Site-specific δράση εμπνευσμένη από τη ζωή του Όθωνα και της Αμαλίας

Otto, meine Liebe! / Ασπασμοί εξ Αθηνών

14.000 ελιές, δεκάδες χιλιάδες πεύκα, κυπαρίσσια, μουριές, δρυς, αμπέλια…και τι δεν φύτεψε στο κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης η βασίλισσα Αμαλία, ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας. Εκεί, στο κτήμα που γεννήθηκε από το όραμα της Αμαλίας για τη δημιουργία μιας πρότυπης αγροτικής εγκατάστασης, στην οποία θα δοκιμάζονται καινούριες παραγωγικές μέθοδοι για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωπονίας θα παρουσιαστεί η site-specific δράση " Otto, meine Liebe! / Ασπασμοί εξ Αθηνών" εμπνευσμένη από τη ζωή του Όθωνα και της Αμαλίας.

Μέσα στο ζωντανό σκηνικό που προσφέρει το κτήμα του Πύργου της Βασιλίσσης, ο Γιάννης Ασκάρογλου, η Στέλλα Ράπτη και ο Χρήστος Χριστόπουλος θα ζωντανέψουν κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής των πρώτων βασιλέων της Ελλάδας μέσα από τις εξιστορήσεις των αναμνήσεων του ζευγαριού μετά την εκθρόνισή τους και την επιστροφή τους στη Γερμανία. Ένα ταξίδι στον χρόνο, τον χώρο και την ιστορία που παρέχει μια διαφορετική οπτική για να κατανοήσουμε βαθύτερα την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας από τη γέννηση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους έως και σήμερα. Η δραματουργία και το κείμενο είναι της Στέλλας Ράπτη, η σκηνοθεσία του Χρήστου Χριστόπουλου και η κινησιολογική επιμέλεια της Νικολέτας Ξεναρίου. Η σκηνογραφική επιμέλεια και τα κοστούμια είναι της Κατερίνας Χατζοπούλου. Σύμβουλος ιστορικής έρευνας είναι η Άννα Καρακατσούλη.

Οι παραστάσεις θα γίνουν: Σάββατο 7 Μαΐου, Κυριακή 8 Μαΐου, Σάββατο 14 Μαΐου & Κυριακή 15 Μαΐου, στις 18:00 και στις 20:00. Τιμή εισιτηρίου € 8. Θα πραγματοποιηθούν επίσης πρωινές παραστάσεις για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 10, 11, 12 και 13 Μαΐου με ειδική είσοδο € 5. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η εκφραστικότητα της γλώσσας της σιωπής στην παράσταση "Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ" στο Olvio

Μια από τις πιο ιδιαίτερες, γοητευτικές και απολαυστικές παραστάσεις των τελευταίων ετών επανέρχεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Olvio.

30/09/2022

"Κάποιος να με προσέχει": Για πρώτη φορά στη χώρα μας σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου

Με μια ισχυρή τριανδρία: Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Μάριζας, Πήτερ Ραντλ, ανεβάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας το "Κάποιος να με προσέχει" του Φράνκ Μακ Γκίνες η Αθανασία Καραγιαννοπούλου.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

"Ταξιδέψτε με το Εθνικό Θέατρο" στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Μια νέα έκθεση του Εθνικού σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καταργεί κάθε είδους σύνορα μέσω της τέχνης.

"Ποντικοπαγίδα": Νέες Φωτογραφίες από τον ανανεωμένο θίασο

Νέα πρόσωπα μπαίνουν φέτος στο καστ της επιτυχημένης παράστασης σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή που ξεκινά σε λίγες μέρες, η οποία μεταφέρει το θρυλικό μυστήριο της Αγκάθα Κρίστι από τα 50’s σε μια απομονωμένη πανσιόν στην Ελλάδα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.