Η μουσική κωμωδία «Του Έρωτα και της Ψυχής» για μία και μοναδική παράσταση

Μετά την Πάτρα, επόμενη στάση για την καλλιτεχνική ομάδα RAW και την παρέα της είναι η Αθήνα, σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Η μουσική κωμωδία «Του Έρωτα και της Ψυχής» για μία και μοναδική παράσταση

Το Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης« Δημήτρης Κιντής» φιλοξενεί σήμερα 29/9 τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα και της Ψυχής», σε σύμπραξη του πολιτιστικού οργανισμού liminal, της καλλιτεχνικής ομάδας Rephrase Adult World και της θεατρικής εταιρείας Novus. Το έργο, που απέσπασε θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς στο πέρασμα που έκανε από το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, έρχεται στην Αθήνα για μία μόνο εμφάνιση.

Τα μέλη που την απαρτίζουν είναι μία μικτή ομάδα επαγγελματιών, με ή χωρίς αναπηρικά προβλήματα, που με την ερμηνεία τους έχουν στόχο να δώσουν φως στην περιπετειακή σχέση της Ψυχής με τον Έρωτα, μέσα από μία κωμική σκοπιά του αρχαιοελληνικού μύθου. Κόντρα σε όλες τις δυνάμεις και τα εμπόδια, Έρωτας και Ψυχή δίνουν μάχες για να ενωθούν, σε μία παράσταση, όπου η αφήγηση του μύθου δένει αρμονικά με ηλεκτρονική μουσική και το σύγχρονο κείμενο με τα αρχέτυπα των πρωταγωνιστών του. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να σας το γράψουμε, όμως είμαστε σίγουροι πως οι συνθεσάιζερ ήχοι, τα ταξίμια και οι Σμυρναϊκοί χαβάδες με τα οπερατικά recitativi που περιπλέκονται με το αρχαιοελληνικό ιδεώδες του κάλλους αλλά και την pop κουλτούρα, θα σας συναρπάσουν.

Η μουσική κωμωδία «Του Έρωτα και της Ψυχής» για μία και μοναδική παράσταση - εικόνα 1

Αξιοσημείωτο είναι πως θα υπάρχει τόσο ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης όσο και υπερτιτλισμό στα ελληνικά για κωφά και βαρήκοα άτομα, μέσω του Χρήστου Θάνου και της supertitles.gr αντίστοιχα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Παναγόπουλος, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Ναταλία Τσαλίκη, Αγγελική Νοέα, Βασίλης Σαφός, Γωγώ Παπαϊωάννου, Ρίνο Τζάνη, Παναγιώτης Παράσχου. Η προπώληση γίνεται μέσω της viva.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γνωρίστε την χορογράφο Πηνελόπη Μωρούτ

Στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥ.ΦΑ παρουσιάσει η Πηνελόπη Μωρούτ τη χορογραφική της δουλειά "The Box - That dead space between us", ένα χορευτικό "παιχνίδι" που πραγματεύεται μεταξύ άλλων την αναζήτηση αυτοπροσδιορισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2022

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 1 έως 7/12 και ξεχωρίζουν.

Ο γάμος

Ο ρεαλισμός και το ντοκουμενταρίστικο ύφος συναγωνίζονται σε αυτήν τη σκηνική απόδοση του σημαντικού νεοελληνικού έργου, που εκθέτει χωρίς ωραιοποιήσεις την κακοποίηση που επιφυλάσσει η οικογένεια και η κοινωνία στα θύματα βιασμού.

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Δυνατές στιγμές και δύο κορυφαίες γυναικείες ερμηνείες σε μια αξιοσημείωτη αλλά και άνιση σκηνική ανάγνωση ενός έργου που συναρπάζει ακόμη, κυρίως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας γυναίκας η οποία διεκδικεί με πάθος το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Τάσος Σωτηράκης: "Ποτέ δε λες ποτέ στη ζωή και προχωράς ρισκάροντας"

Το βάπτισμα του πυρός στη σκηνοθεσία έλαβε ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης με το "Ρίσκο" της Δήμητρας Παπαδήμα στο Olvio κι αυτό έγινε η αφετηρία για μια όμορφη συζήτηση.

O "Παιχνιδοποιός" παίρνει παράταση λόγω επιτυχίας

Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ "Παιχνιδοποιός" του Γκάρντνερ ΜακΚέυ, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και με πρωταγωνιστές τους Ραφίκα Σαουίς και Γιώργη Παρταλίδη συνεχίζει με επιτυχία στο Μικρό Γκλόρια.

Η "Μελωδία της ευτυχίας" επιστρέφει τις γιορτές

Τα Χριστούγεννα η Θέμις Μαρσέλου ανεβάζει ξανά ανανεωμένο το διάσημο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών με την Νάντια Κοντογεώργη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.