Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν

Ακραίος ρεαλισμός, συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες και σπαρακτικές ερμηνίες ανεβαίνουν ξανά στο σανίδι.

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν

«Άνθρωποι και ποντίκια»

Το απόλυτο sold out της προ­ηγούμενης σεζόν επιστρέφει στο Cartel. Η παράσταση που δεν έγινε άδικα talk of the town μεταφέρει το έργο του Τζον ­Στάινμπεκ στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα μέσα από την ακραία ρεαλιστική σκηνο­θεσία του Βασίλη Μπισμπίκη.

«Αρίστος»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 1

Η συγκλονιστική ιστορία του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου» Αριστείδη Παγκρατίδη σε μια καθηλωτική –και μονίμως sold out– παράσταση για τρεις ηθοποιούς, επιστρέφει με ανανεωμένη διανομή (Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Λεάκος), αλλά πάντα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Παπαγεωργίου. (Θέατρο Άνεσις)

«Σίρλεϋ Βαλεντάιν»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 2

Η Μπέσυ Μάλφα ερμηνεύει για τρίτη σεζόν με ζωντάνια μια γυναίκα –λίγο μετά τα πενήντα– σε έναν συμβατικό γάμο, που κάνει την προσωπική της επανάσταση και διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τη γλυκόπικρη κωμωδία του Γουίλι Ράσελ σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας. (Ριάλτο)

«Άρης»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 3

Ο Τάσος Σωτηράκης σε μια ­συγκλονιστική ερμηνεία ως Άρης Βελουχιώτης. Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, που επιστρέφει για τρίτη σεζόν στο Cartel, βασίζεται στις τελευταίες στιγμές του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και τη συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Μπισμπίκης.

«Μύρτος»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 4

Το διήγημα του Παύλου Μάτεσι βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο, καταδεικνύοντας την πλήρη χρεοκοπία της οικογένειας αλλά και τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Ευφυής προσέγγιση και δυνατές ερμηνείες σε αυτήν την παράσταση των 4Frontal, την οποία σκηνοθετεί ο Θανάσης Ζερίτης. (Θέατρο του ­Νέου Κόσμου)

«Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς»

Έξι κορυφαίες παραστάσεις επιστρέφουν - εικόνα 5

Η φιλοσοφική νουβέλα του Τολστόι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη. Δύο ηθοποιοί, ο Γιώργος Γαλίτης και ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ερμηνεύουν όλους τους ρόλους του έργου, σε ένα θεατρικό στοίχημα που (ξανα)αποδεικνύει την ερμηνευτική τους δεινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες

Μύρτος

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 95 '

Οι έννοιες της ενοχής, της κακίας και της αμαρτίας επαναπροσδιορίζονται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι που μας μεταφέρει στο τέλος της δεκαετίας του ’30.

Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ερμηνευτικό στοίχημα για τους δύο ηθοποιούς τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, που υποδύονται όλους τους ρόλους του αριστουργήματος του Τολστόι, για το θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, για πέμπτη συνεχή χρονιά στην επιτυχημένη παράσταση. Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξή του σείεται συθέμελα μέχρι που αποφασίζει ότι θα ξεγελάσει το θάνατο.

Αρίστος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Η θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου».

Άρης

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και τους αγώνες του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη.

Άνθρωποι και ποντίκια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 135 '

Το έργο του Τζον Στάινμπεκ μιλάει για την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, το ρατσισμό αλλά και την αλληλεγγύη, με την πλοκή να μεταφέρεται σε ένα παλιό μηχανουργείο στην περιοχή του Ρέντη.

Άνθρωποι και ποντίκια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Το έργο του Τζον Στάινμπεκ μιλάει για την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, το ρατσισμό αλλά και την αλληλεγγύη, με την πλοκή να μεταφέρεται σε μια μάντρα ανακύκλωσης στον Βοτανικό, δίπλα στα hot spots προσφύγων και μεταναστών.

Σίρλεϋ Βαλεντάιν

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 100 '

Μια γλυκόπικρη κωμωδία για μια Βρετανίδα λίγο μετά τα 50, που ψάχνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.