Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Τη σκηνή του θεάτρου Σφενδόνη θα μοιραστεί φέτος η Άννα Κοκκίνου με τους Λένα Κιτσοπούλου και Χάρη Φραγκούλη κάτω από την ομπρέλα της Constantly Productions. Εκτός από την επανάληψη της επιτυχημένης "Αντιγόνης” του Χάρη Φραγκούλη, στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό περιλαμβάνονται νέες παραστάσεις και από τους τρεις καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για την ταυτότητά τους, ως δημιουργοί, σκηνοθέτες και ηθοποιοί την ίδια στιγμή. Η μετάβαση στη μετά-Covid εποχή βρίσκει το θέατρο σε διάθεση αλλαγής, επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που εγείρει στους δημιουργούς σκέψεις για την παρουσία της σκηνικής τους γλώσσας στο τώρα. Η Constantly Productions επιχειρεί να δημιουργήσει φέτος ένα περιβάλλον σταθερότητας και ελευθερίας όπου θα μπορέσουν οι καλλιτέχνες να ερευνήσουν και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την προσωπική τους φόρμα παράγοντας έργα με ξεχωριστό περιεχόμενο. Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από τα έργα που θα δούμε φέτος στο Σφενδόνη.

Λένα Κιτσοπούλου
Λένα Κιτσοπούλου

Η πάντα τολμηρή -στην κόψη του ξυραφιού- Λένα Κιτσοπούλου παρουσιάζει σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία την παράσταση "Τα νέα μου είναι σαρωτικά”, ενώ μοιράζεται τη σκηνή με τους Γιάννη Κότσιφα, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνο Παπαδόπουλου (μια ερμηνευτική ομάδα που είδαμε και στο "Φρανκενστάιν - Ο χαμένος παράδεισος” τον περασμένο Μάιο-Ιούνιο στη Στέγη). Πρεμιέρα 3 Νοεμβρίου στο Θέατρο Σφενδόνη.

Άννα Κοκκίνου
Σπύρος Στάβερης©
Άννα Κοκκίνου

Η Άννα Κοκκίνου σφραγίζει την επιστροφή της στο σανίδι, σκηνοθετώντας το τελευταίο μυθιστόρημα του Τόμας Μπέρνχαρντ "Αφανισμός” (1986). Η ίδια επί σκηνής μαζί με τον Τάσο Κωλέτση θα ερμηνεύσουν την πνευματική παρακαταθήκη του σπουδαίου Αυστριακού, όπου συγκεντρώνονται πολλές από τις προβληματικές του συνολικού του έργου. Με τον "Αφανισμό" ο Μπέρνχαρντ κατέθεσε την ολοκληρωτική του αμφισβήτηση απέναντι στη φιλοσοφία της σύγχρονης ζωής και του συστήματος αξιών της, με αφορμή τον τριπλό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα των γονιών και του αδερφού του ήρωα. Πρεμιέρα 25 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σφενδόνη.

Χάρης Φραγκούλης
Χάρης Φραγκούλης

Μαρία Αρζόγλου, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κορνήλιος Σελαμσής, Θεοδώρα Τζήμου και Μιχάλης Τιτόπουλος πρωταγωνιστούν στη νέα παράσταση του Χάρη Φραγκούλη πάνω στο μυθιστόρημα του Μπότο Στράους "Η αφιέρωση". Αφηγητής στο έργο είναι ένας νεαρός Βερολινέζος βιβλιοπώλης, ο οποίος μόλις εγκαταλείπεται από την ερωμένη του αφήνει τα πάντα, ακόμη και τη δουλειά του, βιώνοντας την απόλυτη απελπισία. Πρεμιέρα 16 Φεβρουαρίου 2023 στο Θέατρο Σφενδόνη.

Γιώργος Βαλαής
Γιώργος Βαλαής

Από αυτή τη γόνιμη καλλιτεχνική συνάντηση προέκυψε και μια συνεργασία με τον Γιώργο Βαλαή, ο οποίος από 26 Οκτωβρίου ανεβάζει στο Θέατρο Θησείον το "The weather in Europe”, σε κείμενο δικό του και της Γεωργίας Κανελλοπούλου με τους ηθοποιούς Μάνο Βαβαδάκη, Ρωμανό Καλοκύρη, Μάγδα Καυκούλα, Άλκηστις Πολυχρόνη, Θοδωρή Πεντίδη, Χριστιάνα Τόκα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τα νέα μου είναι σαρωτικά

  • Κοινωνικό

Με την τολμηρή της in-yer-face σκηνική γλώσσα, η δημιουργός σχολιάζει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Αφανισμός

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Ο συγγραφέας καταθέτει την ολοκληρωτική του αμφισβήτηση απέναντι στη φιλοσοφία της σύγχρονης ζωής, με αφορμή τον τριπλό θάνατο σε αυτοκινητικό δυστύχημα των γονιών και του αδερφού του ήρωα.

Αντιγόνη

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Η παράσταση-αποτέλεσμα της πολύμηνης δουλειάς της 19μελούς υποκριτικής ομάδας τοποθετεί το σοφόκλειο δράμα σε κλειστό χώρο μέσα από την ετερόκλητη αφήγηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.