Το Θέατρο του Νέου Κόσμου εκπέμπει διαδικτυακά

Δείτε online αγαπημένες παραστάσεις από την εικοσιπεντάχρονη παραγωγή του θεάτρου.

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου εκπέμπει διαδικτυακά

Στο κανάλι του στο youtube διαθέτει το Θέατρο του Νέου Κόσμου μερικές από τις παραστάσεις που σημάδεψαν την εικοσιπεντάχρονη διαδρομή του. Ανάμεσά τους μπορείτε να δείτε την πρώτη παράσταση που ανέβηκε στην αυλή τού -υπό διαμόρφωση ακόμη- θεάτρου της γειτονιάς του Φιξ, «Κοινός λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου: μία σύνθεση από ανώνυμες αφηγήσεις που καλύπτουν την περίοδο λίγο πριν τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι και τα χρόνια μετά τον Εμφύλιο, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και πέντε γυναίκες ηθοποιούς (Σούλα Αθανασιάδου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Όλγα Δαμάνη, Μαρία Κατσανδρή, Τζίνη Παπαδοπούλου).

Διαθέσιμη είναι, επίσης, η ιστορική παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», που σκηνοθέτησε η Μάνια Παπαδημητρίου και έπαιξαν οι Δήμητρα Σύρου και Μάρω Αγρίτη. Το έργο είναι βασισμένο στις μαρτυρίες και τα κείμενα της Αμερικανίδας ακτιβίστριας Rachel Corrie που σκοτώθηκε στη λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Επίσης, η «Λαμπεντούζα» του Άντερς Λουστγκάρτεν, που παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρεμιέρα σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τους Αργύρη Ξάφη και Χαρά-Μάτα Γιαννάτου. Ένα σύγχρονο έργο που συνδέει έναν ψαρά-κάτοικο της Λαμπεντούζα, όπου καταλήγουν τα σώματα νεκρών προσφύγων, και μια εργαζόμενη φοιτήτρια στο Λονδίνο, που δουλεύει για λογαριασμό μιας εισπρακτικής εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, μπορείτε να δείτε το one woman solo της Ελένης Ουζουνίδου στη «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου (σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεωδορόπουλος), το ερμηνευτικό ρεσιτάλ των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου στο «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς, την ερευνητική δοκιμή του Έκτορα Λυγίζου πάνω στον σεξπιρικό «Άμλετ» για έξι ηθοποιούς «Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας», τη μουσικοθεατρική περφόρμανς «Σου φυλάξαμε μια θέση», που συνυπέγραψαν η Ελένη Κοκκίδου και η Μάρθα Φριντζήλα, την κωμωδία των Δημήτρη Κεχαϊδη-Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά με τις Λυδία Φωτοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γαλήνη Χατζηπασχάλη και Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, το ποιμενικό ειδύλλιο «Η βοσκοπούλα», που ανέβασε η ομάδα Elephas tiliensis σε σκηνοθεσία των Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου, αλλά και την παράσταση για παιδιά, «Ξημερώνει» της Μαρίας Παπαλέξη, σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.

Δείτε όλες τις παραστάσεις εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.