Η Δανάη Μπάρκα ξανά "Ουρανία" στο Μικρό Παλλάς

Ο επιτυχημένος τρυφερός και χιουμοριστικός μονόλογος του Γεράσιμου Ευαγγελάτου σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη επιστρέφει για λίγες παραστάσεις.

Ουρανία

Η Δανάη Μπάρκα, που για δεύτερη σεζόν φέτος παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή του Mega "Πάμε Δανάη”, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή ως "Ουρανία" στον ομώνυμο επιτυχημένο μονόλογο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Από 4 Απριλίου και για τρία Δευτερότριτα επαναλαμβάνεται ανανεωμένος στο Μικρό Παλλάς ο τρυφερός, χιουμοριστικός όσο και γλυκόπικρος μονόλογος, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σουλεϊμάν, τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα.

Ουρανία
Δημήτρης Γκέλμπουρας©

"Η Ουρανία είναι φίλη σου, αλλά μάλλον δεν το ξέρεις. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ ανήκεις στους 240 φίλους της στο Facebook. Στην πραγματική ζωή είναι κάπως δύσκολο να τη συναντήσεις μιας κι η Ουρανία δε βγαίνει απ’ το σπίτι, παρά μόνο για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο… Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ. Και φοβάται περισσότερο. Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει. Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά. Έχει κι ένα μεγάλο Όνειρο, αλλά αυτό θα σου το εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευτεί πραγματικά…”: αυτά διαβάζουμε για την "Ουρανία”, που καταγράφει την πορεία ενός νέου ανθρώπου σε έναν κόσμο που αρνείται να τον κατανοήσει, αντιμετωπίζοντας τον απόλυτο έρωτα, τη μοναξιά και τα όνειρα που συχνά ματαιώνονται. Ο Γιώργος Σουλεϊμάν προσεγγίζει με ευαισθησία τις πιο κρυφές πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας με την Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο να εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα, δημιουργώντας μια ηρωίδα που ταυτίστηκε μαζί της.

Ουρανία
Δημήτρης Γκέλμπουρας©

Το τραγούδι "Στην Επόμενη Ζωή” αλλά και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Θέμης Καραμουρατίδης σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Στον ρόλο της μητέρας ακούγεται η φωνή της Μαρίας Καβογιάννη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ηλένια Δουλαδίρη και τους φωτισμούς η Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ουρανία

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Ένας μονόλογος πάνω στο όνειρο και στη ματαίωσή του, πάνω στον απόλυτο έρωτα και στην ολοκληρωτική μοναξιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.