«Ιnstar»: Πώς το σώμα μιλάει για τη γυναίκα

Η εξαιρετική χορογράφος Μαρία Κολιοπούλου αποφάσισε να καταπιαστεί με το θέμα της γυναίκας στην ολοκαίνουργια δουλειά της με τίτλο «Ιnstar».

«Ιnstar»: Πώς το σώμα μιλάει για τη γυναίκα

Μας αρέσουν οι παραστάσεις της Μαρίας Κολιοπούλου γιατί έχουν μια ποιητική/αφηγηματική προσέγγιση θεμάτων που δεν παίζουν απλώς με το αφηρημένο και αφορούν τον καθένα από εμάς. Έχοντας την πεποίθηση πως η τέχνη είναι η πιο δυνατή πράξη αντίστασης σε καθετί που μας συρρικνώνει ψυχικά και πνευματικά, η εξαιρετική χορογράφος αποφάσισε να καταπιαστεί με το θέμα της γυναίκας στην ολοκαίνουργια δουλειά της με τίτλο «Ιnstar».

«Ο όρος “instar” αναφέρεται στα διαφορετικά στάδια του κύκλου ζωής των αρθρόποδων μέχρι τη σεξουαλική τους ωρίμανση: Κατά τη μεταμόρφωσή του κάθε έντομο περνάει από διαφορετικά στάδια “έκδυσης”, στα οποία “αλλάζει ρούχα”. Στη λογική αυτή δομείται η παράσταση που εκτυλίσσεται ανάμεσα στο “ντύσιμο” και στο “γδύσιμο”, ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο». Η παράσταση, με πρωταγωνίστριες τις χορεύτριες Ιωάννα Αποστόλου και Χριστίνα Ράινχαρτ, ερευνά το πόσο απελευθερωμένο είναι αλήθεια το γυναικείο σώμα και τι αντιπροσωπεύει στη σύγχρονη κοινωνία. Θα παιχτεί από τις 12/3 στο βιομηχανικό πάρκο των παλιών Πλεκτηρίων-Υφαντηρίων Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες

Instar

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 55 '

Η παράσταση εστιάζει στις πτυχές της γυναικείας φύσης αλλά και στο πόσο απελευθερωμένο είναι το γυναικείο σώμα στη σύγχρονη κοινωνία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταίες παραστάσεις για το "Dogville" του Λαρς Φον Τρίερ

Η αλληγορία του μεγάλου κινηματογραφιστή για την κοινωνική καταπίεση και τα όρια της ηθικής που μιλάει για την εποχή μας, συνεχίζεται με επιτυχία στον Νέο Ακάδημο μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/03/2023

Η Ελένη από το "Κωσταλέξι" στη σκηνή του θεάτρου Θησείον

Μια αληθινή και ανατριχιαστική ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας τη δεκαετία του ’70, η ιστορία της Ελένης από το "Κωσταλέξι" γίνεται παράσταση από τον Κωνσταντίνο Μωραϊτη.

Ο διάσημος κουκλοπαίχτης Ματία Σόλτσε στην Ελλάδα

Ο καλλιτέχνης από τη Σλοβενία έρχεται στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για τέσσερις παραστάσεις και ένα εργαστήρι.

Οι "The Young Quill" κάνουν ακρόαση στο Θέατρο Μπέλλος

Μετά την επιτυχημένη επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου "Μπέλλος" στην Πλάκα, η θεατρική ομάδα με επικεφαλή την Αικατερίνη Παπαγεωργίου ανακοινώνει ακρόαση για τη νέα της παιδική παράσταση που θα δούμε το καλοκαίρι του 2023 και τον επόμενο χειμώνα.

"Φωτιές ή Η απόγνωση": Η νέα θεατρική ομάδα Ρέκτις εμπνέεται από την Μαργκερίτ Γιουρσενάρ

Βασισμένη στο μονόπρακτο "Κλυταιμνήστρα" από τις "Φωτιές" της κορυφαίας Γαλλίδας λογοτέχνη του 20ού αιώνα καθώς και σε σύγχρονα κείμενα είναι η παράσταση που μιλάει για τη βία κατά των γυναικών, τον έρωτα, την εκδίκηση και την προδοσία. Πρεμιέρα στα τέλη Απριλίου σε avant premiere με το Αθηνόραμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος για τη συνάντηση με τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Όσα ανακοίνωσε η ΠΟΘΑ σχετικά με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και την προστασία και καταπολέμηση των αδήλωτων και ανασφάλιστων δοκιμών, μεταξύ άλλων.

Αγορίτσα Οικονόμου: "Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να αναγνωρίσουμε τα τραύματά μας"

Μιλήσαμε με την ηθοποιό Αγορίτσα Οικονόμου για το "Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα" του Τόνι Κούσνερ, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μόσχος στο Εθνικό Θέατρο (από 31/3), για τα συλλογικά τραύματα, την απαξίωση του πολιτισμού και μια ευχή για να την ακούσει στο σύμπαν…