Πρεμιέρα για τον «Αναβάτη και τον Ελέφαντα» της Μαρίας Γοργία στον Χώρο Αμάλγαμα

Το ολοκαίνουργιο έργο της χορογράφου θα είναι διαθέσιμο για το κοινό με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Πρεμιέρα για τον «Αναβάτη και τον Ελέφαντα» της Μαρίας Γοργία στον Χώρο Αμάλγαμα

Η νέα παράσταση της ταλαντούχας Μαρίας Γοργία «Ο Αναβάτης και ο Ελέφαντας» έρχεται στον Χώρο Αμάλγαμα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με πρεμιέρα την Παρασκευή 24/09 στις 9.15 μ.μ. . Το έργο είχε ήδη παρουσιαστεί το καλοκαίρι στην Ιταλία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «The Naked Theater» της Teresa Pomodoro και γνώρισε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από το κοινό.

Πρεμιέρα για τον «Αναβάτη και τον Ελέφαντα» της Μαρίας Γοργία στον Χώρο Αμάλγαμα - εικόνα 1

Ακολουθώντας παρόμοιες θεματικές με παλαιότερα έργα της, η Μαρία Γοργία δημιουργεί μία ιστορία αντλώντας έμπνευση από θεωρίες υπαρξιακού και ψυχολογικού περιεχομένου του 20ου και 21ου αιώνα, όπως εκείνες του Νίτσε και του Χάιντ. Μάλιστα, το βιβλίο του Χάιντ «Η υπόθεση της ευτυχίας» ήταν η βασική επιρροή της χορογράφου για τη σύλληψη αυτής της ιδέας. «Ο Αναβάτης και ο Ελέφαντας» ανοίγει μία συζήτηση για την ιδιότροπη λειτουργία του ανθρώπινου νου, το συνειδητό και ασυνείδητο μέρος του, τα συναισθήματα και τις απόκρυφες αισθήσεις του ατόμου. Η κινησιολογία και γενικότερη χορογραφία επιχειρεί να ζωντανέψει τον νου στα μάτια των θεατών, βοηθώντας μας έτσι να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυνάμεις και αδυναμίες της ανθρώπινης νοημοσύνης.

Η χορογραφία, σκηνοθεσία, σκηνογραφία και δραματουργία είναι της Μαρίας Γοργία. Τη μουσική επιμελήθηκε μαζί με τον Σταύρο Αποστολάτο. Ερμηνεύουν οι Θέμις Ανδρεουλάκη, Βασιλική Μακρή, Μαρτίνα Κώστα Ντιάνκοβα, Μαρία Ανεζάκη και Παύλος Λαουτάρης.

Οι παραστάσεις θα γίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Για κρατήσεις καλέστε στα 6944686991 και 6949407770.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.