Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Σκηνή αποφοίτων και βραβείο θεσπίζει η Αθηναϊκή Σκηνή

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Αθηναϊκή Σκηνή

Πρώτη σπουδάστρια που λαμβάνει το βραβείο ‘’Θόδωρος Κάλβος’’ από την Αθηναϊκή Σκηνή, αλλά και υποτροφία φοίτησης, είναι η Έλενα Λιανού. Πως προέκυψε αυτό το βραβείο; Η Αθηναϊκή Σκηνή (Θέατρο, Ανώτερη Δραματική Σχολή, Εργαστήρια), και ο συνιδρυτής της Μιχάλης Καλαμπόκης, τιμώντας τη μνήμη του ιδρυτή της Θόδωρου Κάλβου, Σκηνοθέτη, Ηθοποιού και Δάσκαλου Θεάτρου, θέσπισε δύο δράσεις με στόχο την ανάδειξη, προώθηση και βοήθεια της νέας γενιάς καλλιτεχνών, την οποία ο ίδιος πίστευε, προστάτευε και αγαπούσε: Βραβείο Υποκριτικής της Αθηναϊκής Σκηνής "Θόδωρος Κάλβος”, Σκηνή αποφοίτων, στο επαγγελματικό Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής.

Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν, πέρα από την απόδοση, είναι το πνεύμα συνεργασίας, η συμμετοχικότητα, η αντιληπτική ικανότητα και ετοιμότητα, η συνέπεια, το ήθος, η σκηνική ενέργεια, η πρόοδος και κυρίως το πάθος για την Τέχνη του Θεάτρου. Αξίες που δίδαξε ο Θόδωρος Κάλβος σε εκατοντάδες νέες και νέους για πάνω από πενήντα χρόνια. 

Η σκηνή αποφοίτων

Οι σπουδαστές της σχολής κατά τη διάρκεια των τριών ετών των σπουδών τους παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, δύο φορές το χρόνο μπροστά σε κοινό και συντελεστές του Θεάτρου της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Με τη θέσπιση της Σκηνής αποφοίτων, εντάσσονται οι παραστάσεις των τριτοετών στο ρεπερτόριο παραγωγών του επαγγελματικού Θεάτρου της Αθηναϊκής Σκηνής για την επόμενη χρονιά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία. 

Η επιτροπή για το βραβείο απαρτίζεται από τους καθηγητές Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού και Μεθοδολογίας της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηναϊκή Σκηνή και από τους καθηγητές Τεχνικών και Θεωρητικών μαθημάτων: Μιχάλης Καλαμπόκης (Διευθυντής Σχολής, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Ψυχολόγος), Κοραής Δαμάτης (Σκηνοθέτης, Συγγραφέας), Λίλλη Μελεμέ (Σκηνοθέτης, Ηθοποιός), Κώστας Γάκης (Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Μουσικός, Συγγραφέας), Ισίδωρος Σιδέρης (Σκηνοθέτης), Μάνος Καρατζογιάννης (Σκηνοθέτης, Ηθοποιός), Ερατώ Πίσση ( Ηθοποιός), Γιώργος Παπαπαύλου (Ηθοποιός), Αλεξάνδρα Βουτζουράκη (Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Ψυχολόγος, Θεατρολόγος), Χριστίνα Βασιλοπούλου (Χορογράφος) κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Αναβολή της παράστασης "Οι 7 τρελοί" της Ελεάννας Τσίχλη

Αναβάλλεται η παράσταση της Ελεάνας Τσίχλη στην Πειραιώς 260, διαβάστε τι λέει το φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/06/2022

"Η Μαϊμού": Ένας πεζολογικός περίπατος παρέα μμε τον Στέφανο Παπαδημητρίου

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου "Η Μαϊμού", διοργανώνεται μία ξενάγηση στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος που μας επανασυστήνει την πόλη, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

"Μήδεια" από το Εθνικό Θέατρο: Δείτε φωτογραφίες του δρώμενου στο μετρό Συντάγματος

Η "Μήδεια" του Μποστ, σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, έρχεται σε λίγες ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και 10 ηθοποιοί του θιάσου παρουσίασαν ένα καλλιτεχνικό δρώμενο μπροστά στους περαστικούς του μετρό.

H Αλεξάνδρα Αθανασιάδη "Πλάθει το άυλο"

Μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην καλλιτέχνιδα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή.

"Geronimo Coffee & Diner": Γεύσεις Αμερικής στο River West

Το 'Geronimo' ήρθε να προστεθεί στην οικογένεια της Terrablue, δίπλα στα αγαπημένα 'Il Barretto' και 'Σερσέ λα Φαμ'.

"Space Oddity": Εκδηλώσεις για τις τελευταίες μέρες της έκθεσης του Νίκου Χαραλαμπίδη

Η έκθεση καθώς και οι δράσεις διεξάγονται στον πολυχώρο Metaphor, στους Αμπελόκηπους.

200.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση δράσεων μουσείων και πινακοθηκών

Το ποσό αποφασίστηκε μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων για επιχορήγηση ή/και αιγίδα σε δράσεις μουσείων και πινακοθηκών.