Οι «Τέσσερις εποχές» επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή

Η ιδέα της ανακύκλωσης βρίσκεται στον πυρήνα της ευφάνταστης παράστασης-ύμνος στη φύση που πλέκει το διαχρονικό αριστούργημα του Βιβάλντι με το σωματικό θέατρο.

Οι «Τέσσερις εποχές» επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή

Την προηγούμενη χρονιά και μετά από παραγγελία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Σοφία Πάσχου και η ανατρεπτική ομάδα της, Patari Project, δημιούργησαν μια πρωτότυπη παράσταση με οικολογικό χαρακτήρα, πατώντας στο κλασικό μουσικό έργο του Αντόνιο Βιβάλντι «Τέσσερις εποχές», σε νέα ενορχήστρωση του συνθέτη Νίκου Γαλενιανού, και σε κείμενο του Χουάν Αγιάλα. Από την 1η Νοεμβρίου, οι «Τέσσερις εποχές» επιστρέφουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου θα παίζονται μέχρι και τις 10/1.

Στόχος της ομάδας είναι να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους όσον αφορά τον κύκλο των εποχών και την επίδραση που έχουν σ’ αυτές οι παρεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση. Η ιδέα της ανακύκλωσης βρίσκεται στον πυρήνα της ευφάνταστης παράστασης-ύμνος στη φύση που πλέκει το διαχρονικό αριστούργημα του Βιβάλντι με το σωματικό θέατρο και τη δημιουργία νέων ηχητικών τοπίων από υλικά ανακύκλωσης. Πρωταγωνιστούν: Αλέξης Βιδαλάκης, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Στέφη Πουλοπούλου, Εριφύλη Στεφανίδου, Αποστόλης Ψυχράμης.

Περισσότερες πληροφορίες

Τέσσερις εποχές

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η ιδέα της ανακύκλωσης βρίσκεται στον πυρήνα μιας παράστασης-ύμνος στη φύση, που μπλέκει το διαχρονικό μουσικό αριστούργημα του Βιβάλντι με νέα ηχητικά τοπία φτιαγμένα από υλικά ανακύκλωσης και ηλεκτρονική επεξεργασία φυσικών ήχων.

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.