Χορός και επιστήμη συναντιούνται στο Flux Laboratory Athens

Το πειραματικό εργαστήριο με έδρα τη Γενεύη λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum, παράγοντας πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματιζόμενο με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας.

Δtopia - photo by Die Wolke Art Group @Die Wolke Art Group

To Flux Laboratory Athens γιορτάζει την έναρξη ενός νέου πεδίου δράσης, στηρίζοντας έργα, έρευνα και συνεργασίες που εξερευνούν την σύμπραξη χορού, σώματος, επιστήμης και τεχνολογίας.

Με κέντρο την συνεργασία, τη δεξιοτεχνία, την περιέργεια και τον πειραματισμό, το Flux Laboratory Athens ανοίγει τις πόρτες του σε νέες ιδέες και αναπάντεχες συναντήσεις μεταξύ κόσμων. Έτσι, προσκαλεί χορευτές και χορεύτριες, χορογράφους, επιστήμονες, τεχνολόγους και το ευρύ κοινό να συμμετάσχουν σε μια ημερίδα ανταλλαγής και γνωριμίας που θα σημάνει την έναρξη των δράσεων του στην διατομεακή αυτή κατεύθυνση.

Πρόγραμμα

17.00 - 18.00: Διαδραστικό σεμινάριο για χορευτές/χορεύτριες & χορογράφους
Σεισμολογικά Φαινόμενα με την ερευνήτρια ‘Ολγα-Τζόαν Κτενίδου

18.00 - 18.30: Διάλειμμα / Σνακς

18.30 - 19.30: Speed dating συνεργατών. Δράση δικτύωσης χορογράφων, δημιουργών, επιστημόνων, τεχνολόγων σε μορφή ταχυραντεβού (περιορισμένο σε 24 συμμετέχοντες)

19.40 - 20.30: Τέχνη & Επιστήμη: Ομιλία / Συζήτηση. Εισηγείται τ@ καλλιτέχνης, συγγραφέας, & τεχνολόγος James Bridle (η ομιλία θα διεξαχθεί στα αγγλικά)

20.30 - 21.15: Διάλειμμα / Σνακς

21.15 - 22.15: Παραστάσεις

Die Wolke art group – " Δtopia ": performance σύγχρονου χορού που εξερευνά την ηλεκτρονική διάδραση μεταξύ κίνησης και ήχου. Θέμα η έννοια displacement (μετατόπιση).

Quo Vadis Dance Company– " SEQUENCES - applying algorithms into performance ": μια παράσταση που δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο μέσω της χρήσης μαθηματικών εργαλείων και με την συμμετοχή των θεατών.

22.15: Εορταστικό κλείσιμο

Ελεύθερη είσοδος. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για όλη την ημέρα ή σε συγκεκριμένες επιμέρους δράσεις. Απαραίτητη η κράτηση θέσης για την κάθε δράση ξεχωριστά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταίες παραστάσεις για το "Dogville" του Λαρς Φον Τρίερ

Η αλληγορία του μεγάλου κινηματογραφιστή για την κοινωνική καταπίεση και τα όρια της ηθικής που μιλάει για την εποχή μας, συνεχίζεται με επιτυχία στον Νέο Ακάδημο μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/03/2023

Η Ελένη από το "Κωσταλέξι" στη σκηνή του θεάτρου Θησείον

Μια αληθινή και ανατριχιαστική ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας τη δεκαετία του ’70, η ιστορία της Ελένης από το "Κωσταλέξι" γίνεται παράσταση από τον Κωνσταντίνο Μωραϊτη.

Ο διάσημος κουκλοπαίχτης Ματία Σόλτσε στην Ελλάδα

Ο καλλιτέχνης από τη Σλοβενία έρχεται στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για τέσσερις παραστάσεις και ένα εργαστήρι.

Οι "The Young Quill" κάνουν ακρόαση στο Θέατρο Μπέλλος

Μετά την επιτυχημένη επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου "Μπέλλος" στην Πλάκα, η θεατρική ομάδα με επικεφαλή την Αικατερίνη Παπαγεωργίου ανακοινώνει ακρόαση για τη νέα της παιδική παράσταση που θα δούμε το καλοκαίρι του 2023 και τον επόμενο χειμώνα.

"Φωτιές ή Η απόγνωση": Η νέα θεατρική ομάδα Ρέκτις εμπνέεται από την Μαργκερίτ Γιουρσενάρ

Βασισμένη στο μονόπρακτο "Κλυταιμνήστρα" από τις "Φωτιές" της κορυφαίας Γαλλίδας λογοτέχνη του 20ού αιώνα καθώς και σε σύγχρονα κείμενα είναι η παράσταση που μιλάει για τη βία κατά των γυναικών, τον έρωτα, την εκδίκηση και την προδοσία. Πρεμιέρα στα τέλη Απριλίου σε avant premiere με το Αθηνόραμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος για τη συνάντηση με τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Όσα ανακοίνωσε η ΠΟΘΑ σχετικά με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και την προστασία και καταπολέμηση των αδήλωτων και ανασφάλιστων δοκιμών, μεταξύ άλλων.

Αγορίτσα Οικονόμου: "Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να αναγνωρίσουμε τα τραύματά μας"

Μιλήσαμε με την ηθοποιό Αγορίτσα Οικονόμου για το "Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα" του Τόνι Κούσνερ, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μόσχος στο Εθνικό Θέατρο (από 31/3), για τα συλλογικά τραύματα, την απαξίωση του πολιτισμού και μια ευχή για να την ακούσει στο σύμπαν…