Online, χωρίς μάσκες το 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Αποκλειστικά και ελεύθερα μέσω διαδικτύου όλο το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Online, χωρίς μάσκες το 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Το 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος που διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 από το 2017, διεξάγεται σε νέα ημερομηνία (από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου). Κι όμως η χρήση προστατευτικής μάσκας λόγω κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτική, αφού θα το παρακολουθήσουμε από το σπίτι. Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, μέσω του καναλιού Baumstrasse στο YouTube και θέμα της είναι ο Έρωτας στο Αρχαίο Δράμα.

Αν και ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τα τέλη Αυγούστου και σχεδιασμένο να γίνει διά ζώσης, οι υγειονομικές συνθήκες επέβαλαν την αναβολή και όχι την ακύρωση του, με το 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος να περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, παρουσιάσεις εργαστηρίων, διαλέξεις και δρώμενα αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Οι ψηφιακές προβολές του είναι ελεύθερες και προγραμματισμένες κάθε βράδυ στις 9μ.μ., διαρκούν μία με δύο ώρες και θα είναι διαθέσιμες μόνο για live θέαση, καθώς ακολουθούν τις δράσεις σε πραγματικό χρόνο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία του Γιάννη Παπαγεωργίου με τραγούδια επιλεγμένα, από την παράδοση μέχρι τον Γιώργο Μπάτη και από τον Άκη Πάνου ως τον Νίκο Παπάζογλου. Στις 22 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η θεατρική παράσταση «Οι κάτω απ' τ' αστέρια». Πρόκειται για μια τρυφερή και συνάμα βίαιη ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης του Τηλέμαχου Τσαρδάκα με πρωταγωνιστές τους Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Online, χωρίς μάσκες το 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος - εικόνα 1
«Οι κάτω από τ' αστέρια»

Ακολουθεί η διάλεξη «...άλλο θέλω και άλλο θες: η σκηνική παρουσίαση του έρωτα στην ανοιχτή σκηνή της Επιδαύρου. Αποκλίσεις και συγκλίσεις, απαγορεύσεις και προκλήσεις.», από την θεατρολόγο και σκηνοθέτη, Τζωρτζίνα Κακουδάκη (23/9) και η συναυλία «Τα τραγούδια της ντροπής» με την Ναταλία Λαμπαδάκη (24/9), βασισμένη σε παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου με πρωταγωνιστή το θάνατο στην πιο σκληρή του εκδοχή.

Στις 25/9 θα παρουσιαστεί το εργαστήριο «O Έρωτας στο Αρχαίο Δράμα: Έρως δ΄ετίναξέ μοι φρένας...», με αποσπάσματα ερωτικού λόγου από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και στις 26/9 η διάλεξη-αναλόγιο «Love kills -Τα χορικά του έρωτα».

Η πρώτη εβδομάδα του 8ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος ολοκληρώνεται με την παρουσίαση «Γιάννης Χρήστου (1926-1970) - Από τον ήχο προς το όλον της τέχνης» στις 27/9 σε μορφή σεμιναρίου για τον σημαντικό συνθέτη, με τον σκηνοθέτη και μουσικολόγο Κωστή Ζουλιάτη.

Online, χωρίς μάσκες το 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος - εικόνα 2

Η δεύτερη εβδομάδα ξεκινά με την παρουσίαση του εργαστηρίου «ΣΥΜΠόΣΙΟ (ή περί έρωτος)» (28/9), υπό μορφή «ζωντανής ταινίας», στα γυρίσματα της οποίας συμμετείχαν σπουδαστές των εργαστηρίων του Baumstrasse.

Για τις 29/9 είναι προγραμματισμένη η παράσταση χορού «Ύλη» από την ομάδα KÓKA&PANÚ, μια ηχητική εγκατάσταση φτιαγμένη από βιομηχανικά υλικά, που λειτουργεί ως συνέχεια της φύσης που μας περιβάλλει και συνδιαλέγεται με το ανθρώπινο σώμα.

Ακολουθεί η διάλεξη «Ο Έρωτας στην Τραγωδία: Αντιγόνη-Τραχίνιες» (30/9) από την Λέκτορα του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Ιωάννα Ρεμεδιάκη και η θεατρική παράσταση «Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι» από την ομάδα Art Vouveau (1/10).

Το 8ο Αττικό σχολείο Αρχαίου Δράματος κλείνει τον φετινό του κύκλο στις 2 Οκτωβρίου με την παράσταση του θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης Καλλιτέχνης» από τον Αθηναϊκό θίασο σκιών του Άθω Δανέλλη.

i 21/9 – 2/10 | Κάθε βράδυ στις 9μ.μ. | Baumstrasse YouTube Channel | Οι εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες μέχρι τον πραγματικό χρόνο λήξης τους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.

"The Music Critic": Αυτή την παράσταση ποιος θα τολμήσει να την κρίνει;

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς συνοδευόμενος από ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο, πρωταγωνιστεί στο "The Music Critic" Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, μια υβριδική και σαρκαστικά απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση.