Αυθεντικά cult βωβό θέατρο στο Χυτήριο

Σας αρέσει ο βωβός κινηματογράφος; Τότε πρέπει να γνωρίσετε τη θεατρική έκφραση του και την ομάδα Splish- Splash.

Αυθεντικά cult βωβό θέατρο στο Χυτήριο

Εδώ και δέκα οχτώ χρόνια ο σκηνοθέτης Johnny O. (Γιάννη Οικονομίδη) και η ομάδα του Splish- Splash, παρουσιάζουν παραστάσεις αμιγώς σωματικού θεάτρου -χωρίς να είναι χοροθέατρο- και οι περισσότερες είναι βουβές διασκευές γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, κυρίως τρόμου, μυστηρίου, αστυνομικές, γκανγκστερικές («Το φάντασμα της Όπερας», «Φρανκενστάιν», «Ο σημαδεμένος», κ.ά.). Το ύφος τους είναι γκροτέσκο, παίζουν με την κίνηση για να εκφραστούν, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο μακιγιάζ των προσώπων και τα κοστούμια αλλά και στα σκηνικά αντικείμενα, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι εμπνευσμένη απ’ την αισθητική του βωβού κινηματογράφου και συνιστούν πάντα μια φρέσκια διαφορετική πρόταση μέσα στο αθηναϊκό θεατρικό τοπίο.

Αυθεντικά cult βωβό θέατρο στο Χυτήριο - εικόνα 1

Οι Splish-Splash είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τη νέα τους ανατρεπτική κωμωδία «Ο mπάτλερ» στην υπαίθρια θεατρική σκηνή στο Χυτήριο, από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Καταπιάνονται με το θέμα της πάλης των τάξεων σε μια σάτιρα, που αποθεώθηκε στο bob theater festival.

Στην υπόθεση ένας πολλά υποσχόμενος οικονομολόγος δέχεται με βαριά καρδιά τη θέση του μπάτλερ στην έπαυλη ενός μεγιστάνα με την ελπίδα σύντομα να ανελιχθεί. Δείχνει να έχει συμβιβαστεί με το status quo, ώσπου προσλαμβάνεται μια επαναστατημένη μουσικός, η παρουσία της οποίας θα θέσει τα εξής ερωτήματα: Έχει ηθικό ανάστημα η μεσαία τάξη; Είναι ο μπάτλερ πάντα ο δολοφόνος; Βλάπτει το κάπνισμα σοβαρά την υγεία.

Το σενάριο έγραψαν οι Έφη Γαβρήλου, Παναγιώτα Καντιάνη, Αντώνης Πεξαράς, JohnnyO. Τη σκηνοθεσία κρατά ο JohnnyO, την επιμέλεια κίνησης η Ιωάννα Καμπυλαυκά, την πρωτότυπη μουσική συνέθεσαν οι Αντώνης Μοσχούτης, Αποστόλης Κοσκινάς, Μάνος Σπυριδάκης. Η σκηνογραφία είμαι της Εύας Παραδέλη και η ενδυματολογική επιμέλεια της Μαρίας Γεωργάτου. Τα σκίτσα έκανε η Δήμητρα Σπυρίδωνος και τους φωτισμούς ο Αποστόλης Τσατσάκος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Johnny O, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/11/2022

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.