Η Ιωάννα Παρασκευοπούλου κάνει το ντεμπούτο της ως χορογράφος

Η χορεύτρια Ιωάννα Παρασκευοπούλου επιχειρεί την πρώτη της χορογραφική δουλειά με το ψηφιακό «All she likes is popping bubble wrap».

Η Ιωάννα Παρασκευοπούλου κάνει το ντεμπούτο της ως χορογράφος

Το 8ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης δίνει την ευκαιρία σε νέους χορογράφους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Η χορεύτρια Ιωάννα Παρασκευοπούλου έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ και το Σάββατο 20/3 παρουσιάζει το «All she likes is popping bubble wrap», ένα έργο που εστιάζει στο ειδικό αντικείμενο της έρευνάς της: την κινούμενη εικόνα και τα διαδραστικά μέσα. Λίγο πριν δούμε το έργο της μέσα από το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, ή το Onassis.org η νεαρή χορογράφος μας μίλησε για εκείνη.

Η Ιωάννα Παρασκευοπούλου κάνει το ντεμπούτο της ως χορογράφος - εικόνα 1

Μεγάλωσα στην Καλαμάτα, ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Έχω αποφοιτήσει από την ΚΣΟΤ και τώρα σπουδάζω στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η πρώτη πιο δυνατή εμπειρία μου στο χορό ήταν και η πρώτη επαφή μαζί του. Θυμάμαι μικρή να περπατάω κλαίγοντας με τη μητέρα μου στο δρόμο, γιατί δεν ήξερα σε τι μέρος θα με πήγαινε. Ύστερα από λίγη ώρα καθόμουν οκλαδόν και μετρούσα αστεράκια με τα χέρια ψηλά. Ήταν η πρώτη κίνηση που έκανα σε αίθουσα χορού. Αν και έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια θυμάμαι ακόμα πόσο χαρούμενη είχα νιώσει.

Η χορογράφος που θαυμάζω είναι η Trisha Brown γιατί ήταν μοναδική.

Πολλά θα μπορούσα να πω για τρόπους που ένα σώμα «ακούει» ένα άλλο
, αλλά μάλλον απλά συμβαίνει όταν τα σώματα είναι συντονισμένα στο παρόν.

Το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων μου αρέσει γιατί προσφέρει το πλαίσιο και την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το φετινό διαμορφώθηκε με εναλλακτικό τρόπο λόγω συνθήκης και μέσου επομένως θα δείξει τι αποτύπωμα θα αφήσει και σε εμάς που συμμετέχουμε αλλά και σε όσες/όσους συντονιστούν μαζί μας.

Δεν έχω αγωνία για την παράσταση «All she likes is popping bubble wrap». Με ευχαρίστησε πολύ η διαδικασία και προς το παρόν μένω σε αυτό.

Στην αγαπημένη μου σκηνή του βίντεο ακούγεται ένας βόμβος, είμαι ακίνητη, ξαπλωμένη ανάσκελα και κοιτάζω πάνω προς την κάμερα. Αυτή είναι η αγαπημένη μου σκηνή από την παράσταση.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της τέχνης είναι η επιβολή.

Δεν είμαι φαν των ευχών αλλά αν θα έπρεπε να κάνω μία μπορώ να πω κάτι που θα ήθελα να υπάρχει:
Κατανόηση, το να δηλαδή καταλαβαίνει κανείς μια κατάσταση και το να συμπάσχει κανείς με άλλο άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Έξι θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κατεβάζουν αυλαία

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας αποχαιρετά το "Goodbye, Lindita" και πέντε ακόμη παραγωγές του που φτάνουν στο τέλος του φετινού τους κύκλου.

"Ιnk": Η παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει!

Ύστερα από ένα χρόνο παγκόσμιας περιοδείας, η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξανά στο Μέγαρο Μουσικής.

"Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου": Το νέο έργο της σχολής του Πορεία είναι εδώ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Νέο αίμα" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις το έργο της Αργυρώς Βώβου το οποίο προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Πορεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΣΕΗ για παραπλάνηση των Ελλήνων ηθοποιών

Με επιστολή της η ΠΕΘ κάνει λόγο για παραπλάνηση των εργαζομένων ηθοποιών σχετικά με το μέλλον του εργασιακού τους καθεστώτος.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

H Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ήταν προσκεκλημένη στη διοργάνωση και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων διεύθυνσης πολιτισμού στις επιχειρήσεις.

Τέσσερα θέατρα αποχαιρετούν πέντε παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος) αλλά και ένα του Φλομπέρ κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.