Ο σύγχρονος χορός επιβιβάζεται στο Τρένο στο Ρουφ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επιστρέφει στη θεατρική αμαξοστοιχία, χαρίζοντας ακόμα μια πρωτότυπη παραστασιακή εμπειρία.

Ο σύγχρονος χορός επιβιβάζεται στο Τρένο στο Ρουφ

Νέοι χορευτές και χορογράφοι εμπνέονται από τη θεατρική αμαξοστοιχία το Τρένο στο Ρουφ στο 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project». Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή της χορευτικής κοινότητας και ανταπόκριση του κοινού, το πρωτότυπο φεστιβάλ επιστρέφει από τις 15 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από τις 7.30 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ.

Ο σύγχρονος χορός επιβιβάζεται στο Τρένο στο Ρουφ - εικόνα 1

Με αφετηρία πάντα τα 12 «διαμερισματάκια» του New Wagon, η Αμαξοστοιχία-Θέατρο και η Τατιάνα Λύγαρη υποδέχονται 17 ομάδες οι οποίες εμπνέονται από κάθε απρόβλεπτο χώρο της, αξιοποιώντας κάθε βαγόνι και κάθε γωνιά της Αμαξοστοιχίας, ενώ εξαπλώνονται και στο νέο υπαίθριο stage της αποβάθρας, εξοπλισμένο με αναβαθμισμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο σύγχρονος χορός επιβιβάζεται στο Τρένο στο Ρουφ - εικόνα 2

Οι πρωτοποριακές περφόρμανς σύντομης διάρκειας (10-30 λεπτών) έχουν στόχο να ανανεώσουν την παραδοσιακή σχέση θεατή-χορευτή, δίνοντας αντισυμβατικό χαρακτήρα στην κίνηση όσο και στην παραστασιακή εμπειρία. Οι έννοιες πάνω στις οποίες κινείται η θεματική των έργων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το ταξίδι -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, ενώ εκφράζουν κοινωνικοπολιτικές και οικολογικές ανησυχίες. Παράλληλα, διερευνώνται πανανθρώπινα θέματα γύρω από τη διαμόρφωση και την εξέλιξη των ανθρωπίνων σχέσεων, την αξία της ανθρώπινης υπόστασης, τα στερεότυπα της καθημερινότητας, την ελευθερία της έκφρασης, την αυτογνωσία, τη μοναξιά και τη συλλογικότητα.

Ο σύγχρονος χορός επιβιβάζεται στο Τρένο στο Ρουφ - εικόνα 3

Όλες οι περφόρμανς παρουσιάζονται καθημερινά, μεταξύ 7.30 μ.μ. και 11 μ.μ., σε όλους τους χώρους της Αμαξοστοιχίας - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

iΚυριακή 15 έως Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου | Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που διατίθενται στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας αποκλειστικά για τις παραστάσεις της κάθε μέρας από τις 7 μ.μ. (μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων) | www.totrenostorouf.gr

Περισσότερες πληροφορίες

4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού - Compartments dance project

  • Φεστιβάλ

Δεκαεπτά ομάδες δημιουργούν πρωτοποριακά projects σύγχρονου χορού σε κάθε απρόβλεπτο χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, αντλώντας έμπνευση από θέματα κι έννοιες που συνδέονται με το ταξίδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/09/2022

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον "Αμπιγιέρ"

Στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη ανεβαίνουν οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί τον Δεκέμβριο στο έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Γιώργος Κουτλής: "Με τρομάζει το πώς έχει φτιαχτεί μία κοινωνία που έχει ολόκληρες γενιές ματαιωμένων ανθρώπων"

Μετά το "Παίζοντας το θύμα", ήρθαν "Οι Παίχτες", το "Talk Show", το "Όνειρο ενός γελοίου" και ο "Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι" που εκτόξευσαν τον Γιώργο Κουτλή στην επιτυχία μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πώς έφτασε στο θέατρο, τι ετοιμάζει και τι του αρέσει εκτός θεατρικής σκηνής;

Το Σινέ Φιλίπ... αλλιώς

Στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με χορό, μουσική, βιβλίο με σκοπό την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού.