Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο τετραπέρατος «Κουρέας της Σεβίλλης»

Την πολυναναμενόμενη παράσταση σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου υποδέχεται τον Οκτώβριο το θέατρο Ακροπόλ.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο τετραπέρατος «Κουρέας της Σεβίλλης»

Ο εξαιρετικός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με αμέτρητες επιτυχίες σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, μετά τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ» του Γιάννη Κακλέα, επιστρέφει στη σκηνή με ακόμη έναν εμβληματικό ρόλο, αυτόν του Φίγκαρο στον περίφημο «Κουρέα Της Σεβίλλης» του Πιέρ-Ωγκυστέν Καρόν ντε Μπωμαρσαί. Στις 29 Οκτωβρίου αναμένεται η πρεμιέρα της παράστασης που υπογράφει η σκηνοθέτιδα Σοφία Σπυράτου στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ. Το «α» δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να παρακολουθήσουν την παράσταση σε avant premiere στις 29 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό που προσφέρει 50 διπλές προσκλήσεις.

Το θεατρικό ταξίδι του θεατή συνοδεύουν τα γνωστά σε όλους μουσικά θέματα του Τζοακίνο Ροσίνι -μία από τις πιο διάσημες διαχρονικά όπερες που ενέπνευσε το έργο του Μπωμαρσαί- αρμονικά δεμένα με τις πρωτότυπες μελωδίες του Μιλτιάδη Παπαστάμου (που ερμηνεύει ζωντανά μαζί με τους Μαρίνο Γαλατσινό, Φοίβο Ζήτη, Αλέξανδρο Κασάρτζη), που δίνουν μια συγκινητική χροιά στην παράσταση, τονίζοντας παράλληλα το μουσικό της χαρακτήρα. Σε ό,τι αφορά τα σκηνικά και τα κοστούμια που ισορροπούν ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, όπως ήταν αναμενόμενο ο Μανόλης Παντελιδάκης έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Τους φωτισμούς υπογράφει ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Κι αν όλα αυτά δεν αρκούν για να δημιουργήσουν υψηλές προσδοκίες, το εξαιρετικό δεκαεπταμελές καστ που αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς καθώς και ζωντανή ορχήστρα έρχεται να το αποδείξει. Συμπρωταγωνιστεί ο Φάνης Μουρατίδης στο ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο και οι Γιώργος Συμεωνίδης, Ρένος Ρώτας, Νίκη Βακάλη, Μάριος Πετκίδης, Ιωάννης Κοντέλης.

Η Λουίζα Μητσάκου ανέλαβε την πρόκληση της διασκευής και της μετάφρασης ενός έργου με επιρροές από τα κηρύγματα των κορυφαίων διαφωτιστών. Είναι δυνατόν ένα έργο με τέτοιο βάρος να αποδοθεί σε γλώσσα σημερινή που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου θεατή; Θα το διαπιστώσουμε επί σκηνής.

Στον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Μπωμαρσαί, ο Φίγκαρο είναι ένας τυχοδιώκτης που εμπλέκεται στη διαμάχη ανάμεσα στον γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και τον νεότερό του κόμη Αλμαβίβα με αφορμή το χέρι της πανέμορφης Ροζίνας. Με τη βοήθεια του ευρηματικού Φίγκαρο, ο έρωτας του κόμη και της Ροζίνα νικά στο τέλος και οδηγείται στον γάμο. Πολύ περισσότερο, όμως, από έναν καταφερτζή πονηρό και ονειροπόλο χαρακτήρα, ο εμβληματικός κουρέας ήταν προάγγελος της Γαλλικής Επανάστασης, μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κουρέας της Σεβίλλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η Σ. Σπυράτου στήνει μία παράσταση κωμική που περιγράφει την προσπάθεια του κόμη Αλμαβίβα να κερδίσει με τη βοήθεια του Φίγκαρο τη νεαρή Ροζίνα από τα νύχια του γερο-Μπαρτόλο.

Ακροπόλ

Ιπποκράτους 9-11

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.