"Ατσάλι": Η Γιασεμί Κηλαηδόνη στο ρόλο μιας ισοβίτισσας μάνας

Τη σχέση μητέρας-κόρης μέσα από τη διαβρωτική φύση του ποινικού συστήματος αναδεικνύει το έργο της Ρόνα Μούνρο "Ατσάλι" που επιστρέφει στο θέατρο Μεταξουργείο.

Ατσάλι Κέλλυ Φώσκολου©

Μόνο ένας άνθρωπος φτιαγμένος από "Ατσάλι" μπορεί να αντέξει τον εγκλεισμό σε μια φυλακή και την ταπείνωση που επιβάλει το σωφρονιστικό σύστημα. Πώς μπορεί άραγε να επιβιώνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον μια μάνα, η οποία μάλιστα αναγκάστηκε να αποχωριστεί την κόρη της σε πολύ μικρή ηλικία…Η Σκοτσέζα στην καταγωγή, Βρετανή στην υπηκοότητα, συγγαρφέας Ρόνα Μούνρο μιλά γι' αυτό το προσωπικό και κοινωνικό τραύμα μέσα από το έργο της "Ατσάλι", το οποίο σκηνοθέτησε η Νάντια Φώσκολου στη σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο. Η παράσταση παίχτηκε προς το τέλος της περσινής σεζόν, τον Μάιο για ένα μήνα και από τις 15 Οκτωβρίου επιστρέφει. Η Γιασεμί Κηλαηδόνη ερμηνεύει την Φέη (ισοβίτισσα μάνα), η οποία οδηγείται στο φόνο του άνδρα της, σε μια στιγμή ανεξέλεγκτου παρορμητισμού. Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή, έρχεται να την επισκεφθεί για πρώτη φορά η κόρη της Τζόσυ, η οποία ήταν μόλις δέκα χρόνων όταν η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της. Η συνάντηση τους συγκλονίζει καθώς την ώρα που η μεγάλη πια η κόρη, αναζητά ελαφρυντικά για αναψηλάφηση της δίκης και αποφυλάκιση της μάνας της, η τετ α τετ επαφή τους οδηγεί την μάνα σε ένα "σκάλιζμα" του παρελθόντος, "σκαλίζει" τη ζωή της και μαζί την ψυχή της….Τι δικαιολογίες υπάρχουν για ένα φόνο; Τι ρόλο μπορεί να παίξει η συγχώρεση ώστε η ισοβίτισσα να θέλει την αποφυλάκιση της; Η πειστική ερμηνεία της Γιασεμί Κηλαηδόνη και οι ωραίες παρουσίες των Κατερίνας Παπαδάκη, Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Ασπασίας Μπατατόλη δημιουργούν ένα κλίμα συγκίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ατσάλι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 105 '

Στο ψυχολογικό δράμα της Σκοτσέζας συγγραφέα, με φόντο το ασφυκτικό περιβάλλον του σωφρονιστικού συστήματος, μια ισοβίτισσα που σκότωσε το σύζυγό της, συναντά ξανά την κόρη της ύστερα από 15 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.