Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου – Online Edition

Εργαστήρια, συζητήσεις και παράσταση με ελεύθερη συμμετοχή διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA-ΕΛΛΑΣ). Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου – Online Edition

Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA-ΕΛΛΑΣ), γιορτάζοντας την 30η επέτειό του και την 90η της Διεθνούς UNIMA, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου «Συνάντηση δικτύωσης και ανταλλαγής για τις σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου» στις 18-20 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πέντε διαδικτυακά εργαστήρια, πέντε παρουσιάσεις παραστάσεων, δύο συζητήσεις και η προβολή «Οι κουκλοπαίκτες επανασυστήνονται», όλα με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δυο συζητήσεις πραγματοποιούνται με αφορμή το βιβλίο «Σύγχρονες Τάσεις στην Έρευνα του Παγκόσμιου Κουκλοθεάτρου», που εκδόθηκε από την UNIMA-ΕΛΛΑΣ το 1999 και προσδοκούν σε έναν συλλογικό αναστοχασμό σχετικά με τις επιλογές που ανοίγουν νέους δρόμους πειραματισμού και αναζωογόνησης στο κουκλοθέατρο καθώς και την εξερεύνηση των προοπτικών και της εξέλιξης αυτού.
Το φεστιβάλ, λοιπόν, έχει στόχο να γίνει ένας τόπος συνάντησης των καλλιτεχνών αυτής της μη παραστατικής τέχνης αλλά και του ευρύτερου κοινού ώστε να δώσει χώρο στην αλληλεπίδραση ανθρώπων που αγαπούν το κουκλοθέατρο και θέλουν να το βοηθήσουν να δημιουργήσει μια δυναμική σχέση με την σύγχρονη πραγματικότητα. Οι συζητήσεις με θέμα «Σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου», θα αναμεταδίδονται ζωντανά (live streaming) μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου. Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2022

"The Music Critic": Αυτή την παράσταση ποιος θα τολμήσει να την κρίνει;

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς συνοδευόμενος από ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο, πρωταγωνιστεί στο "The Music Critic" Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, μια υβριδική και σαρκαστικά απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

Έχει φώς η σκιά; Η Αλεξάνδρα Καζάζου απαντά στο Θησείον

Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus "Ο Ξένος" από την Transatlantic Group παρουσιάζεται στο Θησείον - Ενα θέατρο για τις τέχνες.

"Μπεντ": Έρχεται το σπουδαίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του αμερικανού συγγραφέα που έχει ως θέμα τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών στη ναζιστική Γερμανία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.

"Τι είδε ο μπατλερ" στο θέατρο Άλμα;

Μια ξέφρενη κωμωδία γεμάτη γέλιο και ανατροπές, που σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της σύγχρονης κοινωνίας.