Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022

Χορευτικές, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους συνθέτουν το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του πρώτου θεματικού θεάτρου της Αθήνας για φέτος.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022

Το Christmas Theater, το πρώτο θεματικό θέατρο της Αθήνας στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, επιστρέφει για 4η χρονιά με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει νέες υπερπαραγωγές, αλλά και παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό τα προηγούμενα χρόνια. Φημισμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και περφόρμερ έρχονται για να μας διασκεδάσουν με παραστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του χορού, του θεάτρου και της μουσικής, από χορό στον πάγο και στη βροχή μέχρι κλασικό μπαλέτο, μιούζικαλ, magic show και συναυλίες. Αυτή την επιστροφή στο χώρο του θεάτρου σηματοδοτεί και η πλήρης ανακαίνιση του Christmas Theater με μια νέα υπέροχη πλατεία καθώς και άνετα θεατρικά καθίσματα σε όλα τα θεωρεία. Ενώ λίγο πριν παρασυρθούμε στη φαντασμαγορία, στον εξωτερικό χώρο, μας περιμένει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς το City Village με ποικίλες γεύσεις και παιχνίδια και στο φουαγιέ η City Art Gallery με μοναδικούς πίνακες και ακόμα περισσότερα ξεχωριστά αντικείμενα τέχνης.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 1
«Η λίμνη των κύκνων στον πάγο»

Από 12 έως 14 Νοεμβρίου θα παρακολουθήσουμε το πολυαγαπημένο μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, μία ταλαντούχα ομάδα με πάνω από 40 χορευτές-αθλητές οι οποίοι θα αναδείξουν το ταλέντο τους πάνω στη σκηνή του Christmas Theater. Ο πρώτος που συνδύασε το μπαλέτο με το καλλιτεχνικό πατινάζ ήταν ο διακεκριμένος χορογράφος της ακαδημίας κλασσικού μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης Konstantin Boyarsky ιδρύοντας τα Μπαλέτα το 1967 (St. Petersburg State Ice Ballet). Για χάρη της παράστασης η σκηνή μεταμορφώνεται σε μία παγοπίστα 250 μέτρων. Το αντάζ, το πα-τε-ντε, η μεγάλη βαριασιόν της Οντέτ και ο χορός των μικρών κύκνων, αλλά και το σόλο του Μαύρου Κύκνου, απαιτούν από τους χορευτές πολύ λεπτή και υψηλή δεξιοτεχνική ικανότητα. Η συγκινητική ιστορία της «Λίμνης» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι, βασισμένο σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε έναν αρχαίο γερμανικό μύθο που αφηγείται την αισθηματική περιπέτεια του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της όμορφης πριγκίπισσας Οντέτ, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, που έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα. Ορκισμένος να τη σώσει, έρχεται αντιμέτωπος με την παγίδα του μάγου που παίρνει τη μορφή του γοητευτικού μαύρου κύκνου, της κόρης του Οντίλ. Τίποτα όμως δεν μπορεί να νικήσει τον αγνό έρωτα της Οντέτ και του Ζίγκφριντ. Κι είναι η διαχρονικότητα του έρωτα, η αθωότητα του νέου ζευγαριού και η ελπίδα που μένει ζωντανή μέχρι το τέλος που μας καθηλώνει στη «Λίμνη των Κύκνων».

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 2
Μαρινέλλα και Μάριος Φραγκούλης

Δύο κορυφαία ονόματα του χώρου της μουσικής, η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης, επαναλαμβάνουν στις 1 και στις 30 Δεκεμβρίου την συναυλία όπου ερμήνευσαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα είναι μαζί στη σκηνή του Christmas Theater στις 4 και 5 Νοεμβρίου, ενώ ο Γιώργος Νταλάρας θα κάνει δύο συναυλιακές εμφανίσεις με εκλεκτούς καλεσμένους, τον Γιάννη Κότσιρα στις 22 Νοεμβρίου και με τον Μίλτο Πασχαλίδη στις 10 Δεκεμβρίου. Ο Πασχαλίδης θα συμμετάσχει επίσης στο «Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο» την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Μανώλη Μητσιά και άλλους καλλιτέχνες.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 3
Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης

Στις 20 Νοεμβρίου οι διάσημοι τραγουδιστές της ποπ όπερας Έμα Σάπλιν και Αλεσάντρο Σαφίνα θα ανέβουν στη σκηνή για μία ξεχωριστή συναυλία με ζωντανή ορχήστρα και χορωδία. Βιενέζικα βαλς της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης θα αποτελέσουν το πρωτοχρονιάτικο καλωσόρισμα του Christmas Theater. Μεταφέροντάς μας στον 18ο αιώνα, χορευτές και σολίστ θα παρουσιάσουν κλασικά κομμάτια του Μότσαρτ και του Στράους και μάλιστα ντυμένοι με ανάλογες ενδυμασίες εμπνευσμένες από εκείνη την εποχή.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 4
«Dancing in the Rain 3»

Για άλλη μια χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ζωντανά την ομάδα του «Dancing in the Rain 3», η οποία έχει ετοιμάσει ολοκαίνουργιες χορογραφίες για το φετινό event. Στις 3 Δεκεμβρίου θα ακούσουμε πασίγνωστα κομμάτια rock n’ roll, jazz, swing, r'n'b B αλλά και τραγούδια από αγαπημένες κινηματογραφικές στιγμές, τα οποία θα συνοδεύονται από εντυπωσιακές χορευτικές κινήσεις στη βροχή, κι όχι μόνο.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 5
Γκόραν Μπρέγκοβιτς

Ακόμα, ο διακεκριμένος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς, αντιπροσωπευτικός καλλιτέχνης της βαλκανικής και τσιγγάνικης μουσικής, θα παρευρεθεί στην Ελλάδα στις 15 Δεκεμβρίου και το σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιανουαρίου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ερμηνεύσει τα παραμυθένια κομμάτια της «Φαντασίας του Ντίσνεϋ», όπως αυτά παίχτηκαν στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων. Στις 22 Δεκεμβρίου η Ευανθία Ρεμπούτσικα συναντιέται για πρώτη φορά με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τον μαέστρο Στάθη Σούλη στο μουσικό ταξίδι «Η ομπρέλα του Βοσπόρου».

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 6
«Frank Sinatra and Friends»

Δύο μουσικά tributes από το West End έρχονται επίσης στην Αθήνα, ταξιδεύοντάς μας στις δεκαετίες των ‘60s και ‘70s. Το αρχικό καστ του West End φέρνει το «Frank Sinatra and Friends» στη σκηνή του Christmas Theater στις 24 Νοεμβρίου. Οι σωσίες του θρυλικού Rat Pack Φρανκ Σινάτρα-Ντιν Μάρτιν-Σάμις Ντέιβις Τζούνιορ θα μας διασκεδάσουν με αγαπημένα τραγούδια των ‘70s ως μέρος της παγκόσμιας περιοδείας τους που διεξάγεται από το 2015. Οι Abba ζωντανεύουν επίσης επί σκηνής στις 8 Δεκεμβρίου με το αφιέρωμα «Abbamania», το οποίο είχε φιλοξενηθεί στη χώρα μας και το 2019.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 7
«Abbamania»

Στις 27 Νοεμβρίου επιστρέφει το εντυπωσιακό σόου που φλερτάρει με την ψευδαίσθηση και υπερβαίνει τους νόμους της φυσικής και της λογικής. Ο λόγος για το «Las Vegas Magic Festival 3» που ενώνει σε μία βραδιά βραβευμένους μάγους και Illusionists που έχουν ξεχωρίσει στο Λας Βέγκας αλλά και διεθνώς. Στο φετινό φεστιβάλ θα δούμε το καλύτερο νούμερο γρήγορης αλλαγής κοστουμιών στον κόσμο -16 κοστούμια σε μόλις 120 δευτερόλεπτα- με την υπογραφή του Sos Petrosyan και τις Magic Pearls, τρεις γυναίκες που αναβιώνουν τους «Άγγελους του Τσάρλι» επί σκηνής με μαγικά τρικ αιώρησης και εξαφάνισης. Ακολουθεί ο Philip που έχει βραβευτεί για το διάσημο νούμερο κατά το οποίο κλείνεται σε μια δεξαμενή νερού και καταφέρνει να απελευθερωθεί. Ο Ιταλός Alfredo Lorenzo κόβει την ανάσα σε ένα εντυπωσιακό νούμερο με φωτιές, ενώ ο Έλληνας μάγος Jorgos που διαπρέπει στο εξωτερικό παρουσιάζει ένα νούμερο με μια μοτοσυκλέτα που εξαφανίζεται μέσα σε ένα τεράστιο σιδερένιο κουτί και επανεμφανίζεται πάνω από τα κεφάλια των θεατών!

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 8
«Las Vegas Magic Festival 3»

Οι αυθεντικοί μοναχοί Σάολιν από την Κίνα θα έρθουν στο Christmas Theater στις 7 Μαΐου 2022, δίνοντάς μας ένα εντυπωσιακό ακροβατικό σόου και όχι μόνο. Η παράσταση «Shaolin the Legend» απαιτεί πειθαρχία, επιμονή και αυτοσυγκέντρωση, στοιχεία που διδάσκονται στην πολεμική τέχνη των Σάολιν, η οποία ιδρύθηκε από τον μοναχό βουδιστή Μποντιντάρμα. Οι Σαολίν αποδεικνύουν ποια είναι η πραγματική δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, ωθώντας τα όρια του σώματος σε ένα άλλο επίπεδο. Κόβουν την ανάσα με τα σπαθιά τους, πετάνε στον αέρα, σπάνε πέτρες με το κεφάλι και το σώμα τους μέσα σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακά σκηνικά με ανατολίτικα στοιχεία.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 9
«Shaolin the Legend»

Τα Χριστούγεννα είναι πάντοτε άρρηκτα συνδεδεμένα με τον «Καρυοθραύστη» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Σε αυτό το πνεύμα μας επισκέπτεται στις 25 και 26 Δεκεμβρίου το παγκοσμίου φήμης Classical Ballet της Αγίας Πετρούπολης με κορυφαίους σολίστ των μπαλέτων Κίροφ (πρώην Μαριίνσκι) και 60 συνολικά συντελεστές που θα απογειώσουν τη γιορτινή μας διάθεση. Δημιουργός του είναι ο διάσημος χορευτής των Κίροφ Αντρέι Μπατάλοφ, ο οποίος παρουσιάζει τη διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά (πατέρα) πάνω στο παραμύθι του E.T.A. Hoffman «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών» σύμφωνα με τη χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν, η οποία βασίζεται στην πρώτη χορογραφία του «Καρυοθραύστη» από τον Μαριούς Πετιπά. Στη σκηνή θα ανέβουν σημαντικοί χορευτές όπως η Οξάνα Μποντάρεβα, ο Ευγένι Ιβασένκο αλλά και ο Λεονίντ Σαραφανόφ από το μπαλέτο Μαριίνσκι. Στην παράσταση που θα δούμε στο Christmas Theater θα συμμετάσχουν και οι σολίστ του Εθνικού Μπαλέτου της Ουκρανίας, Ευγένι Σβετλίτσα και Καρίνα Σατκόφσκαγια.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 10
«Καρυοθραύστης»

Τα μεγάλα θεάματα για όλη την οικογένεια είναι πάντα κομβικά στοιχεία του προγράμματος του Christmas Theater, όπως και οι παιδικές παραστάσεις μεγάλων προδιαγραφών. Στις 21 Νοεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου (με νέες ημερομηνίες να προστίθενται διαρκώς) η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία τους «Άθλους του Ηρακλή» σε μια παράσταση που αξιοποιεί στο έπακρο τις τεχνολογικές δυνατότητες του χώρου. Ειδικά εφέ, βιντεοπροβολές κι όπως πάντα τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή πλαισιώνουν τη ζωή και τα κατορθώματα του πιο δημοφιλή ήρωα της ελληνικής μυθολογίας που μας διδάσκει ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο γι’ αυτόν που προσπαθεί.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 11
«Οι Άθλοι του Ηρακλή»

Μία ακόμη παιδική παράσταση και μάλιστα με χριστουγεννιάτικο θέμα, «Η Μάσα και ο Αρκούδος» παρουσιάζεται στις 5 Ιανουαρίου. Μια θεατρική εκδοχή της ομώνυμης δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων μεταγλωτισμένη στα ελληνικά με καταγωγή από τη Ρωσία, που έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 40 χώρες.

Όλες οι εντυπωσιακές παραγωγές που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2021-2022 - εικόνα 12
«Η Μάσα και ο Αρκούδος»

Επίσης, ο πολυαγαπημένος χαρακτήρας των μικρών παιδιών Μπομπ Σφουγγαράκης και η παρέα του φέρνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα το βυθό του Μπικίνι με το «Μπομπ Σφουγγαράκης: The Musical» στις 4, 5, 11, 12,18 και 19 Δεκεμβρίου. Το επιτυχημένο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που κέρδισε τις καρδιές του κοινού αλλά και κριτικών σε όλο τον κόσμο, σκηνοθετεί σε μια ελληνική εκδοχή σε δική της απόδοση κειμένου και στίχων η έμπειρη Θέμις Μαρσέλλου. Η υπερπαραγωγή που το 2018 απέσπασε το Drama Desk Award για το καλύτερο μιούζικαλ της χρονιάς καθώς και 12 υποψηφιότητες για βραβείο Τόνι για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, ζωντανεύει στη σκηνή με μεγάλη ζωντανή ορχήστρα κι ένα 21μελές καστ ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Λάφη, Αντιγόνη Ψυχράμη, Βασίλη Αξιώτη, Θοδωρή Γιαννόπουλο, Βασίλη Παπαδημητρίου, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μάσα και ο αρκούδος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 120 '

Οι ήρωες της δημοφιλούς ρωσικής σειράς κινουμένων σχεδίων ζωντανεύουν σε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση, με ελληνική μεταγλώττιση, εντυπωσιακά σκηνικά, κουστούμια και βιντεοπροβολές.

Las Vegas Magic Festival 3

  • Ταχυδακτυλουργικό σόου

Επτά βραβευμένοι μάγοι και illusionists, που έχουν ξεχωρίσει με τα σόου τους στο Λας Βέγκας, καταρρίπτουν τους νόμους της φυσικής και της λογικής σε ένα εντυπωσιακό σόου που φλερτάρει με την ψευδαίσθηση.

Οι άθλοι του Ηρακλή

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 110 '

Η ζωή και οι μυθικές περιπέτειες του Ηρακλή ζωντανεύουν σε μια μεγάλη παραγωγή με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια, ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές.

Μπομπ Σφουγγαράκης The musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Η ελληνική εκδοχή της μεγάλης επιτυχίας του Μπρόντγουεϊ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με 21μελές καστ και ζωντανή ορχήστρα, βασίζεται στην ομώνυμη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων του Στίβεν Χίλενμπεργκ.

Η λίμνη των κύκνων

  • Μπαλέτο Στον Πάγο
  • Διάρκεια: 120 '

Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στην Αθήνα με το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι.

City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου)

Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.