Athens Comedy Festival: Οι ροκ σταρ της κωμωδίας σε περιμένουν στο Faliro Summer Theater

Περισσότεροι από 45 εκπρόσωποι της εγχώριας stand up σκηνής ετοιμάζονται να ταρακουνήσουν συθέμελα το Faliro Summer Theater από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου και να ροκάρουν ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη μεγάλη επιστροφή του Athens Comedy Festival.

Κάψε το σενάριο

Φαντάζεσαι πώς θα ήταν μια συναυλία με τους αγαπημένους σου θρύλους της ροκ μουσικής σε μια κοινή εμφάνιση και μια επική βραδιά; Φαντάσου τώρα τους σταρ της ελληνικής σκηνής του stand up να "ροκάρουν" επί τρεις διαφορετικές βραδιές στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2022, παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς και μπάσο με τα γέλια του κοινού, φτιάχνοντας το πεντάγραμμο με σάτιρα, λογοπαίγνια, αυτοσχεδιασμούς, punchlines, μουσική κωμωδία, δυνατές μάχες, πολυσυλλεκτικά comedy clubs και μια επετειακή παράσταση που σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστη!
Ειδοποιός διαφορά του ροκ τραγουδιστή και του stand up comedian; Η φωνή, μιας και ο κωμικός δεν είναι απαραίτητο να είναι ιδιαίτερα καλλίφωνος (εκτός αν μιλάμε για τον Αριστοτέλη Ρήγα με το γιουκαλίλι του!). Γιατί κατά τα άλλα το μεγάλο τους όπλο, το μικρόφωνο, και η λαοθάλασσα που γεμίζει ολόκληρα στάδια –όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τον Ιούνιο στο Τάε Κβον Ντο με το "Αυτά είναι" του Λάμπρου Φισφή και 5.000 θεατές στις κερκίδες αλλά και τον Ιούλιο στο Θέατρο Βράχων με την "Κουβέρτα" της Χρύσας Κατσαρίνη που συγκέντρωσε 2.000 θεατές– αποτελούν κάτι περισσότερο από εχέγγυα.
Οι παραπάνω ανεπανάληπτες στιγμές στην ελληνική ιστορία του stand up comedy, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη την επίδραση της πανδημίας στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της διαδικτυακής παρουσίας του είδους και στην ακατανίκητη δίψα του κοινού να βιώσει ξανά από κοντά την ατμόσφαιρά της "ατάκα και επιτόπου" κωμωδίας, δημιουργούν την ιδανική στιγμή για την επιστροφή του φεστιβάλ. Το Athens Comedy Festival 2022 έρχεται να επιβεβαιώσει το θρίαμβο του stand up στην Ελλάδα αλλά και τη δική του επιτυχία στο δρόμο που χάραξε από το 2017 έως το 2019, ανεβάζοντας κάθε χρόνο τα στάνταρ του αλλά και τα στάνταρ της εγχώριας "όρθιας κωμωδίας". Ένα θρίαμβο που όμοιό του δεν έχει δει άλλο είδος θεάματος τα τελευταία δέκα χρόνια, αγγίζοντας πλέον το mainstream και προσελκύοντας πολλές και διαφορετικές ηλικίες, σύμφωνα με τον Λάμπρο Φισφή.
Περισσότεροι από 45 κωμικοί, και κάμποσοι special guests, θα βρεθούν στο τριήμερο Athens Comedy Festival στις καθιερωμένες και αγαπημένες παραστάσεις "Big Talk Live", "Comedy Battle", μεταμεσονύκτια "Logopaignia Fright Night", τα πολυσυλλεκτικά Comedy Club, που φέτος απαρτίζονται από 13 συμμετέχοντες τη φορά, και την επέτειο των 10 χρόνων του "Κάψε το σενάριο". 
Όσο για το πώς θα απογειώσεις την παραστασιακή σου εμπειρία; Οι χορηγοί του Athens Comedy Festival 2022, το The Famous Grouse, το αγαπημένο ουίσκι της Σκωτίας, και οι ιδιαίτερες γεύσεις των αναψυκτικών και των mixers του Schweppes, θα κρατήσουν συντροφιά στον ουρανίσκο σου καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε βραδιάς. Και μην ξεχνάτε, το special offer για 2 άτομα με 1 εισιτήριο από το What’s Up για όλες τις παραστάσεις,* που συντροφεύει ιδανικά τη μεγάλη αθηναϊκή γιορτή της κωμωδίας.
*Ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

10 χρόνια "Κάψε το σενάριο"! 

Κάψε το σενάριο

Οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος κλείνουν φέτος δέκα χρόνια με το "Κάψε το Σενάριο" και δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατάλληλο πλαίσιο από αυτό του Athens Comedy Festival για να το γιορτάσουν! Με πάνω από 800 παραστάσεις στο ενεργητικό τους, διαδικτυακά specials, sold out περιοδείες και τρομερή χημεία μεταξύ τους, οι τρεις κωμικοί συνδυάζουν τις ικανότητές τους στον αυτοσχεδιασμό, τη ζωντανή επικοινωνία και τη διάδραση σε ένα comedy show με καταιγιστικό ρυθμό και "καμένο" χιούμορ που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Πρόκειται για τη μακροβιότερη ομάδα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2012 μέσα από την ομώνυμη εκπομπή του Mega, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό το stand up comedy και το improv. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, καλούν για άλλη μία φορά τους θεατές να μπουν στο ρόλο σκηνοθέτη και σεναριογράφου και να αποφασίσουν για όλα όσα θα γίνουν στην επετειακή tailor made παράσταση, η οποία κάθε φορά είναι εντελώς διαφορετική, μιας και δημιουργείται επιτόπου από το μηδέν, χωρίς σενάριο, πρόβες, σκηνικά και κοστούμια. (17/9, 8 μ.μ.)

Έτοιμοι για "Big Talk"; 

Γιάννης Σαρακατσάνης
Γιάννης Σαρακατσάνης

Ποια είναι τα πιο "κουλά" αλλά και σκληροπυρηνικά ερωτήματα που μπορεί να σκεφτεί και να επιχειρήσει να απαντήσει μια παρέα σε ένα βράδυ; Από το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει μια αντροπαρέα μέχρι το debate μεταξύ παγωτού σε χωνάκι ή κυπελάκι και τη… σωστή απάντηση στην ερώτηση "Κοιμάσαι;". Η ομάδα του αγαπημένου "Big Talk" ανεβαίνει στη σκηνή του Athens Comedy Festival την Παρασκευή 16/9 (10.30 μ.μ.) και παίρνει θέση σε μια αυτοσχεδιαστική παράσταση όπου η συμμετοχή των θεατών είναι καθοριστική. Μπορείς να κάνεις τη δική σου ερώτηση και να σχολιάσεις θέματα που μας απασχολούν όλους (ή και όχι, γιατί πολύ απλά δεν το είχες σκεφτεί μέχρι τώρα!). Αρκεί να έχεις φαντασία και να οδηγήσεις τη late night κουβέντα σε απρόβλεπτες καταστάσεις με μία και μοναδική προϋπόθεση: το θέμα να μην είναι σοβαρό! Οι ειδικοί σε αυτό το είδος συζήτησης Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Αγγελόπουλος και Γιάννης Σαρακατσάνης (φωτό) επιστρατεύουν για άλλη μία φορά την ευρηματικότητα και την καφρίλα, με στόχο να δημιουργήσουν μια τεράστια παρέα που θα τολμήσει να μοιραστεί "μεγάλες κουβέντες".

Χωρίς comedy club γίνεται; 

Comedy Club

Φεστιβάλ κωμωδίας χωρίς comedy club δεν υφίσταται! Για καθεμία από τις τρεις ημέρες του Athens Comedy Festival 2022 ένα πολυσυλλεκτικό καταιγιστικό σόου 90 λεπτών ενώνει 13 κωμικούς επί σκηνής. Δυνατά χαρτιά της ελληνικής σκηνής του stand up, παλιοί και ακόμα παλιότεροι αλλά και νέο –πολλά υποσχόμενο– αίμα θα μοιραστεί με το κοινό best of αλλά και φρέσκο "in progress" υλικό (βλέπε Γιώργος Χατζηπαύλου και Στέλιος Ανατολίτης). Αυτό είναι, άλλωστε, και το νόημα του comedy club. Να έρθουμε σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς κωμικούς αλλά και τύπους κωμωδίας σε μικρές, δυνατές δόσεις και να ξεχωρίσουμε ποιοι μας ταιριάζουν ώστε να τους αναζητήσουμε σε μελλοντικές παραστάσεις αλλά και για binge watching στο YouTube. Στις 16/9 (8 μ.μ.) παρελαύνουν, μεταξύ άλλων, οι Χρ. Κατσαρίνη, Στ. Ανατολίτης. Στις 17/9 (10.30 μ.μ.), η Κατερίνα Βρανά (φωτό) θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Β. Θεοδωρόπουλο, Θ. Ζάμπρα, Δ. Χριστοφορίδη κ.ά. Στις 18/9 (10.30 μ.μ.) το τριήμερο κλείνουν οι Μ. Μαθιουδάκης, Γ. Χατζηπαύλου, Κ. Μαλιάτσης, Ζ. Ρούμπος, Αρ. Ρήγας, Blink Mike κ.ά.

Επικό μπρα-ντε-φερ κωμωδίας με 8 special guests 

omedy Battle

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (8 μ.μ.) οκτώ γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες από το χώρο της υποκριτικής και της μουσικής –Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Τόνια Σωτηροπούλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Ηλίας Μελέτης, Ευγενία Σαμαρά, Ησαΐας Ματιάμπα, Τζένη Θεωνά και Σπύρος Γραμμένος– θ’ ανέβουν στη σκηνή του Faliro Summer Theater και θα επιδοθούν σε μια σειρά παιχνιδιών, προκλήσεων, τραγουδιών, αλλά και ανελέητου trash talk με διαιτητή τον Λάμπρο Φισφή και "ομαδάρχες" τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Ζήση Ρούμπο. Όλα αυτά συνθέτουν το επικό battle κωμωδίας του Athens Comedy Festival, που για άλλη μία χρονιά θα ενώσει κωμικούς και μη σε μια βραδιά που θα μείνει σε όλους αξέχαστη και θα γραφτεί στην κωμική ιστορία. Το κοινό αναλαμβάνει το ρόλο του κριτή σε αυτή την ανεπανάληπτη μάχη, όπου όλα είναι πιθανά, εκτός από το γεγονός ότι κανείς δεν πρόκειται να βγει χαμένος. Ποιος θα στεφθεί νικητής του κωμικού μπρα-ντε-φερ; Ντιν ντιν ντιν! Τα στοιχήματα ξεκινούν!

Puns για γερά στομάχια  

Logopaignia Fright Night

Τα λογοπαίγνια και τα one-liners κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού. Οι καλύτεροι του είδους αλλά και νεότεροι κωμικοί αφοσιωμένοι σε μικρότερης φόρμας κείμενα –Αριστοτέλης Ρήγας και Ηλίας Φουντούλης (φωτό), Πάρις Ρούπος, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Ειρήνη Ξυγκάκη, Βαγγέλης Αναστασίου, Κώστας Κρύος, Άγγελος Κυριακίδης και Μαρία Κουφομανώλη– έρχονται στα μεταμεσονύκτια "Logopaignia Fright Night 4.0" την Κυριακή 18/9 (12.30 π.μ.), για να αποδείξουν ότι δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από μια ατάκα για να κάνουν το κοινό να τα χάσει από την ευρηματικότητα και την καφρίλα τους (ας είμαστε ειλικρινείς, κυρίως από το δεύτερο!). Η φετινή εκδοχή της παράστασης περιλαμβάνει 9 διαφορετικούς κωμικούς και 9 διαφορετικά είδη κωμωδίας στο πρώτο μέρος, ενώ θα ολοκληρωθεί με ένα battle λογοπαιγνίων με προημιτελικούς, ημιτελικούς και φυσικά τον μεγάλο τελικό.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Logopaignia Fright Night 4.0

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 120 '

Τα ξημερώματα της Δευτέρας στην 3η και τελευταία μέρα του, το Athens Comedy Festival 2022 ολοκληρώνεται με τα κλασικά και αγαπημένα «Logopaignia». Στο πρώτο μέρος εννιά κωμικοί από εννιά διαφορετικά είδη κωμωδίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, ενώ στο δεύτερο θα ακολουθήσει ένα battle λογοπαιγνίων με προημιτελικούς, ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

Friday Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Στο πατροπαράδοτο comedy club της 1ης μέρας του Athens Comedy Festival 2023, 4 κωμικοί θα βρεθούν επί σκηνής σε μια σκυταλοδρομία γέλιου με ένα μικρόφωνο ανά χείρας για να μοιραστούν best of αλλά και φρέσκο υλικό.

Saturday Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Στο πατροπαράδοτο comedy club της 2ης μέρας του Athens Comedy Festival 2023, 4 κωμικοί θα βρεθούν επί σκηνής σε μια σκυταλοδρομία γέλιου με ένα μικρόφωνο ανά χείρας για να μοιραστούν best of αλλά και φρέσκο υλικό.

Sunday Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Στο πατροπαράδοτο comedy club της 3ης μέρας του Athens Comedy Festival 2023, 4 κωμικοί θα βρεθούν επί σκηνής σε μια σκυταλοδρομία γέλιου με ένα μικρόφωνο ανά χείρας για να μοιραστούν best of αλλά και φρέσκο υλικό.

Comedy Battle

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Με διαιτητή τον Λάμπρο Φισφή, αρχηγούς τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Ζήση Ρούμπο και κριτές το κοινό, εννιά special guests-φωτιά επιδίδονται σε παιχνίδια, προκλήσεις, τραγούδια και trash talk στο απόλυτο battle που στήνεται στο Athens Comedy Festival 2023. Επί σκηνής οι Θοδωρής Αθερίδης, Μελέτης Ηλίας, Άννα Μενενάκου, Ελένη Βαΐτσου, Μίνως Θεοχάρης, Μαρία Κωνσταντάκη, Ίαν Στρατής, Άρης Μακρής, Γιώργος Ζερβός.

Big Talk Live

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης και Γιώργος Αγγελόπουλος ετοιμάζουν μια late night κουβέντα που καθοδηγείται από το κοινό στην οποία μπορούν να συζητηθούν τα πάντα με μία μόνο προϋπόθεση: το θέμα να μην είναι σοβαρό, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2023.

Κάψε το Σενάριο - 10 + 1 χρόνια αποτυχίες

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Η ομάδα του «Κάψε το Σενάριο» επιστρέφει με ένα επετειακό σόου στο θέατρο του Λυκαβηττού που ανοίγει ξανά μετά από 15 χρόνια, και δημιουργεί τη μεγαλύτερη παράσταση της ζωής της. Με πάνω από 800 παραστάσεις στο ενεργητικό τους, διαδικτυακά specials, sold out περιοδείες και τρομερή χημεία μεταξύ τους, οι τρεις κωμικοί συνδυάζουν τις ικανότητές τους στον αυτοσχεδιασμό, τη ζωντανή επικοινωνία και τη διάδραση σε ένα comedy show με καταιγιστικό ρυθμό και «καμένο» χιούμορ που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Πρόκειται για τη μακροβιότερη ομάδα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2012 μέσα από την ομώνυμη εκπομπή του Mega, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό το stand up comedy και το improv. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, καλούν για άλλη μία φορά τους θεατές να μπουν στο ρόλο σκηνοθέτη και σεναριογράφου και να αποφασίσουν για όλα όσα θα γίνουν στην επετειακή tailor made παράσταση, η οποία κάθε φορά είναι εντελώς διαφορετική, μιας και δημιουργείται επιτόπου από το μηδέν, χωρίς σενάριο, πρόβες, σκηνικά και κοστούμια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.