Αυθεντικά cult βωβό θέατρο στο Χυτήριο

Σας αρέσει ο βωβός κινηματογράφος; Τότε πρέπει να γνωρίσετε τη θεατρική έκφραση του και την ομάδα Splish- Splash.

Αυθεντικά cult βωβό θέατρο στο Χυτήριο

Εδώ και δέκα οχτώ χρόνια ο σκηνοθέτης Johnny O. (Γιάννη Οικονομίδη) και η ομάδα του Splish- Splash, παρουσιάζουν παραστάσεις αμιγώς σωματικού θεάτρου -χωρίς να είναι χοροθέατρο- και οι περισσότερες είναι βουβές διασκευές γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, κυρίως τρόμου, μυστηρίου, αστυνομικές, γκανγκστερικές («Το φάντασμα της Όπερας», «Φρανκενστάιν», «Ο σημαδεμένος», κ.ά.). Το ύφος τους είναι γκροτέσκο, παίζουν με την κίνηση για να εκφραστούν, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο μακιγιάζ των προσώπων και τα κοστούμια αλλά και στα σκηνικά αντικείμενα, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι εμπνευσμένη απ’ την αισθητική του βωβού κινηματογράφου και συνιστούν πάντα μια φρέσκια διαφορετική πρόταση μέσα στο αθηναϊκό θεατρικό τοπίο.

Αυθεντικά cult βωβό θέατρο στο Χυτήριο - εικόνα 1

Οι Splish-Splash είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τη νέα τους ανατρεπτική κωμωδία «Ο mπάτλερ» στην υπαίθρια θεατρική σκηνή στο Χυτήριο, από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Καταπιάνονται με το θέμα της πάλης των τάξεων σε μια σάτιρα, που αποθεώθηκε στο bob theater festival.

Στην υπόθεση ένας πολλά υποσχόμενος οικονομολόγος δέχεται με βαριά καρδιά τη θέση του μπάτλερ στην έπαυλη ενός μεγιστάνα με την ελπίδα σύντομα να ανελιχθεί. Δείχνει να έχει συμβιβαστεί με το status quo, ώσπου προσλαμβάνεται μια επαναστατημένη μουσικός, η παρουσία της οποίας θα θέσει τα εξής ερωτήματα: Έχει ηθικό ανάστημα η μεσαία τάξη; Είναι ο μπάτλερ πάντα ο δολοφόνος; Βλάπτει το κάπνισμα σοβαρά την υγεία.

Το σενάριο έγραψαν οι Έφη Γαβρήλου, Παναγιώτα Καντιάνη, Αντώνης Πεξαράς, JohnnyO. Τη σκηνοθεσία κρατά ο JohnnyO, την επιμέλεια κίνησης η Ιωάννα Καμπυλαυκά, την πρωτότυπη μουσική συνέθεσαν οι Αντώνης Μοσχούτης, Αποστόλης Κοσκινάς, Μάνος Σπυριδάκης. Η σκηνογραφία είμαι της Εύας Παραδέλη και η ενδυματολογική επιμέλεια της Μαρίας Γεωργάτου. Τα σκίτσα έκανε η Δήμητρα Σπυρίδωνος και τους φωτισμούς ο Αποστόλης Τσατσάκος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Johnny O, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.