις αλυσίδες που τους κρατούν. Είναι ένα έργο που κοιτάζει την ανθρώπινη ψυχή, ο Frank McGuinness "περιγράφει τους μηχανισμούς που υιοθετούν για να αντέξουν την πλήξη του ατέρμονου εγκλωβισμού τους, τη φιλία και την εξάρτηση που αναπτύσσεται μεταξύ τους, τον τρόπο που και οι τρεις συμπεριφέρονται σαν μητέρα και πατέρας μαζί για τους άλλους, καθώς και τη συνταραχτική πραγματικότητα όταν ο αναπόφευκτος χωρισμός θα έρθει".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάποιος να με προσέχει

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Πόσο μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος κάτω από φρικτές συνθήκες; H βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα παράσταση αφηγείται την ιστορία τριών ομήρων που απήχθησαν σε μια περίοδο αναταραχής στον Λίβανο.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.

Ενέργειες για τη διάσωση της ιστορικής συλλογής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

H Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Tέχνης Καρόλου Κουν Μαριάννα Κάλμπαρη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές δράσεις.

Πρόσκληση για την Πολιτιστική Επιχορήγηση δράσεων σύγχρονου πολιτισμού από το ΥΠΠΟΑ

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του 2023, στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης εκδηλώσεων πολιτιστικών φορέων.

"Έκτο πάτωμα": Μιούζικαλ-θρύλος ελληνικής κοπής

Με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και τους χαρακτήρες του Αλφρέντ Ζερί που μετέγραψε στην ελληνική πραγματικότητα ο Γιώργος Βάλαρης, αυξάνεται η προσμονή για την πρεμιέρα του θρυλικό έργου "Το έκτο πάτωμα" στο Ακροπόλ.