Πρεμιέρα για τον «Αναβάτη και τον Ελέφαντα» της Μαρίας Γοργία στον Χώρο Αμάλγαμα

Το ολοκαίνουργιο έργο της χορογράφου θα είναι διαθέσιμο για το κοινό με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Πρεμιέρα για τον «Αναβάτη και τον Ελέφαντα» της Μαρίας Γοργία στον Χώρο Αμάλγαμα

Η νέα παράσταση της ταλαντούχας Μαρίας Γοργία «Ο Αναβάτης και ο Ελέφαντας» έρχεται στον Χώρο Αμάλγαμα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με πρεμιέρα την Παρασκευή 24/09 στις 9.15 μ.μ. . Το έργο είχε ήδη παρουσιαστεί το καλοκαίρι στην Ιταλία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «The Naked Theater» της Teresa Pomodoro και γνώρισε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από το κοινό.

Πρεμιέρα για τον «Αναβάτη και τον Ελέφαντα» της Μαρίας Γοργία στον Χώρο Αμάλγαμα - εικόνα 1

Ακολουθώντας παρόμοιες θεματικές με παλαιότερα έργα της, η Μαρία Γοργία δημιουργεί μία ιστορία αντλώντας έμπνευση από θεωρίες υπαρξιακού και ψυχολογικού περιεχομένου του 20ου και 21ου αιώνα, όπως εκείνες του Νίτσε και του Χάιντ. Μάλιστα, το βιβλίο του Χάιντ «Η υπόθεση της ευτυχίας» ήταν η βασική επιρροή της χορογράφου για τη σύλληψη αυτής της ιδέας. «Ο Αναβάτης και ο Ελέφαντας» ανοίγει μία συζήτηση για την ιδιότροπη λειτουργία του ανθρώπινου νου, το συνειδητό και ασυνείδητο μέρος του, τα συναισθήματα και τις απόκρυφες αισθήσεις του ατόμου. Η κινησιολογία και γενικότερη χορογραφία επιχειρεί να ζωντανέψει τον νου στα μάτια των θεατών, βοηθώντας μας έτσι να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυνάμεις και αδυναμίες της ανθρώπινης νοημοσύνης.

Η χορογραφία, σκηνοθεσία, σκηνογραφία και δραματουργία είναι της Μαρίας Γοργία. Τη μουσική επιμελήθηκε μαζί με τον Σταύρο Αποστολάτο. Ερμηνεύουν οι Θέμις Ανδρεουλάκη, Βασιλική Μακρή, Μαρτίνα Κώστα Ντιάνκοβα, Μαρία Ανεζάκη και Παύλος Λαουτάρης.

Οι παραστάσεις θα γίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Για κρατήσεις καλέστε στα 6944686991 και 6949407770.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οικόπεδα με θέα

Ο Αμερικανός δραματουργός κάνει ωραίο θέατρο πάνω στον αμοραλισμό του οικονομικού συστήματος και ο Χανιωτάκης το αποδίδει σε μια καλοπαιγμένη, ατμοσφαιρική, αλλά και κάπως νωχελική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
08/12/2022

"TheARtro": Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη μιλάει για την πρώτη παράσταση επαυξημένης πραγματικότητας

Παρακολουθήσαμε την πρώτη παράσταση "επαυξημένη" με ψηφιακές πληροφορίες που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα μέσα από το καινοτόμο ερευνητικό έργο "TheARtro" που στοχεύει στην προσβασιμότητα και τον θεατρικό τουρισμό και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα και επιστημονική υπεύθυνη με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε.

Στέλιο Ανατολίτη, πόσο κανονική είναι η δουλειά του κωμικού;

Ο γνωστός κωμικός μιλά στο "α" με αφορμή τη νέα του παράσταση "Κανονική δουλειά", η οποία συνεχίζει να παίζεται στο Alhambra Art Theatre με μεγάλη επιτυχία, αλλά και τα δέκα χρόνια που κλείνει φέτος στο stand up comedy.

"Rabbit Hole": Συνεχίζονται οι παραστάσεις του βραβευμένου έργου του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ

Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση βλέπουμε το συναρπαστικό έργο του Αμερικανού δραματουργού, που μιλάει για την επιβίωση και την ελπίδα.

Μια "Άκρως συμπαντική" κωμωδία σε πανελλήνια πρώτη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων.

Μη χάσετε τις τελευταίες παραστάσεις για την "Ερμιόνη" του Ανδρέα Στάικου

Για λίγες ακόμα παραστάσεις, το θεατρικό θα παίζεται στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

"Spiritus": Ένα αστικό παραμύθι από τους bijoux de kant στο Θέατρο Μπέλλος

Ένα video art από τους bijoux de kant που χρησιμοποιεί ως όχημα και ανασυνθέτει το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν για να ανιχνεύσει τις σύγχρονες συναισθηματικές απώλειες και ανάγκες των κατοίκων της μεγαλούπολης.