"Φιλοκτήτης": Αλλαγή ημερομηνίας για την παράσταση με πρωταγωνιστή τον Τάσο Νούσια

Η παράσταση της 6ης Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας μετατίθεται για λόγους υγείας μία μέρα μετά.

Φιλοκτήτης Μάνος Ξυρουχάκης©

Ο Τάσος Νούσιας είναι ο "Φιλοκτήτης" στη νέα καλοκαιρινή παραγωγή που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνσκυ, με την Μαρία Πρωτόπαππα στο ρόλο του πολυμήχανου Οδυσσέα και τον Γιώργο Αμούτζα ως Νεοπτόλεμο. Η παράσταση που θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε την πορεία της την περασμένη Δευτέρα με τον Τάσο Νούσια να δίνει ψυχή στον απαιτητικό ρόλο του ομώνυμου πληγωμένου ήρωα του Σοφοκλή. Η παράστασης της 6ης Ιουλίου που είχε προγραμματιστεί για το θέατρο Πέτρας μετατίθεται την επόμενη μέρα, στις 7 Ιουλίου, ενώ επόμενος σταθμός είναι το Βεάκειο στις 8 και 9 Ιουλίου.

Φιλοκτήτης
Μάνος Ξυρουχάκης©

Στον "Φιλοκτήτη”, που θα δούμε σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα, μουσική του Constantine Skourlis, σκηνικά του Γιώργου Γεωργίου, κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ και φωτισμούς της Αλίκης Δανέζη-Knutsen, ο πληγωμένος ήρωας έχει εγκαταλειφθεί στη Λήμνο από τον στρατό των Αχαιών εξαιτίας μιας ειδεχθούς πληγής που προκλήθηκε από δάγκωμα φιδιού. Δέκα χρόνια μετά το περιστατικό, μια προφητεία αποκαλύπτει ότι ο διάσημος τοξότης με το θεϊκό τόξο του Ηρακλή είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει τους Έλληνες στην άλωση της Τροίας.

Διαβάστε Επίσης

Το σκηνοθετικό σημείωμα της Μαρλέν Καμίνσκυ

"Στον Φιλοκτήτη υπάρχουν τα προφανή ζητήματα της προσωπικής ηθικής ενάντια στην υποχρέωση προς μια εξουσία, καθώς και η εξερεύνηση του πόνου. Ωστόσο, αυτό που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν τα μυθικά στοιχεία και τα σύμβολα του τόξου, της σπηλιάς, του φιδιού, ο περιβάλλοντας χώρος -τα κύματα και οι βράχοι, και το πώς αυτά επιδρούν στον ιστό της ιστορίας και των χαρακτήρων της. Ο απώτερος στόχος μου δεν είναι μόνο να δώσω τροφή για σκέψη, αλλά και τροφή για την ψυχή. Οι άνθρωποι του 21ου αιώνα όλη μέρα χρησιμοποιούν ακατάπαυστα το μυαλό τους, στη δουλειά, στο διαδίκτυο, στις πάσης φύσεως υποχρεώσεις και προβλήματα. Αισθάνομαι, λοιπόν, την ανάγκη να πω μια ιστορία με τέτοιο τρόπο ώστε το κάλλος και το πνεύμα της να αναδυθούν στην επιφάνεια. Και δεν εννοώ την ευχάριστη ή την εύκολη ομορφιά, αλλά το κάλλος που βρίσκεται στην πάλη, στο άγριο, στα πιο σκοτεινά συναισθήματα. Το είδος εκείνης της ομορφιάς και της υπέρβασης που μπορεί να εμφανιστεί στις πιο τρομακτικές στιγμές".

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Φιλοκτήτης

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η ιστορία του μοναχικού αντιήρωα που εγκαταλείφθηκε στη Λήμνο κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.