Οι παραστάσεις που έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου την εβδομάδα 27/6-3/7

Η παγκόσμια πρεμιέρα της “Άλκηστις” από τον Γιόχαν Σίμονς σηματοδοτεί την έναρξη της Επιδαύρου, ενώ στην Πειραιώς 260 γίνεται χορευτική μάχη και διακεκριμένες δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό κοιτούν κατάματα τον σκληρό σύγχρονο κόσμο.

Λυκόφως Magali Dougados©

"Λυκόφως"

Η διεθνώς αναγνωρισμένη σκηνοθέτιδα, που απέσπασε Χρυσό Λέοντα από την Μπιενάλε της Βενετίας (2022), επιθυμεί να στηλιτεύσει τις πολιτικές του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, μεταφέροντας σε σύγχρονη συνθήκη την εμβληματική ταινία "Dogville" του Λαρς φον Τρίερ. Η ζωντανή κινηματογράφηση επί σκηνής αναδεικνύει τις πολλές και διαφορετικές όψεις της αλήθειας γύρω από τη συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στον "Άλλο” και τα θύματα ρατσισμού και ξενοφοβίας. (Πειραιώς 260, 27-28/6)

Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest
Πηνελόπη Γερασίμου©

"Urban Dance Contest"

Οι χορευτικές μάχες του Φεστιβάλ Αθηνών που μας μύησαν πέρυσι στην κουλτούρα του χορού του δρόμου επιστρέφουν. Το "Hip Hop Battle” (28/6) φέρνει αντιμέτωπους 16 από τους καλύτερους χορευτές του χιπ χοπ στην Ελλάδα, ενώ το "All Styles Battle” (29/6) ανεβάζει στη σκηνή 32 χορευτές από όλη τη χώρα, οι οποίοι διαγωνίζονται σε ζευγάρια.

Κακό - Θεϊκή μέθη
Peter Hönnemann©

"Το Κακό - Θεϊκή μέθη"

Η αντισυμβατική και βαθιά πολιτικοποιημένη χορογράφος Μαρλέν Μοντέιρο Φρέιτας, γνωστή για την απρόβλεπτη κινησιολογική της γλώσσα, εξερευνά την έννοια του κακού, την οποία αντιλαμβάνεται ως θεϊκή μέθη αλλά και ως συνθήκη έκστασης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και κοινωνικής ανατροπής, σε ένα έργο όπου κυριαρχούν το δαιμονικό στοιχείο, ο σουρεαλισμός και το χιούμορ. (Πειραιώς 260, 30/6-1/7)

Άλκηστη Σίμονς

"Άλκηστη"

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης του Γιόχαν Σίμονς πάνω στο έργο του Ευριπίδη ανοίγουν τα φετινά επιδαύρια. Ο ιδρυτής του διάσημου Theater Hollandia και πρωτεργάτης της ευρωπαϊκής ιατρικής πρωτοπορίας φωτίζει το έργο με όχημα τη μουσική της ομώνυμης όπερας του Γκλουκ, τοποθετώντας τέσσερις τραγουδιστές κι ένα εκκλησιαστικό όργανο στη θέση του Χορού. (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 1-2/7)

Άνοιξη
Μυρτώ Τζίμα©

"Άνοιξη"

Αντλώντας έμπνευση από μια αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε στο Μεσολόγγι τη δεκαετία του 1960 με πρωταγωνίστριες μια ομάδα μαθητριών του Γυμνασίου Θηλέων που διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και την ισότητα, η Γιούλα Μπούνταλη θέτει ερωτήματα γύρω από τη γυναικεία χειραφέτηση και τις τις έμφυλες ταυτότητες που καθορίζουν μέχρι σήμερα το εθνικό αφήγημα. (Πειραιώς 260, 2-4/7)

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Λυκόφως

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 110 '

Η διεθνώς αναγνωρισμένη σκηνοθέτις, που απέσπασε Χρυσό Λέοντα (2022), επιθυμεί να στηλιτεύσει τις πολιτικές του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, μεταφέροντας σε σύγχρονη συνθήκη την εμβληματική ταινία «Dogville» του Λαρς φον Τρίερ.

Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest

  • Χορός
  • Διάρκεια: 75 '

Οι χορευτικές μάχες του Φεστιβάλ Αθηνών, που μας μύησαν στην κουλτούρα του χορού του δρόμου, επιστρέφουν για τρίτη χρονιά σε επιμέλεια του χορευτή και χορογράφου Ηλία Χατζηγεωργίου. Το «Hip Hop Battle» (17/6) φέρνει αντιμέτωπους τους καλύτερους χορευτές του χιπ χοπ στην Ελλάδα, ενώ το «All Styles Battle» (18/6) ανεβάζει στη σκηνή χορευτές από όλη τη χώρα, οι οποίοι διαγωνίζονται σε ζευγάρια. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες και ξένους χορευτές της χιπ χοπ και street dance κουλτούρας, τους οποίουςθα δούμε να χορεύουν στα «Judges Showcases». Στα decks ο DJ AmazeMe και παρουσιαστής ο Sifu Versus.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.