Οι «Τέσσερις εποχές» επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή

Η ιδέα της ανακύκλωσης βρίσκεται στον πυρήνα της ευφάνταστης παράστασης-ύμνος στη φύση που πλέκει το διαχρονικό αριστούργημα του Βιβάλντι με το σωματικό θέατρο.

Οι «Τέσσερις εποχές» επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή

Την προηγούμενη χρονιά και μετά από παραγγελία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Σοφία Πάσχου και η ανατρεπτική ομάδα της, Patari Project, δημιούργησαν μια πρωτότυπη παράσταση με οικολογικό χαρακτήρα, πατώντας στο κλασικό μουσικό έργο του Αντόνιο Βιβάλντι «Τέσσερις εποχές», σε νέα ενορχήστρωση του συνθέτη Νίκου Γαλενιανού, και σε κείμενο του Χουάν Αγιάλα. Από την 1η Νοεμβρίου, οι «Τέσσερις εποχές» επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου θα παίζονται μέχρι και τις 10/1.

Στόχος της ομάδας είναι να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους όσον αφορά τον κύκλο των εποχών και την επίδραση που έχουν σ’ αυτές οι παρεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση. Η ιδέα της ανακύκλωσης βρίσκεται στον πυρήνα της ευφάνταστης παράστασης-ύμνος στη φύση που πλέκει το διαχρονικό αριστούργημα του Βιβάλντι με το σωματικό θέατρο και τη δημιουργία νέων ηχητικών τοπίων από υλικά ανακύκλωσης. Πρωταγωνιστούν: Αλέξης Βιδαλάκης, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Στέφη Πουλοπούλου, Εριφύλη Στεφανίδου, Αποστόλης Ψυχράμης.

Περισσότερες πληροφορίες

Τέσσερις εποχές

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η ιδέα της ανακύκλωσης βρίσκεται στον πυρήνα μιας παράστασης-ύμνος στη φύση, που μπλέκει το διαχρονικό μουσικό αριστούργημα του Βιβάλντι με νέα ηχητικά τοπία φτιαγμένα από υλικά ανακύκλωσης και ηλεκτρονική επεξεργασία φυσικών ήχων.

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αντιγόνη

Σημαντικές ερμηνείες, σκηνοθετική δουλειά ουσίας πάνω στο ειρωνικό έργο του Γάλλου δραματουργού και μια παράσταση που τολμάει να ακολουθήσει ένα δρόμο όχι απαραίτητα εύφορο, αλλά που εδώ δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
06/10/2022

"Καλιγούλας": Νέες φωτογραφίες από την παράσταση του Τσέζαρις Γκραουζίνις

Οραματιστής του θεάτρου ο Τσέζαρις Γκραουζίνις δίνει τη δική του εκδοχή βασισμένος στον "Καλιγούλα" του Αλμπέρ Καμύ, σε μια φιλοσοφική stand up κωμωδία που σταδιακά μετατρέπεται σε πολιτικό θρίλερ.

"Νυχιάνγκ" στο Πορεία για δεύτερη χρονιά

Η σκοτεινή κωμωδία της Ευαγγελίας Γατσωτή επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου.

Το Δηπεθε Κέρκυρας έρχεται στο 104

Το ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό ανανεώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας με δύο παραστάσεις που γνώρισαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου παραμένει στο τιμόνι του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Ανανεώθηκε η θητεία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για μια τριετία.

Τζον Μάλκοβιτς: "Η κακή κριτική δεν με επηρεάζει. Είναι σαν να μου ζητάτε να διαβάσω σανσκριτικά"

Όλα όσα ακούσαμε από τον Τζον Μάλκοβιτς και τους συνεργάτες του στη συνέντευξη τύπου για την παράσταση "The Music Critic" που θα παιχτεί στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.