«Μόνοι μαζί» με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Θέατρο, εικαστικά και εργαστήρια online από τον καλλιτεχνικό πόλο του Πειραιά.

«Μόνοι μαζί» με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά οργανώνει μια σειρά διαδικτυακών δράσεων με τίτλο «Μόνοι μαζί» με στόχο να κρατήσει τις πόρτες του ανοιχτές και τις διόδους επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης ανοιχτές έστω και μέσα από τις οθόνες μας. Παραστάσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, συναυλίες αλλά και πορτραίτα εικαστικών συνθέτουν το σύνολο των δράσεων που μπορούμε να βρούμε στο site του θεάτρου.

«Μόνοι μαζί» με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - εικόνα 1

Το Σάββατο 25 Απριλίου στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διαδικτυακή προβολή του «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο. Διαβάστε την κριτική της Τώνιας Καράογλου για την παράσταση εδώ.

Η εικαστικός Ράνια Ράγκου επιμελείται το διαδικτυακό «Εικαστικό παράθυρο», μια δική της καινοτόμα ιδέα που επιχειρεί να μας φέρει πιο κοντά στο έργο αλλά και στην προσωπικότητα σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών, η οποία πολλές φορές δεν γίνεται ευρέως γνωστή. Κάθε εβδομάδα θα γνωρίζουμε έναν καλλιτέχνη, μέσω μιας σύντομης παρουσίασης της δουλειάς του και μιας μικρής συνέντευξης. Πρώτος φιλοξενούμενος είναι ο Βασίλης Σαλπιστής.

Παράλληλα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δίνει την ευκαιρία σε νέους κι εκκολαπτόμενους θεατρικούς συγγραφείς να εκφραστούν μέσα από το σεμινάριο θεατρικής γραφής το οποίο θα ξεκινήσει διαδικτυακά την πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 1 Μαΐου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με εξ’ αποστάσεως δωρεάν συμμετοχή και παρακολούθηση μέσω skype. Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν κατόπιν αποστολής αναλυτικού βιογραφικού και ενός δείγματος θεατρικής γραφής με θέμα απολύτως ελεύθερης επιλογής (με ανώτατο όριο τις 400 λέξεις). Από το σύνολο των αιτούντων θα γίνει αυστηρή επιλογή δέκα (10) ατόμων τα οποία θα αποτελέσουν το τελικό σώμα συμμετεχόντων του σεμιναρίου. Οι αιτήσεις με το αναλυτικό βιογραφικό και τα δείγματα γραφής πρέπει να σταλούν στο email: info@dithepi.gr μέχρι τις 22/4/2020. Οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μη χάσετε το "Larsen C" στη Στέγη

Μας συνεπήρε η χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου στο "Larsen C", μια παράσταση που εμπνεύστηκε από τον ομώνυμο παγετώνα της Ανταρκτικής και ξανά παρουσιάζεται στη Στέγη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
06/10/2022

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 6 έως 12/10 και ξεχωρίζουν.

Οι παίχτες

Φουλ του άσου σε αυτό το εκρηκτικό ανέβασμα της κωμωδίας του 19ου αιώνα, που αναδεικνύει τη γοητεία της απάτης και της παραπλάνησης μέσα από μια ιστορία χαρτοπαιξίας με συνεχείς ανατροπές.

Η μηχανή του Τούρινγκ

Μια συγκλονιστική ερμηνεία από τον Ορφέα Αυγουστίδη στον ρόλο του μαθηματικού που έσπασε τον κώδικα των Ναζί και έπειτα καταδικάστηκε για την ομοφυλοφιλία του σε μια εξαιρετική παράσταση πολλαπλής σημασίας.

Αντιγόνη

Σημαντικές ερμηνείες, σκηνοθετική δουλειά ουσίας πάνω στο ειρωνικό έργο του Γάλλου δραματουργού και μια παράσταση που τολμάει να ακολουθήσει ένα δρόμο όχι απαραίτητα εύφορο, αλλά που εδώ δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος.

"Καλιγούλας": Νέες φωτογραφίες από την παράσταση του Τσέζαρις Γκραουζίνις

Οραματιστής του θεάτρου ο Τσέζαρις Γκραουζίνις δίνει τη δική του εκδοχή βασισμένος στον "Καλιγούλα" του Αλμπέρ Καμύ, σε μια φιλοσοφική stand up κωμωδία που σταδιακά μετατρέπεται σε πολιτικό θρίλερ.

"Νυχιάνγκ" στο Πορεία για δεύτερη χρονιά

Η σκοτεινή κωμωδία της Ευαγγελίας Γατσωτή επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου.