Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος: Οι εκδηλώσεις για το κοινό

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος στο διάστημα των δέκα χρόνων παρουσίας ανέπτυξε τη δράση του μέσα από συνεργασίες με θεσμούς, ιδρύματα, φορείς, καλλιτέχνες και ομάδες της χώρας και του εξωτερικού συμβάλλοντας καθοριστικά στην δημιουργία του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος. Φέτος πραγματοποιείται από 1 έως 10 Ιουλίου, απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών, επαγγελματίες και μη, με ενδιαφέρον για το Αρχαίο Δράμα και την σύγχρονη απόδοσή του και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ στην Ελευσίνα. Στο πλαίσιο των δράσεων του 1ου Αττικού Σχολείο Αρχαίου Δράματος "Σημειώσεις για μια Ορέστεια στην πανδημία" θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για το κοινό με ελεύθερη είσοδο (με σειρά προτεραιότητας)

Παρασκευή 1 Ιουλίου - 21.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας:  Αναλόγιο "Κλυταιμνήστρα” της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ με την Μάρθα Φριντζήλα και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο τσέλο. Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα

Σάββατο 2 Ιουλίου - 21.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας: Συνάντηση Τζωρτζ ίνα κακουδακη -"Τα πρέπει και τα για πάντα στην Ορέστεια”

Κυριακή 3 Ιουλίου -  21.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας: Συνάντηση Θάλεια Πορτοκλόγλου & Δίκτυο "Μέλισσα" - "Κασσάνδρα, η φωνή του συλλογικού γυναικείου τραύματος”

Δευτερά 4 Ιουλίου - 21.00 |  Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας: Συνάντηση Λυδία Κονιόρδου "Κλυταιμνήστρα -Η Γυναίκα στην εξουσία”

Τρίτη 5 Ιουλίου - 21.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας: Προβολή ταινίας "Αναπαράσταση” του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Τέταρτη 6 Ιουλίου - 21.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας: Συνάντηση Δημήτρης Αγγελής "Σε ποιον ανήκει η Γλώσσα;”

Πέμπτη 7 Ιουλίου – 21.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας: Συνάντηση Θόδωρος Παπακώστας "Τι φάση με τον Αισχύλο και το Δράμα του;’’

Παρασκευή 8 Ιουλίου - 21.00 | X Bowling Art Center: Προβολή ταινίας "Σημειώσεις για μια αφρικανική Ορέστεια” του Πιερ Πάολο Παζολίνι

Σάββατο 9 ιουλιου - 22.30 | X Bowling Art Center: Η εκκλησία των σπουδαστών

Κυριακή 10 Ιουλίου - 19.00 | X Bowling Art Center:
19.00-20.00 Συνάντηση Άθως Δανέλλης
20.00-21.00 "Τα επτά ταξίδια του Καραγκιόζη" Παράσταση με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Άθω Δανέλλη

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
09/08/2022

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από 8 έως 14 Αυγούστου

Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα δούμε από σήμερα έως την Κυριακή 14/8.

Νάντια Δαλκυριάδου: Πού την έχουμε δει και τι σχεδιάζει για τη νέα θεατρική σεζόν;

Παίζει στο τηλεοπτικό "Κόκκινο ποτάμι", σκηνοθετεί Ρίτσο στο "Τζένη Καρέζη", έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άβατον και αναμένει με αγωνία τη νέα θεατρική σεζόν. Ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Νάντια Δαλκυριάδου.

"Θα γίνει Ανταλλαγή;": Μια παράσταση που θα θέλαμε να δούμε

Όσοι βρεθείτε στην Ολυμπία αυτές τις ημέρες έχετε την ευκαιρία να δείτε την αφιερωματική παράσταση στη Μικρασιατική Καταστροφή "Θα γίνει Ανταλλαγή;" της Ρούλας Πατεράκη.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι κρατάμε από το φετινό θεατρικό πρόγραμμα της Πειραιώς 260

Τι αποτύπωμα άφησαν οι δώδεκα ελληνικές και ξένες παραστάσεις στην Πειραιώς 260, που έριξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα; Καταγράφουμε μερικές σκέψεις, εντυπώσεις και συμπεράσματα.

Τι ετοιμάζει ο Νίκος Διαμαντής για τον Σεπτέμβριο;

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σημείο θα παρουσιάσει μία θεατρική- εικαστική εγκατάσταση στο Ισλαχανέ στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός".

Τρεις extra παραστάσεις για τον "Συλλέκτη"

Ένα από τα σημαντικότερο θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας ο "Συλλέκτης" του Τζον Φόουλς παίρνει παράταση λόγω της θερμής υποδοχής του κοινού.