Διαδικτυακή δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020

Λίγους μήνες πριν την 17η διοργάνωση του το Αναλόγιο καλεί τους καλλιτέχνες να ενισχύσουν την καμπάνια ευαισθητοποίησης #Μένουμε_σπίτι.

Διαδικτυακή δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020

«Ως την άκρη του κόσμου» επιθυμεί να φτάσει το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020, σύμφωνα με το φετινό του μότο. Όμως, λίγο πριν την 17η διοργάνωση του η οποία προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο, σχεδιάζει μια διαδικτυακή δράση μέσω facebook προκειμένου να ενισχύσει την καμπάνια ευαισθητοποίησης #Μένουμε_σπίτι. Καλεί συγγραφείς, μεταφραστές, σκηνοθέτες και ηθοποιούς να αποστείλουν βίντεο διάρκειας έως δύο λεπτών όπου θα διαβάζουν ένα μικρό απόσπασμα από ένα έργο τους. Στόχος του φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ψηφιδωτό δημιουργικών φωνών, ως αρωγός στην πρωτόγνωρη και σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, μένοντας παράλληλα πιστό στη διάδοση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας από πρωτοεμφανιζόμενους και ανερχόμενους καλλιτέχνες και τη διαμόρφωση ενός τόπου προνομιακών συναντήσεων όπου η ελληνική δραματουργία μπορεί να έρθει σε επαφή με τις δραματουργίες άλλων χωρών. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ανέβει τα πρώτα βίντεο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, αποδεικνύοντας την ανταπόκριση της καλλιτεχνικής κοινότητας στην επιταγή των καιρών.

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση του Αναλογίου από το 2005 μέχρι σήμερα, είναι η ιστορικός πολιτισμού, δραματουργός, σκηνοθέτις και μεταφράστρια Σίσσυ Παπαθανασίου, η οποία με την προσωπική της δέσμευση και πίστη στις προοπτικές του νεοελληνικού θεάτρου, ανέδειξε το φεστιβάλ σε έναν δημοφιλή πολιτιστικό θεσμό.

Το Αναλόγιο σε νούμερα

Μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια 190 νέα ελληνικά και ξένα έργα ως μέρος του βασικού του προγράμματος και στο πλαίσιο 350 συνολικά εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή 1.300 καλλιτεχνών. Περισσότεροι από 150 συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν για πρώτη φορά τα έργα τους με το κοινό από τη σκηνή του Αναλογίου, συστήνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά τους. Πολλά από αυτά τα θεατρικά έργα και λογοτεχνικά κείμενα μεταφράστηκαν, ταξίδεψαν σε ανάλογες διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, διεκδίκησαν και κέρδισαν διεθνή βραβεία.

Στην αρχή του κάθε βίντεο πρέπει να αναφέρεται από ποιο έργο προέρχεται το απόσπασμα, το όνομα του συγγραφέα και ο τίτλος του έργου. Αποστολή στο analogiofestival@gmail.com.

ianalogiofestival.org | Facebook: @analogiofestival

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Tempus Verum: Με ανατρεπτικό ρεπερτόριο τη νέα σεζόν 2022-23

Με σύγχρονη ματιά και νέους δημιουργούς μπαίνει στον θεατρικό χειμώνα ο θεατρικός οργανισμός του Κεραμεικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
02/10/2022

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.

"The Music Critic": Αυτή την παράσταση ποιος θα τολμήσει να την κρίνει;

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς συνοδευόμενος από ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο, πρωταγωνιστεί στο "The Music Critic" Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, μια υβριδική και σαρκαστικά απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

Έχει φώς η σκιά; Η Αλεξάνδρα Καζάζου απαντά στο Θησείον

Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus "Ο Ξένος" από την Transatlantic Group παρουσιάζεται στο Θησείον - Ενα θέατρο για τις τέχνες.

"Μπεντ": Έρχεται το σπουδαίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του αμερικανού συγγραφέα που έχει ως θέμα τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών στη ναζιστική Γερμανία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.